واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مجلس به كليات اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري راي داد
تهران- خبرگزاري كار ايران
كليات اصلاح مواد 35 و 55 قانون انتخابات رياست جمهوري با 179 راي موافق ، 28 راي مخالف و 3 راي ممتنع تصويب شد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، در آغاز بررسي طرح يك فوريتي اصلاح مواد 35 و 55 قانون انتخابات رياست جمهوري در جلسه علني امروز مجلس، كاظم جلالي؛ مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با بيان اينكه يكي از مشكلات ما در ارتباط با قانون انتخابات رياست جمهوري در اصل مربوط به انتخابات شوندگان است، گفت: شش شرطي كه در ماده 35 قانون انتخابات گنجانده شده است، عمومي هستند. آنچه ما در دورههاي گذشته و در انتخابات گذشته شاهد بوديم، اين بود كه جمعيت كثيري از مردم براي انتخابات ثبت نام ميكنند و تعداد زيادي كه شرايط لازم را ندارند از گردونه خارج ميشوند.
وي با بيان اينكه اين امر بازتاب خارجي خوبي ندارد، افزود: در خارج از كشور گفته ميشود جمع كثيري از داوطلبان رياست جمهوري ايران رد صلاحيت شدهاند.
نماينده شاهرود افزود: كاري كه انجام شد اين است كه به ماده 35 دو تبصره اضافه كرديم يكي مربوط به اينكه شوراي نگهبان مرجع تاييد صلاحيتها است و در بخش دوم مشاغل و عناويني مشخص شده كه كساني كه ميخواهند، ثبت نام كنند بايد آنها را دارا باشند.
طرح كميسيون ما را به جايي نميرساند
به دنبال اظهارات جلالي، علياصغر يوسف نژاد در مخالفت با طرح مذكور گفت: چارچوب طرح اوليه خوب بود اما كميسيون امنيت ملي اصل طرح را تغيير داده و موادي به آن اضافه كرده كه اهداف طراحان را زير سوال برده است.
وي با بيان اينكه اولين هدف گرهگشايي و تسهيل امور بود اما گرهها بسته شده است، گفت: اگر قرار باشد كه براساس قانون رجال تشريع پيدا كند اين طرح مورد نظر كميسيون ما را به جايي نميرساند.
راه براي پيشنهاد باز است
سپس كاظم دلخوش در موافقت با اين طرح گفت: كميسيون، رجل سياسي و مذهبي را در چارچوب قانون تعريف كرده است اما راه براي پيشنهاد باز است و هنوز ميتوان اصلاحاتي را به وجود آورد.
وي افزود: در اين طرح كار براي مردم و دستگاههاي اجرايي به دليل تاكيد بر توانمندي نامزدها آسان شده است.
نامزد انتخابات رياست جمهوري بايد رجل سياسي و مذهبي باشد
در ادامه علي اديانيراد در مخالفت با طرح مذكور گفت: اين طرح يك گام به جلو است اما اشكالات ما حدي دارد چرا كه بحث مربوط به رجال سياسي و مذهبي در مفهوم تفكيكناپذيرند.
نماينده قائم شهر با تاكيد بر اينكه داوطلب رياست جمهوري بايد هم رجل مذهبي باشد هم رجل سياسي، افزود: بسياري از مناصب ياد شده در طرح، فاقد شهره ملي هستند و قاطبه مردم رجل مذهبي براي تصدي پست رياست جمهوري نميشناسند.
رياست جمهوري جايگاه وهن و استهزاء نيست
سپس جواد جهانگيرزاده؛ نماينده اروميه در موافقت با طرح مذكور گفت: همه تلاش كميسيون اين بود كه به مسووليتها و اختيارات شوراي نگهبان كه در قانون آمده است، خدشهايي وارد نشود.
وي افزود: همه تلاش اين است كه قانون مناسب وشايسته براي انتخابات رياست جمهوري تهيه شود چرا كه جايگاه رياست جمهوري جايگاه وهن و استهزا نيست.
به دنبال سخنان موافقان و مخالفان، كليات طرح مذكور به راي گذشته شد كه 179 راي موافق به تصويب رسيد.
پايان پيام
كد خبر: 455157
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]