واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دانش جعفري پيش بيني كرد:ادامه روند كاهشي قيمت نفت در سال آينده
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام خواستار هوشياري دولت در بررسي تمام جوانب تاثيرات بحران مالي جهان بر اقتصاد ايران شد و پيش بيني كرد روند كاهشي قيمت جهاني در سال آينده نيز تداوم داشته باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، داوود دانش جعفري امروز در همايش" بحران ماليجهان؛ چالشها و فرصتها" در تهران با تاكيد بر اينكه در چارچوب ارزي موتور اصلي تجارت ما متكي به ارز است، تصريح كرد: درآمدهاي صادراتي كشور و هزينه هايي كه بايد صرف كنيم مرتبط با بحث تواناييهاي ارزي ماست.
وزير سابق امور اقتصادي و دارايي با اشاره به موضوع نفت به عنوان يك عنصر مهم تاثير پذير از بحران جهاني، گفت: طي ساليان اخير در برخي از بخشها شاهد افزايش سرمايه گذاري بوده ايم، اين در حالي است كه اين بخشها قبلا از سرمايه گذاري مناسبي برخوردار نبوده اند.
وي با تاكيد بر اينكه شواهد اقتصاد جهاني نشان مي دهد كه با افزايش تقاضاي كل براي نفت در آينده مواجه خواهيم بود، تصريح كرد: تمام كشورهايي كه با نفت در ارتباط هستند و نفت بر اقتصاد آنها تاثير گذار است، همه رشد توليد ناخالص داخلي خود را براي سال آينده پايين در نظر گرفته اند.
دانش جعفري با اشاره به كاهش توليد نفت و تصميم اوپك در اين خصوص پيش بيني كرد كه قيمت جهاني نفت در سال آينده نيز روند كاهشي خود را داشته باشد.
وي اولين اثر كاهش قيمت نفت بر اقتصاد ايران را كاهش درآمدهاي نفتي عنوان و تصريح كرد: كاهش درآمد نفت نيز باعث كاهش قدرت واردات كشور مي شود.
وزير سابق امور اقتصادي و دارايي صادرات غير نفتي در سال گذشته را ۱۵.۶ ميليارد دلار و واردات را ۵۶.۵ ميليارد دلار ذكر كرد و اظهارداشت: ما متناسب با افزايش درآمد نفتي، قدرت واردات خود را افزايش داده ايم.
وي افزود: صنعت ما ارتباطي۶۵ تا ۷۰ درصدي با واردات كالاهاي سرمايه اي دارد كه در ظرفيت اقتصاد ما تاثيرگذار است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: تراز تجاري ايران تلفيقي از تراز كالايي و خدمات است كه بايد براي مثبت بودن تراز آن هوشيار باشيم تا از اين محل، كشور دچار آسيب نشود.
وي همچنين به حساب سرمايه اشاره كرد و گفت: از طريق اين حساب پول كالاهاي خدماتي وارداتي را يا نقدا و يا به صورت نسيه مي پردازيم؛ بنابراين با داشتن اين حساب ديگر نگراني از ايجاد مشكل در اين خصوص نخواهيم داشت.
وي با اشاره به اينكه تراز بدهي كشور در سال ۷۸ حدود ۵.۸ ميليارد دلار منفي بوده است، افزود: اين رقم در سال ۸۳ داراي بهترين حالت يعني ۷.۳ ميليارد دلار مثبت بوده است.
دانش جعفري با بيان اينكه اين تراز در سال گذشته ۱۲.۳ ميليارد دلار منفي بوده است، افزود: مجموع بدهي هاي كشور در اين سال ۲۸.۶ ميليارد دلار و مجموع بدهي هاي بلند مدت و ميان مدت نيز ۱۷.۸ ميليارد دلار است.
وي با بيان اينكه در سالهاي اخير كمتر از اعتبارات خارجي استفاده كرده ايم، اظهارداشت: در حوزه هاي كالا و خدمات حساب سرمايه كه متكي به پرداخت بدهي هايي است كه به خارج از كشور داريم بايد پشتوانه ارزي كشور به نحو مناسبي تنظيم شود.
وزير سابق امور اقتصادي و دارايي با تاكيد بر اينكه بورس كشور از كانال مالي جهان تاثير نمي پذيرد، زيرا ارتباطي با آنها ندارد، بيان كرد: اما از منظر تامين كالا و واردات آن بايد نگران باشيم، زيرا از اقتصاد جهان تاثير مي پذيريم.
وي با تاكيد بر استفاده از فرصتهاي موجود در اقتصاد كشور تصريح كرد: براي تحليل بحران نيز بايد به ابعاد مختلف موضوع و پايداري بحران توجه كرد و پيامدهاي بحران مي تواند در مورد بنگاه هاي توليدي ما كه ارتباط با خارج دارند، تاثير بپذيرمد.
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]