واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: هموطن آنلاینحميدرضاناسخ _ آستانه تحمل و صبر برخي از انسان ها آن قدر پايين آمده است که براي رسيدن به خواسته ها و اهداف خود و يا براي حل يک مشکل نه چندان سخت و پيچيده، دست به اقداماتي مي زنند که زندگي خود، ديگران و حتي چندين و چند خانواده را تباه مي سازند.
برخي از افراد، مادام که مشکلي کوچک، اختلافي مالي و يا بعضي اوقات يک مسئله کم اهميت خانوادگي پيش مي آيد، عصباني شده، کنترل رفتار و اعمال خود را از دست مي دهند و براي فرو نشاندن خشم خويش، ترساندن طرف مقابل و يا به اصطلاح تنبيه او دست به اعمال مجرمانه اي همچون ضرب و جرح مي زنند و در اين ميان چه بسا افرادي که از چاقو به عنوان دم دست ترين ابزار استفاده مي کنند. چه بسيار قتل ها و جناياتي که بر سر مسائل کم اهميت و هيچ و پوچ اتفاق افتاده است.
قتل بر سر پارک خودرو که همين چند روز پيش خبر آن را درج کرديم، نزاع منجر به قتل طي اختلافات خانوادگي و اکنون دو پرونده ماجراي قتل ديگر که ناشي از انگيزه هاي مالي است. همسايه اي به دليل نپرداختن هزينه ايزوگام پشت بام منزل با همسايه ديگر درگير شده و سپس او را از پشت بام منزل به پايين پرت کرده است. پرونده ديگري که متهم به قتل اعتراف کرده براي طلب ۵۰۰ هزار توماني اش بدهکار را کشته است.
پايگاه اطلاع رساني پليس در زمينه خبر نزاع منجر به قتل به دليل نپرداختن هزينه ايزوگام به نقل از سرهنگ مهدي يارندي ، معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي تهران و البرز گزارش داد که به دنبال تماس يکي از شهروندان با مرکز فوريت هاي پليسي ۱۱۰ مبني بر اين که بر اثر درگيري ۲ نفر در پشت بام، يکي از آن ها به زمين پرتاب شده و جان داده است، ماموران پليس آگاهي شهريار به محل حادثه اعزام شدند. آنان پس از حضور در محل با پيکر خونين مرد ۴۷ ساله اي مواجه شدند که بر اثر شدت جراحات وارده و خونريزي فوت کرده بود. به دنبال اين موضوع ماموران طرف ديگر نزاع به نام «کاظم» را دستگير کردند که متهم دستگير شده ابتدا منکر هر گونه درگيري با مقتول شد و عنوان کرد مقتول فردي معتاد بود که به دليل داشتن اعتياد داراي تعادل روحي و جسمي نبوده و به همين دليل پس از درگيري لفظي تعادل خود را از دست داده و از پشت بام سقوط کرده است. متهم پس از اين اظهارات مورد بازجويي هاي متعدد پليسي قرار گرفت که ضد و نقيض گويي هاي او در اين بازجويي ها آشکار شد و سرانجام به قتل اعتراف کرد. کاظم گفت: روز حادثه در پشت بام آپارتمان بر سر نپرداختن هزينه ايزوگام درگيري لفظي پيدا کرديم اما پس از مدت کوتاهي هر ۲ نفرمان به شدت عصباني شديم و کنترل خود را از دست داديم و با يکديگر گلاويز شديم که در همين هنگام به دليل عصبانيت، مقتول را از پشت بام به پايين پرتاب کردم و متواري شدم اما پس از مدت کوتاهي از سوي ماموران دستگير شدم.
جنايت به خاطر500هزارتومان
پرونده ديگر مربوط به جنايتي مي شود که در ۱۲ آذر سال ۸۳ رخ داد، حادثه اي که به موجب آن متهم فردي را به دليل نپرداختن بدهي ۵۰۰ هزار توماني خود به قتل رسانده بود. اين متهم ابتدا به ارتکاب قتل اعتراف کرد اما در جلسات محاکمه گفت که تحت فشار و شکنجه اين اعترافات را بيان کرده است. وي در جلسه محاکمه در تاريخ ۲۶ شهريور ۸۶ در شعبه ۷۷ دادگاه کيفري استان تهران که به رياست قاضي نورا... عزيز محمدي برگزار شد، اعترافات قبلي خود را انکار کرد که قاضي به همراه مستشاران خود پس از بررسي پرونده در نهايت حکم به تبرئه متهم دادند اما اين حکم در ديوان عالي کشور نقض و اين ديوان خواستار رسيدگي مجدد به آن شد. پس از آن قرار شد پرونده در شعبه ۱۱۳ دادگاه کيفري در سال ۸۹ مورد رسيدگي قرار گيرد که متهم به هيچ يک از جلسات محاکمه نيامد و هيچ کس هم از محل حضور وي خبري نداشت. سومين جلسه رسيدگي به اين پرونده نيز قرار بود صبح ديروز در همين شعبه برگزار شود اما باز هم هيچ نشاني از متهم به دست نيامد تا ضمن تجديد زمان رسيدگي به پرونده، آگهي احضار متهم به دادگاه در روزنامه منتشر شود.ماجراي وقوع اين جنايت نيز از آن جا فاش شد که ماموران کلانتري ۲۰۶ بومهن از طريق مرکز فوريت هاي پليسي ۱۱۰ از کشف جسد مرد جواني در کنار يک جاده باخبر شدند.ماموران با حضور در محل حادثه با جسدي روبه رو شدند که بر اثر اصابت ضربات متعدد چاقو به قتل رسيده بود و موتورسيکلت وي نيز در کنار جسد رها شده بود. پس از انجام تحقيقات مقدماتي توسط کارآگاهان ردپاي يکي از دوستان مقتول در اين رابطه کشف شد و وي در تحقيقات به ارتکاب قتل محمد اعتراف کرد. وي ارتکاب جنايت را با انگيزه اختلافات مالي عنوان کرد و مدعي شد مدتي قبل به مقتول ۵۰۰ هزار تومان براي پرداخت کرايه خانه پرداخت کرده بودم اما وي از بازپرداخت آن خودداري مي کرد. به همين دليل او را به حوالي بومهن بردم و بعد از درگيري با چاقو به قتل رساندم. متهم در جلسات تحقيق و بازجويي مدعي شده بود که مقتول را از مقابل مجروح کرده است ولي در نظريه پزشکي قانوني آمده بود که مقتول با ضرباتي که از پشت سر به او وارد آمده به قتل رسيده است. متهم همچنين در بازسازي صحنه قتل مدعي شده بود که ۲ ضربه چاقو به شکم مقتول زده است در حالي که ضرباتي که موجب مرگ محمد شده به کمر او اصابت کرده است و همين اظهارات متهم در جلسات تحقيق و بازجويي، از دلايل صدور حکم تبرئه وي بوده است.
ريشه هاي نزاع و درگيري
محمد محمدي، کارشناس مسائل اجتماعي در زمينه علل بروز رفتارهاي توام با خشونت که چه بسا منجر به جنايت مي شود، مي گويد: زندگي شهرنشيني، اضطراب ها و استرس هاي ناشي از اين زندگي همواره بر نوع رفتار انسان ها و کنش هاي اجتماعي آن ها تاثير مي گذارد و موجب بروز کنش هاي غيرعقلاني از سوي برخي شهروندان مي شود.وي افزود: در نزاع ها و قتل هايي که به دليل انگيزه هاي مادي صورت مي گيرد، بايد گفت نحوه برخورد افراد از امکانات و رفاه در نوع رفتاري که بروز مي دهند تاثير به سزايي دارد و اغلب قتل ها با انگيزه مالي در بين کساني اتفاق مي افتد که از تمکن مالي برخوردار نيستند و همين نداشتن تمکن نيز خود سبب شده است که اين افراد نتوانند از سطح مطلوب آموزش و سواد برخوردار باشند. چنان که برخي پژوهش ها نشان داده است نزاع ها در بين افرادي که از سطح سواد و تحصيلات بالاتر برخوردارند، نسبت به افراد کم سواد کمتر است. اين کارشناس مسائل اجتماعي همچنين به کارکردهاي نامناسب برخي نهادهاي اجتماعي اشاره مي کند و مي گويد: اين کارکردهاي نامناسب گاهي شرايطي را به وجود مي آورد که براي افراد رنج آور است. همين شرايط موجب پديد آمدن استرس ها و فشارها بر افراد شده و سبب مي شود رفتارهايي از خود بروز دهند که بي سازماني اجتماعي و ناهنجاري را به وجود مي آورد، به عنوان مثال فردي براي دريافت طلب خود مي تواند به راه هاي قانوني متوسل شود اما همين فرد به دليل مشغله هاي فراوان و دوندگي هايي که بايد براي وصول طلب خود داشته باشد، قيد توسل به قانون را مي زند و بر آن مي شود که خود مشکلات خويشتن را حل کند. وي همچنين تصريح مي کند که عوامل ديگري در بروز نزاع ها و درگيري ها نقش دارند که مجال بحث در مورد آن ها نيست اما ذکر اين نکته ضروري است که نزاع ها بيشتر در ميان افراد نوجوان و جوان رخ مي دهد، يعني دوراني که احساسات غلبه بيشتري بر عقل دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]