تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834802859




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نیکوتین


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نیکوتین یک ترکیب آلی نیتروژندار است که بیشتر در گیاهانی مانند تنباکو و در اندازههای کمتر در گوجهفرنگی، سیبزمینی، بادمجان وفلفلسبز یافته میشود. ۰٫۳ تا ۵ درصد گیاه خشک تنباکو را نیکوتین میسازد و یک زهرحشرهکشها به کار میرود.نیکوتین در اندازههای کمتر یک انگیزندههای زیستی (محرکهای زیستی) است و سبب اعتیاد و بسیاری از ویژگیهای روانی دود تنباکو است.


اثرگذار بر سامانه عصبی است که در بسیاری از نیکوتین یک آلکولویید است که از نظر فیزیکی مادهای نمگیر و روغنی و حل شونده در آب است. نیکوتین در آب یک باز است و به عنوان یک باز نیتروژنی با اسیدها نمکهای معمولاً جامد و حل شونده در آب میسازد. بازآزاد نیکوتین در دمای ۹۵°c میسوزد و به همین سبب بیشتر نیکوتین سیگار سوخته و دود میشود؛ هرچند همان میزان کم میتواند سبب اعتیاد شود.
نیکوتین به سادگی از راه پوست جذب میشود و با نظر به حلشوندگی آن در آب یکی از راههای به دست آوردن آن خیساندن تنباکوی تکه شده در آب برای زمان ۱۲ ساعت است.

اثر نیکوتین بر جریان خون

نیکوتین در اندازههای کم یک انگیزندهاست که سبب افزایش هوشیاری، حافظه و فعالیت میشود ولی در اندازههای بیشتر به افزایش تپش قلب، فشارخون و کاهش اشتها میانجامد.
نیکوتین هم انگیزنده و هم پریشان کنندهاست و اثر آن بر اساس شیوهٔ مصرف آشکار میشود. پژوهشها نشان میدهند که همانگونه که اندازههای کم اثر انگیزندگی دارد در اندازههای بیشتر سبب افسردگی میشود.

داروشناسی

پس از دمیدن دود سیگار نیکوتین به جریان خون راه یافته و پس از حدود ۷ ثانیه به مغز میرسد. هرچند نیکوتینی که به بدن میرسد تنها بخشی از نیکوتین موجود در سیگار است چون بیشتر نیکوتین موجود در برگ تنباکو در دمای بالای آتش سیگار تجزیه میشود ولی در مصرف برگ تنباکو به صورت جویدن میزان بیشتری از نیکوتین جذب میشود.
در دانش «داروشناسی» نیکوتین به عنوان یک پذیرندهٔ استیل کولین نیکوتینی کار میکند. نیکوتین در اندازههای کم سبب افزایش این پذیرندهها شده و ترشح هورمون آدرنالین را افزایش میدهد که این سبب بالارفتن سرعت تپش قلب، فشار خون، تنفس و سرانجام افزایش گلوکز در خون میشود. نیکوتین در اندازههای بیشتر سبب غیرقطبی کردن پذیرندههای استیل کولین نیکوتینی میشود که یکی از دلیلهای زهرآگینی نیکوتین است و از همین ویژگی آن به عنوان حشرهکش سود میجویند.
کوکوتین مادهای است که از نیکوتین در بدن تشکیل میشود و تا ۴۸ ساعت در بدن میماند و روشی برای فهمیدن مصرف نیکوتین به وسیله شخص است.

زهرآگینی

نیکوتین یک زهر کاراست که تنها نزدیک به ۰٫۱ گرم از آن میتواند یک انسان را از پا درآورد. این در حالی است که انسان با نزدیک به یک گرم از کوکائین از پا درمیآید.
هرچند که دود سیگار از عاملهای سرطان به شمار میآید نیکوتین از سوی انجمن فرامرزی پژوهشهای سرطانتومور را افزایش میدهد سبب سرطان میشود ولی این ویژگی نیکوتین از این رو که سبب تندتر شدن ترمیم بافتهای فرسوده میشود، گاهی سودمند است. (iarc) به عنوان مادهای که احتمال سرطان را افزایش میدهد شناخته نشدهاست. هر چند بنا به پژوهشها نیکوتین با کند کردن روند زدودن سلولهای پیر که احتمال به وجود آمدن سلولهای سرطانی و
دست کم یک پژوهش نشان میدهد برخی از ناهنجاریهای عصبی که در مرگ نوزادان به سبب سندرم مرگ ناگهانی نوزادان هست؛ در افرادی که به گونه در معرض نیکوتین هستند نیز دیده میشود.

کاربردهای درمانی

سادهترین خاصیت دارویی نیکوتین به کارگیری آن برای معتادان نیکوتین به جای سیگار است. اندازههای گوناگون نیکوتین به شکل آدامس،پوششهای پوستی و افشانههای دماغی به بیماران برای ترک وابستگی به سیگار داده میشود.
با نظر به پژوهشهای انجام شده نیکوتین برای درمان بیماریهایی چون بیش فعالی، شیزوفرنی(دیوانگی جوانی)، آلزایمر(فراموشی) و پارکینسون کاربرد دارد یا به کاربرده خواهد شد. همچنین نیکوتین از پارهای از آسیبهای مغزی پیشگیری میکند.



تاریخچه و نامگذاری

نیکوتین را جان نیکوت، سفیر فرانسه در سال ۱۵۵۰ برای نخستین بار از پرتغال به پاریس برد و به عنوان دارو آن را به کار برد. نیکوتین برای نخستین بار در سال ۱۸۲۸ به وسیله یک شیمیدان آلمانی از تنباکو به دست آمد. ملسن فرمول شیمیایی آن را به گونه تجربی در سال ۱۸۴۳ به دست آورد. نیکوتین در سال ۱۸۹۳ برای نخستین بار در آزمایشگاه فرآوری شد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن