تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مردم به انجام روزه امر شده اند تا درد گرسنگى و تشنگى را بفهمند و به واسطه آن فقر و بيچا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851825877




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفت وگو با دكتر سيداميد فاطمي به مناسبت راه اندازي سامانه مديريت اطلاعات علم و فناوري پژوهشگران صاحبخانه شدند


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: گفت وگو با دكتر سيداميد فاطمي به مناسبت راه اندازي سامانه مديريت اطلاعات علم و فناوري پژوهشگران صاحبخانه شدند
ميثاق ابدي

بر صاحب نظران پوشيده نيست كه لازمه پيمودن مراحل توسعه و رسيدن به مقام اول علم و فناوري در منطقه در راستاي سياست هاي كلي برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، مديريت صحيح دانش و همچنين وجود ساختار نظام مند و مبتني بر اطلاعات دقيق و جامع در زمينه هاي مختلف علم و فناوري است. انجام پژوهش براي رسيدن به توسعه، امري ضروري و بديهي است و كشور ما نيز همانند ديگر كشورها به سمت جامعه دانش محور در حال حركت است. در اين راستا، بخشي از بودجه سالانه هر سازمان به پژوهش اختصاص پيدا مي كند. از سوي ديگر از ميزان همكاري ميان دستگاه ها و نتايج پژوهش ها به منظور برقراري ارتباط صنعت و دانشگاه، اطلاع دقيقي در دست نيست و فعاليت هايي كه در زمينه ثبت داده هاي پژوهشي انجام مي شد، پراكنده بوده و تاكنون اقدامي براي ساماندهي آنها صورت نگرفته است. با توجه به اينكه مديريت اطلاعات پژوهشي و زيرساخت هاي اطلاعاتي، لازمه حركت از وضع موجود به سمت وضع مطلوب است، طرح ايجاد «سيستم مديريت اطلاعات پژوهشي و فناوري» در شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري تصويب و كارگروه مربوطه نيز تشكيل شد كه تاكنون براي يافتن بهترين و مناسب ترين راهكار طراحي سامانه و جمع آوري اطلاعات، بيش از 30 جلسه برگزار كرده است. به همين منظور وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با همكاري ديگر وزارتخانه ها و سازمان هاي مرتبط، پس از مصوبه شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري، تصميم به طراحي و راه اندازي «سامانه ملي مديريت اطلاعات علم و فناوري» گرفته است. اين سامانه به جمع آوري داده ها و ابرداده ها از منابع علمي و پژوهشي موجود در موسسات مختلف پرداخته و پس از تحليل آنها، گزارش هاي مورد نياز را به مديران و پژوهشگران ارائه مي كند. سامانه ملي پژوهش با استفاده از عناصر خلاقيت و نوآوري دانش، زمينه ساز ايجاد سازماني نوآور و خلاق است، به اين بهانه گفت وگويي با مدير اين طرح ملي انجام شده است كه از نظرتان مي گذرد.

---

دكتر «سيداميد فاطمي» رئيس پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي ايران درباره سامانه ملي مديريت اطلاعات علم و فناوري اظهار كرد؛ به منظور مديريت مجموعه اطلاعات علمي، پژوهشي و فناورانه كشور، سه پروژه تحت عناوين «نظام اطلاع رساني علم و فناوري»، «سامانه ملي مديريت اطلاعات علم و فناوري» و «سامانه مديريت اطلاعات علم و فناوري وزارتي» در وزارت علوم در حال اجرا است.

وي ادامه داد؛ در نظام اطلاع رساني علم و فناوري، استانداردهاي مورد نياز براي گردآوري اطلاعات در سامانه ملي، نحوه گردآوري داده ها، ارتباط داده ها با يكديگر، مجموعه سازي، پردازش و اشاعه آنها، مدنظر قرار دارد كه طي يك سال گذشته در جلسه هاي مربوط به اين نظام، بين صاحب نظران روي اين مباحث تبادل نظر شده است. وزارت علوم با تهيه و تصويب آيين نامه «كميته راهبري نظام اطلاع رساني علم و فناوري» توسط معاون پژوهشي وزير علوم، تحقيقات و فناوري و ابلاغ آن به تمامي موسسات علمي و پژوهشي، اهداف كميته و استانداردهاي مورد نياز براي يكپارچه سازي اين اطلاعات در سطح وزارتخانه را مشخص كرده است. مشاور فناوري اطلاعات معاون پژوهشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينكه اين نظام در واقع هماهنگ كننده نظام هاي اطلاعاتي موجود خواهد بود، گفت؛ دو ماموريت اصلي كميته راهبري نظام اطلاع رساني علم و فناوري در قالب ايجاد نظام ثبتي اطلاعات علمي و نگاشت نهادي معنا مي يابد كه در نظام ثبتي، مسيري براي ثبت تمامي اطلاعات علم و فناوري مخصوصاً در بدو تولد طراحي شده و باعث جمع آوري كامل و دقيق اطلاعات خواهد شد. در نگاشت نهادي نيز تقسيم كار در سطح موسسات اطلاع رساني و كتابخانه ها براي ايجاد هم افزايي و جلوگيري از تضاد و موازي كاري صورت مي گيرد. او در ادامه خاطرنشان كرد؛ به عنوان مثال در حال حاضر، طراحي سامانه دو مقوله از اطلاعات علمي براي اين نظام، شامل پايان نامه ها (زير نظر پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي ايران) و مقالات نشريات ادواري (مرتبط با پايگاه استنادي علوم جهان اسلام ISC زير نظر مركز منطقه يي اطلاع رساني علوم و فناوري) در دستور كار كميته قرار گرفته است. به طوري كه در مورد پايان نامه ها و رساله هاي دكترا توسط وزير علوم به تمامي دانشگاه ها و پژوهشگاه ها ابلاغ شده كه فارغ التحصيلي تمامي دانشجويان، وابسته به تحويل پايان نامه ها به پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي است كه در سامانه مربوطه، اطلاعات كتابشناختي كليه پايان نامه ها قابل دسترس خواهد بود. دبير شوراي راهبري فناوري اطلاعات تاكيد كرد؛ در رابطه با سامانه ملي مديريت اطلاعات علم و فناوري، درخواست اجراي طرح طي يك و نيم سال گذشته تهيه و مناقصه آن در آذرماه 86 برگزار شد كه از 48 موسسه متقاضي، 7 شركت پيشنهاد اجراي پروژه را دادند.

در مرحله ابتدايي (بهمن ماه 86) بررسي ها صورت گرفت و مهلت ارائه تقاضا نيز تا اسفندماه تمديد شد و پس از تنظيم پيشنهادها توسط كميته فني، شركت «به پردازان جهان» در ارديبهشت ماه 87 به عنوان شركت مجري طرح انتخاب شد. در اين ميان، مركز تحقيقات سياست علمي كشور به عنوان مناقصه گذار و پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي ايران به عنوان بهره بردار پروژه بوده و قرارداد در پايان شهريورماه منعقد خواهد شد.

مدير اين طرح افزود؛ فاز اول پروژه، جمع آوري اطلاعات و فاز دوم آن مديريت اطلاعات است كه به عنوان پايلوت در هفت سازمان شامل سه سازمان مادر (وزارت علوم، تحقيقات و فناوري - وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي- دانشگاه آزاد اسلامي) به علاوه سه موسسه مربوطه (دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب، دانشگاه تربيت مدرس و دانشگاه علوم پزشكي ايران) و نيز پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي ايران به اجرا گذاشته مي شود. دبير شوراي راهبري فناوري اطلاعات وزارت علوم، تحقيقات و فناوري تاكيد كرد؛ كليه مباحث مربوط به علم، تحقيق و فناوري شامل اطلاعات پژوهش، پژوهشگر، فرم پيشنهاد پروژه (پروپزال تحقيقات)، اعتبار (منابع مالي) تحقيقات، طرح تحقيقاتي، نتايج و خروجي پژوهش(كتاب، مقاله، دانش فني و حق اختراع) عرضه پژوهش (همايش ها، گردهمايي و هم انديشي)، موسسات پژوهشي و دانشگاه ها، پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد در اين سامانه قرار مي گيرند.

او اظهار كرد؛ در ارتباط با سامانه مديريت اطلاعات علم و فناوري وزارت علوم، مرحله شناسايي و طراحي پروژه از اواخر بهمن ماه 86 آغاز شده و تا اواخر مهرماه ادامه خواهد داشت. خروجي اين مرحله، مشخصات سيستم هاي مناسب براي سامانه هاي دانشگاه ها و پژوهشگاه ها به همراه درخواست پيشنهاد سامانه وزارتي براي انجام مناقصه است.

وي ادامه داد؛ در حال حاضر سامانه هاي ارزيابي پژوهشگاه ها و پژوهشكده ها (كه امسال براي اولين بار اطلاعات آنها به صورت آنلاين ارائه مي شود)، پرتال آمار وزارت علوم توسط موسسه پژوهش و برنامه ريزي آموزش عالي (شامل اطلاعات اعضاي هيات علمي و دانشجويان)، سامانه انجمن هاي علمي (كه تا پايان شهريورماه عملياتي مي شود)، سامانه قطب هاي علمي و غيره به عنوان زيرپروژه هاي سامانه مديريت اطلاعات در دست اقدام هستند.

رئيس پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي ايران با اشاره به اينكه پژوهشگاه، بازوي تحقيقاتي و اجرايي اين پروژه هاست، گفت؛ با توجه به اينكه در حال حاضر 400 مركز پژوهشي داراي فيبر نوري رايگان هستند، سامانه ملي پژوهش نيز در نهايت امر از اين پهناي باند ايجاد شده، بهره مند خواهد شد. البته بايد روش هاي آفلاين هم براي سامانه در نظر گرفته شود تا در صورت قطع اتصال به اينترنت، كاربران همچنان از اطلاعات موجود در سامانه استفاده كنند.

وي گفت؛ شوراي راهبري IT (فناوري اطلاعات) وزارت علوم نيز به رياست وزير علوم تشكيل مي شود كه وظيفه آن جهت دهي به حركت هاي فناوري اطلاعات به سمت ماموريت هاي وزارتخانه در توسعه اين فناوري در كشور است و پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي ايران، دبيرخانه اين شوراست كه در آن پروژه هايي در حوزه هاي زيرساخت (مانند مركز داده علمي)، پژوهشي (مانند سامانه مديريت اطلاعات علم و فناوري) و آموزشي (مانند دانشگاه مجازي) بررسي و اجرا مي شود. دكتر «فاطمي» با تخمين اعتبار سه ميليارد توماني براي اجراي پروژه سامانه ملي مديريت اطلاعات اظهار كرد؛ 400 ميليون تومان اعتبار براي فازهاي 1 و 2 سامانه ملي و 130 ميليون تومان براي سامانه وزارتي توسط وزارت علوم، تحقيقات و فناوري تامين شده است كه سامانه در تابستان سال آينده و زيرپروژه هاي آن در شهريورماه سال جاري به بهره برداري خواهد رسيد.
 سه شنبه 14 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن