تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوشى و آسايش، در رضايت و يقين است و غم و اندوه در شكّ و نارضايتى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851355053




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رشد متوازن انسان در مدينه فاضله اسلامي در عصر ظهور


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رشد متوازن انسان در مدينه فاضله اسلامي در عصر ظهور
انديشه « مدينه فاضله » در ظرف تفكر غرب به هيچ وجه با ملاحظات انسانگرايانه همراه نبوده است . نه اينكه انسان در نمودار انديشه آنان جايگاهي نداشته بلكه به اين معني كه او مركز توجه و اعتنا نبوده است . بنابراين مدينه فاضله در منظر ديد آنان بيش از آن كه صبغه اي انساني داشته بشد چهره اي سياسي اخلاقي و يا فلسفي مي يابد.
در قرائت عصر جديد اين معني كاملا واژگونه مي گردد. از دوره رنسانس به اين سو كه انسان به عنوان مهم ترين آرمان تمدن جديد محيط توجه و اعتنا را مي پوشاند تفاسير نويني نيز نسبت به آرمان شهر انساني ارائه مي گردد. محور اين تفاسير را نوع فلسفه انسانگرا تشكيل مي دهد كه از طرفي با انديشه استغناي از مذهب و بلكه انديشه مذهب پيرايي همراه و قرين بوده و از طرف ديگر تنها به بهزيستي دنيوي انسان توجه داشته و پيشرفت و تعالي وي را در بعد مادي مي جويد. بنابراين مدينه فاضله در نگاه متاخران در واقع شهر رفاه و آسايش انسان است اما در راه كسب اين مهم فقط به بعد خاكي انسان توجه مي شود.
پيشرفت و ترقي مادي به عنوان يك اصل مسلم شمرده مي شود و همه چيز در ذيل آن ملاحظه مي گردد. اين نوع انديشه چند قرن است كه سيطره خويش را بر محيط باورهاي انسان غربي گسترده است و اگر چه او به واقع به بسياري از آنچه در صدد بوده دست يافته است اما به هيچ وجه روياي هميشگي خود را محقق نمي بيند. در مقابل در انديشه جامع ديني ما بر يگانگي دنيا و آخرت و جسم و جان انگشت تاكيد مي نهيم و جايگاه و احكام اين امور را از هم تفكيك نمي سازيم . به انسان . به عنوان يك واحد حقيقي نظر داريم و در هر طرح و برنامه رشد موازي و متوازان او را پي مي جوييم . در مدينه فاضله اسلامي در سرلوحه طرح و برنامه آسماني آن با كمال شگفتي با يك آرزوي زميني رو به رو مي شويم با عدالت و در كنار آن رفاه و آسايش و امنيت و برخورداري از مواهيب طبيعي .
حجم اعتناي تعاليم ديني به اين مسائل دنيايي يعني عدالت و رفاه و امنيت در مساله ظهور و مهدويت براي انسان مذهبي كه هميشه بر تقابل و دو گانگي دنيا و آخرت .صميمانه پاي مي فشرده آن قدر با اهميت و هيجان انگيز است كه وي را دچار گيجي و ترديد مي سازد. اما به واقع چنين است . تعاليم ديني در زندگي زميني ما مصرانه ادعاي دخالت و تصميم گيري دارند و آرزوهاي زميني ما به طور جدي مورد توجه آنهاست . اما اين همه را در مصاحبت با ديگر ابعاد وجودي انسان مي طلبند.
بر اين اساس است كه مدينه فاضله اسلامي علاوه بر اين كه مدينه عدالت رفاه و امنيت است مدينه علم عقلانيت تربيت و انسان پروري نيز هست . يعني همان عناصري كه نبود آنها در تفكر مذهب پيراي غربي باعث پديد گشتن بحران جديد تمدن غرب گشته است و اين تمدن را علي رغم پيشرفتهاي چشمگير مادي در مسير تحقق سعادت انساني ناكام گذارده است .
ويل دورانت تمدن نويس بزرگ غربي در همين رابطه چنين مي نويسد :

« مدينه فاضله تحقق يافته است ولي فقط در عالم خارج (از ما)... ما قدرت خود را صد برابر كرده ايم و بر بالاي خود صدها ذراع افزوده ايم ولي طرحها و نقشه هاي ما به پستي و تنگي زماني است كه در جهل و آلودگي به سر مي برديم . ما از لحاظ روحي كوته قداني هستيم در قالبهاي بسيار بزرگ . مدينه فاضله در همه جا آمده است به جز در روح انسان . با اين همه اين مدينه فاضله كوچكي كه اكنون با روياي قابل اغماض مي خواهيم بنا كنيم نمي خواهد طبيعت را از نو بسازد و نمي خواهد تسلط انسان را بر طبيعت بگستراند (زيرا اين بهشت منظور نظر بيكن بود و تحقق يافته است ) بلكه مي خواهد كه خود را از نو بسازيم و نفوس با اراده اي درست كنيم كه براي زندگي در عالم بهتري شايسته باشند. و به صفاي دانش ما و به نيروي قدرت ما باشند و چون مايه ويراني مدينه فاضله « طبيعت بشري » و جهل انساني است ما نخست خواهيم خواست كه دلها و نفوس خود را تصفيه كنيم شايد امور ديگر در نتيجه به دنبال آن بيايد...(به طور كلي ) معلوم شد كه مقصود بناي يك مدينه فاضله مكانيكي يا بهشتي براي راهروان پياده و مسافران هواپيما نيست بلكه امر اساسي تري در نظر است و آن بالا بردن صفات اخلاقي و جسمي و معنوي مردم است . نسلي كه محصول و نتيجه اين اقدامات و پيشنهادها باشند مي تواند مدينه فاضله را بنا كند . » (1 )
چنين مي توان نتيجه گرفت كه تفكر ديني نيز يك تفكر انسانگر است .با اين تفاوت كه انسانگرايي ديني متكي بر يك انسان شناسي قويم است اما انسانگرايي غربي متكي بر يك انسان شناسي ابتر و نادرست بود. به همين دليل از تفكر مستتر در تمدن غرب با عنوان « انسانگرايي نسيانگرايانه » يا « انسان مداري واژگونه » ياد مي كنيم . (2 )
پاورقي :
1 ـ لذات فلسفه ويل دورانت 367 ـ364
2 ـ چشم به راه مهدي (عج ) دفتر تبليغات اسلامي 209 ـ 207
انديشه جامع ديني بر يگانگي دنيا و آخرت و جسم و جان انگشت تاكيد مي نهد و احكام اين امور را از هم تفكيك نمي سازد و به انسان به عنوان يك واحد حقيقي نظر دارد و به دنبال رشد موازي و متوازن مادي و معنوي او مي باشد
تعاليم ديني در زندگي زميني ما مصرانه ادعاي دخالت و تصميم گيري دارند و آرزوي هاي زميني ما به طور جدي مورد توجه آنهاست . اما اين همه را در مصاحبت با ديگر ابعاد وجودي انسان مي طلبند و در مدينه فاضله اسلامي در عصر ظهور اين مهم تحقق خواهد يافت
 چهارشنبه 15 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 361]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن