تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هركه خوش دارد دعايش هنگام سختى مستجاب شود، هنگام آسايش، بسيار دعا كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853065372




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

متخصصان پوست از عوارض تاتو و پيلينگ مي گويند ؛ گاهي دلم براي خودم تنگ مي شود!


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: متخصصان پوست از عوارض تاتو و پيلينگ مي گويند ؛ گاهي دلم براي خودم تنگ مي شود!
* محبوبه بوري

... زن جوان قصد دارد به مدرسه دخترش برود.

دختر با زبان كودكانه مي گويد: «مامان نميشه بابا بياد مدرسه؟!»
- «چرا عزيزم»؟
- «آخه صورت شما يه جوريه كه آدم خجالت مي كشه»
زن جلوي آينه مي ايستد، چقدر از بين بردن لكه هاي صورتش، برايش گران تمام شده است؛ اما اكنون تابلويي از صورتش جلوي آينه است كه نمي داند با آن چه كند؟!
دست را به صورتش مي كشد و آرام آرام پوستش را نوازش مي كند! به كرمهاي جور واجور روي ميز آرايش نگاهي مي اندازد. افسوس مي خورد كه پزشكان متخصص، حتي استفاده از كرم ضد آفتاب را هم براي او منع كرده اند!
او عصباني مي شود و بدون توجه به هزينه اي كه براي خريدشان پرداخته است همه آنها را داخل سطل آشغال مي اندازد!

... بحث زيباتر شدن از دير باز ذهن بشر را به خود معطوف داشته است تا آنجا كه نتايج تحقيقات نشان مي دهد مصريان باستان، ذرات مرمر سفيد را كه با شير و عسل مخلوط شده بود، به صورت خود مي ماليدند تا چين و چروكهاي آن رفع شود و پوست جوان بماند! در گذشته براي حفظ شفافيت پوست، به خوردن خاكشير، عناب و انواع جوشانده ها و در مواردي استعمال ماسكهاي مختلفي نظير پياز و سركه، گوشت تازه، شير و عسل و... مي پرداختند كه آماده سازي آنها در مواردي با صرف زمان و زحمت فراوان ميسر مي شد، اما اكنون پيشرفت علم در زمينه هاي مختلف پزشكي موجب شده است كرمهاي مختلفي به بازار عرضه شود كه در مواردي استفاده درست و به جا از آنها مي تواند در رفع مشكلات پوست مؤثر باشد حال آنكه اگر تجويز اين گونه كرمها بدون مشورت با افراد ذي صلاح باشد، در مواردي موجب بروز عوارض جبران ناپذيري خواهد شد.

جوان سازي پوست، چگونه؟!
دكتر ميترا مير معصومي، متخصص بيماريهاي پوست در اين خصوص مي گويد: تا چند سال اخير روشهاي جوان سازي پوست صورت محدود به انجام اعمال جراحي پلاستيك مي شد، اما اكنون روشهاي غير تهاجمي بيشتر مورد توجه قرار گرفته است.وي سپس به تركيبات قابل تزريق در پوست يا فيلرها (Filler) اشاره مي كند و در ادامه مي افزايد: اين تركيبات براي رفع جوشگاه هاي پوستي و عيوب فرم صورت و همچنين حجم دادن به لب و گونه و نيز كاهش چروكهاي سطحي و چينهاي عمقي تر پوست استفاده مي شود، كه بيشتر در صورت كاربرد دارد، اما گاهي در گردن و پشت دستها نيز به كار مي رود.
به اعتقاد وي، اين تركيبات كه از منابع طبيعي يا مصنوعي به دست مي آيند، داراي تأثير موقت يا دايمي هستند كه از نظر وي نوع تركيبات سازنده نقش مهمي در تأثير آنها در طول زمان خواهد داشت.اين متخصص بيماريهاي پوست، واكنشهاي حساسيتي و نرم سازگاري بافت را به ترتيب به عنوان عوارض زودرس و ديررس اين تركيبات نام مي برد و مي افزايد: برجستگي هاي زيرپوستي در محل تزريق كه در مواردي سالها بعد از تزريق ايجاد مي شود، بيشتر در تركيباتي با مدت زمان طولاني تر بروز خواهد كرد.
وي تغيير محل برخي از اين تركيبات و مهاجرت آنها به خارج از ناحيه تزريق شده را از ديگر عوارض اين تركيبات نام مي برد.
به اعتقاد وي، درمان اين عوارض مشكل است و در مواردي بايد براي از بين بردن آنها حتي متوسل به اعمال جراحي شد.
به اعتقاد دكتر مهدي چراغي داروساز، بهتر است افراد قبل از اينكه به فكر از بين بردن چين و چروكهاي پوست باشند، از بروز زودرس آنها جلوگيري كنند. وي تماس طولاني مدت و مستقيم با نور خورشيد و نيز استفاده نكردن از پوشش مناسب را علت اصلي بروز اين چين و چروكها بخصوص در ناحيه صورت مي داند.دكتر چراغي در ادامه تأكيد مي كند: استفاده از پوشش مناسب نظير كلاه، لباس و استعمال كرمهاي ضد آفتاب با SPF مناسب، مهمترين تأثير را در جلوگيري از بروز چين و چروكها دارند.
اين داروساز با اينكه استفاده از تركيبات قابل تزريق براي رفع چين و چروكهاي پوست را جايز نمي داند، توضيح مي دهد: چون در مواردي براي تهيه اين تركيبات تحقيقات كافي، صورت نگرفته و درباره عوارض جانبي و نيز تأثير مثبت آنها مطالعه قابل قبولي انجام نشده است. همچنين گاهي بسياري از آنها، تأييديه سازمان غذا و داروي آمريكا را هم ندارند، بهتر است از به كارگيري اين گونه تركيبات خودداري كرد.
اين در حالي است كه به اعتقاد دكتر امين بجدي، متخصص بيماريهاي عفوني و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد، در صورتي كه شرايط استريل ضمن تزريق اين گونه تركيبات رعايت شده و خود آنها نيز استريل باشند، خطر بروز عفونت پوست در محل تزريق به حداقل خواهد رسيد.

پوست كردن پوست، به چه قيمت؟!
برداشتن لايه هاي سطحي پوست و تحريك براي ساخته شدن الياف زير جلدي، از ديدگاه دكتر مير معصومي «پيلينگ» ناميده مي شود كه اين عمل موجب خواهد شد ضمن از بين رفتن چروكهاي ظريف و سطحي، خاصيت ارتجاعي پوست افزايش يابد.به اعتقاد وي، گرچه عدم بروز عوارض پس از استفاده دراز مدت از كرمهاي لايه بردار كه شامل انواع اسيدها هستند، به اثبات نرسيده است، اما بايد براي دستيابي به بهترين نتيجه، مصرف اين كرمها چندين ماه متوالي ادامه يابد.
وي در ادامه مي افزايد: در مواردي استفاده از بعضي از اين كرمها موجب تحريك و قرمزي پوست مي شود كه در اين گونه موارد بايد با پزشك معالج مشورت شود؛ چون در صورت استفاده نا به جا از اين گونه كرمها ممكن است فرد دچار عوارض جبران ناپذيري شود.
به اعتقاد دكتر چراغي استفاده از كرمهاي لايه بردار بايد با مجوز افراد صاحبنظر باشد.وي در ادامه از تيره و بي رنگ شدن پوست، عفونت و ايجاد جاي جوش (اسكار) به عنوان عوارضي نام مي برد كه ممكن است پس از مصرف اين قبيل كرمها بروز كند.دكتر چراغي، همچنين تأكيد مي كند: افرادي كه پوستهاي خيلي حساس و تيره دارند، همچنين كساني كه از برخي التهابهاي صورت رنج مي برند، بيماران وسواسي يا بيماران با انتظارات غيرواقعي و نيز افرادي كه توصيه هاي پزشكي را رعايت نمي كنند، بهتر است از اين كرمها استفاده نكنند.وي از ديگر موارد منع استعمال كرمهاي لايه بردار را در افرادي عنوان مي كند كه از داروهاي حساس كننده پوست استفاده مي كنند، در تماس شديد با نور آفتاب هستند، با مشكلات رواني دست و پنجه نرم مي كنند يا سابقه بروز تب خالهاي مكرر دارند.
غير حرفه اي ها چگونه پوستتان را مي كنند؟!
دكتر ميرمعصومي درخصوص دخالت غيرحرفه اي ها مي گويد: تجويز كرمهاي لايه بردار بايد توسط افراد متخصص انجام شود تا بهترين نتيجه گيري از استحصال آنها با بروز كمترين عارضه به دست آيد.به اعتقاد اين متخصص بيماريهاي پوست، افراد بدون صلاحيت لازم، در بسياري از مراكز زيبايي، فروشگاه ها و برخي از داروخانه ها، اقدام به عرضه اين كرمها مي كنند، گرچه تركيباتي كه توسط آنها تجويز مي شود قابليت فروش بدون نسخه پزشك را دارد، اما به منظور جلوگيري از عوارض جبران ناپذير، بهتر است به اين گونه افراد مراجعه نشود.
دكتر ميرمعصومي درباره تخليه جوشهاي زيرپوستي مي گويد: آكنه يا جوش، اشكال مختلفي دارد كه انواع «كومدنال» (comedonal) يا جوشهاي زيرپوستي كه پيش زمينه جوشهاي التهابي هستند، نوعي از آنها به شمار مي آيند.
پرهيز از دستكاري هاي بي مورد كه موجب افزايش روند التهابي اين گونه جوشهاست و مشاوره با پزشكان متخصص از جمله مواردي است كه اين پزشك براي درمان اين گونه جوشها توصيه مي كند.
وي در ادامه مي افزايد: گرچه در بسياري از موارد استفاده از تركيبات موضعي براي از بين بردن اين ضايعات كافي است، اما گاهي پزشك هم با انجام روشهاي فيزيكي، ضمن رعايت دقت و ظرافت خاص، اقدام به حذف اين جوشها مي كند.
به اعتقاد دكتر ميرمعصومي، عدم صلاحيت افراد در درمان اين گونه موارد با بهره گيري از روشهاي نادرست، نه تنها تأثيري در روند درمان اين قبيل جوشها ندارد، بلكه در مواردي موجب تشديد آنها نيز خواهد شد.
اين پزشك متخصص در ادامه به مردم هشدار مي دهد: چون امروزه فضاي تبليغات براي عرضه انواع محصولات پوستي و روشهاي جوان سازي پوست باز و بدون محدوديت است، از سويي بسياري از اين تبليغات هيچ گونه پايه و اساس علمي ندارد، قبل از هر گونه اقدامي براي برطرف كردن مشكلات پوستي، بايد با متخصصان مشورت كنند و خود را در معرض انواع آسيبها قرار ندهند.

تاتو و يك عمر پشيماني
دكتر ميرمعصومي درباره پيامدهاي رواج «تاتو» نيز مي گويد: وارد كردن رنگدانه در لايه مياني پوست يا در اصطلاح عاميانه «تاتو» كردن توسط سوزنهاي مختلف در كشور ما رواج بسيار يافته است.
وي با اشاره به عوارض جانبي كه تاتو كردن روي پوست ايجاد مي كند، مي افزايد: انواع ناراحتي هاي پوستي نظير حساسيتهاي جلدي ديررس ممكن است پس از تاتو كردن، گريبانگير فرد شود.
وي در ادامه تأكيد مي كند: برخي از بيماريهاي پوستي نظير پسوريازيس و... در محل ضربه سوزن تشديد خواهد شد كه مبتلايان به اين بيماريها بايد به اين مسأله توجه كافي داشته باشند.وي همچنين هشدار مي دهد: چون جنس رنگها و تركيبات موجود در تاتوها به طور كامل مشخص نيست، اگر به هر علتي فرد از نتيجه نهايي تاتو راضي نباشد يا خواستار حذف آن شود، ممكن است درمان سختي انجام شود.
اين متخصص بيماريهاي پوست، ضمن اينكه از ليزر درماني به عنوان بهترين روش براي حذف اين رنگدانه ها از روي پوست نام مي برد، توضيح مي دهد: گرچه حتي در مواردي طول مدت درمان به دو سال و بيشتر نيز خواهد رسيد، اما حتي با استفاده از ليزر نيز از بين بردن اين خصوص از روي پوست به طور كامل ميسر نخواهد شد.
وي در ادامه مي افزايد: گاهي استفاده از ليزر براي از بين بردن برخي از تاتوها نظير انواعي كه رنگهاي متمايل به قرمز دارند، منجر به پررنگ تر شدن رنگدانه ها مي شود كه در اين گونه موارد، براي پاك كردن آنها بايد متوسل به انجام ليزرهاي متعدد و يا حتي در مواردي انجام اعمال جراحي شد.
دكتر محمدجواد قبولي، متخصص بيماريهاي عفوني و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد نيز مي گويد: چون پوست سالم اولين سد دفاعي بدن در مقابل عوامل بيماري زاست و هر گونه آسيب به ظاهر ناچيز موجب اختلال در عملكرد اين سد دفاعي خواهد شد، تاتو كردن نيز با ايجاد اختلال در تمامي پوست مي تواند همانند هر تزريق ديگري با انتقال بيماريهايي نظير هپاتيت B، C، ايدز و چه بسا بيماريهاي خطرناك و ناشناخته ديگر همراه باشد.
وي با اشاره به نتايج تحقيقاتي در آمريكا، تاتو كردن را شايع ترين راه انتقال هپاتيت C دراين كشور مي داند و مي افزايد: ويروسهاي عامل هپاتيت، ضمن اينكه قادرند در بدن به صورت مزمن ظاهر شوند، مي توانند در دراز مدت نيز سبب بروز عوارضي نظير نارسايي كبد و سرطان شوند.
دبير كميته بهداشت و كنترل عفونت بيمارستان رضوي، هشدار مي دهد: با وجود اينكه در حال حاضر مي توان با انجام واكسيناسيون، بدن رادر مقابل هپاتيت B محافظت كرد، اما تاكنون هيچ گونه واكسن مؤثري براي هپاتيت C و ايدز ساخته نشده است.اين عضو هيأت علمي دانشگاه در ادامه تنها راه مؤثر در مقابل اين بيماريها را محافظت از پوست و پرهيز از رفتارهاي پرخطر مي داند و تأكيد مي كند: اقداماتي نظير تاتو كردن به راحتي فرد را در معرض آلودگي با عوامل بيماري زا قرار مي دهد كه عواقب آن گريبانگير ساير افراد جامعه نيز خواهد شد.
 شنبه 25 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 306]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن