واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دبير جشنواره تئاتر فجر: در انتخاب آثار غرض ورزي نشده است
"حسين مسافر آستانه" دبير بيست و هفتمين جشنواره بين المللي تئاتر فجر، روز سه شنبه 21 آبان ماه در نشستي خبري، برنامه هاي اين رويداد فرهنگي و هنري را تشريح كرد و گفت: در انتخاب آثار جشنواره، هرگز غرض ورزي نشده است .
به گزارش روز سه شنبه ايرنا، نخستين جلسه مطبوعاتي بيست و هفتمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر با حضور" حسين مسافرآستانه" دبير جشنواره در مجموعه تئاتر شهر تهران برپا شد.
در اين جلسه كه با حضور نمايندگان رسانه هاي جمعي برپا شد، مسافرآستانه گزارشي از عملكرد دبيرخانه جشنواره بيست و هفتم ارائه كرد.
وي گفت: جشنواره تئاتر فجر بزرگترين رويداد تئاتري كشور است كه انعكاس جهاني هم دارد و در سالهاي اخير روند رو به رشدي داشته است.
دبير جشنواره تئاتر فجر، اظهار داشت: در سال گذشته، به دليل گستردگي و حضور شاخه ها و گونه هاي مختلف تئاتري و همه گير بودن، جشنواره گستردگي خوبي در سطج جامعه داشت .
وي با اشاره به اينكه امسال هم ما سعي كرديم با حفظ وسعت سال پيش، نقايص دور قبل را برطرف كنيم، افزود: در اين دوره سعي شده تا فراخوان در اولين فرصت آماده شود و به اعتقاد من اين فراخوان كاملترين فراخوانهاي جشنواره تئاتر فجر تا به امروز بوده است.
مسافر آستانه تصريح كرد : امسال كميته پژوهش و انتشارات علاوه بر پيگيري چاپ12 نمايشنامه در بخش توليد متون، مسئوليت برگزاري بخش پژوهش را هم بر عهده دارد و مقالات رسيده به اين دبيرخانه توسط شوراي پژوهش اداره كل هنرهاي نمايشي به همراه يك متخصص از بيرون، خوانده و تصويب خواهند شد.
به گفته وي در بخش مقالات موسيقي، دكتر "محمد سرير" در بخش عكس "شهابالدين عادل" و در بخش گرافيك دكتر" محمد خزائي" با شوراي پژوهش همكاري خواهند كرد.
به گفته وي، كميته پژوهش و انتشارات دو نمايشنامه از" جمشيد خانيان" و دو نمايشنامه از" رضا صابري "را همزمان با برپايي جشنواره فجر منتشر خواهد كرد.
دبير جشنواره تئاتر فجر افزود: در بخش بينالملل، كميته امور بين الملل هم اكنون در حال بازبيني 21 نمايش براي بخش تئاتر ملل ويژه كشورهاي اسلامي است.
وي گفت : براي بخش مسابقه بين الملل، 84 نمايش متقاضي حضور در جشنواره هستند كه از اين ميان اسپانيا با 12 نمايش، هلند با 11 نمايش و آلمان و فرانسه هر كدام با هفت نمايش بيشترين آثار متقاضي را داشتهاند.
آستانه، بخش بينالملل جشنواره امسال را يكي از بهترين سالهاي برگزاري اين بخش از نظر استقبال كارگردان خارجي عنوان كرد و توضيح داد: بخش تئاتر ملل كه امسال به تئاتر كشورهاي اسلامي اختصاص خواهد داشت، به بخشي از تئاتر جهان مي پردازد كه تاكنون اطلاعات چنداني از آن نداشتهايم.
مسافرآستانه، تصريح كرد: ميخواهيم در دور بيست و هفتم، آثار تئاتري كشورهاي اسلامي را با تمام موجوديتشان و در هر حدي كه هستند انتخاب و به نمايش بگذاريم.
به اعتقاد وي، اين اقدام براي پژوهشگران و آشنايي هنرمندان با تئاتر كشورهاي اسلامي بسيار با اهميت است.
دبير بيست وهفتمين جشنواره بين المللي تئاتر فجر، نحوه انتخاب آثار خارجي براي جشنواره بيست و هفتم را به دو صورت اعزام كارشناسان به جشنوارههاي بزرگ دنيا و دريافت فيلم و فرم تقاضاي حضور نمايشها عنوان كرد.
حسين مسافرآستانه، درباره امكان شفافسازي معيار هياتهاي انتخاب، به تجربههاي گذشته اين اقدام اشاره كرد و افزود: در جلسات اين چنيني هرگز نتيجه مناسبي وجود نداشته است، فكر ميكنم اگر ميپذيريم كه آثارمان مورد ارزيابي قرار گيرند، بايد نتيجه آن را هم بپذيريم".
به گفته آستانه، در انتخاب آثار نبايد به دنبال بيغرض بودن افراد باشيم، چون امكان آن وجود ندارد و هرگز يك فرمول كه روي آن به توافق رسيده باشيم، وجود نخواهد داشت.
دبير جشنواره بيست و هفتم با اشاره به اين كه برگزاري بخش مرور در يكي از استانهاي كشور مورد تاييد دبيرخانه است، از ابراز تمايل استانهاي مازندران و خراسان شمالي براي برپايي اين بخش خبر داد و گفت: ابتدا بايد شرايط اجراي اين بخش در استانها كارشناسي شود و اگر مشاركت استان را در همه مسايل جدي ديديم، آن را قطعي خواهيم كرد.
وي تاكيد كرد: جشنواره تئاتر فجر اكنون بسيار گسترده شده است و در شيوه اجرايي داراي چنان ظرفيتي است كه مي تواند در سراسر استانهاي كشور برگزار شود.
حسين مسافرآستانه، درباره سالنهاي نمايش جشنواره گفت: اگر سولههاي ايرانشهر آماده شود، اين سالنها را نيز به كار خواهيم گرفت، اما از پراكندگي سالنها در شهر پرهيز ميكنيم.
دبير جشنواره تئاتر فجر گفت: در حال رايزني با ساير وزارتخانهها براي بكارگيري سالنهاي نمايش آنها هستيم، اما قطعا به پراكندگي سال گذشنه نخواهد رسيد .
وي گفت: هنوز فرهنگ تئاتر ديدن در جشنوارهها ايجاد نشده و اعتقاد دارم كه نبايد گستردگي بدون مطالعه در جشنواره صورت گيرد.
دبير بيست و هفتمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر، تصريح كرد: هنوز فرهنگ تئاتري در جامعه ما بدرستي جا نيفتاده و اغلب حاميان، دنبال سود و زيان مالي هستند.
به اعتقاد دبير جشنواره تئاتر فجر، در سينما سرمايهگذاري ميكنند چون بازگشت سرمايه وجود دارد، اما اين گونه برنامه ريزي ها در تئاتر هنور عملي نشده است و نياز به مطالعه بيشتري دارد.
وي اعتبار جشنواره بينالمللي تئاتر فجر را800 ميليون تومان اعلام كرد كه بيش از70 درصد آن به هزينههاي خارجي تعلق ميگيرد.
مسافر آستانه گفت: معادل همين مقدار نيز بايد از حمايت حمايتگران جشنواره برخوردار شويم كه در حال مذاكره هستيم.
وي با اشاره به اينكه هيچ اعتباري براي اين مبلغ نداريم، گفت: سالهاي پيش حمايتهايي از نهادهاي ديگر داشتيم، امسال نيز نااميد نيستيم. با سه بانك خصوصي در حال مذاكره اوليه هستيم و اميدواريم كه بتوانيم موفق به جذب كمك آنها شويم.
سه شنبه 21 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]