تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 14 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا به چيزى با فضيلت تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاهتان نكنم؟ و آن اصلاح ميان م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825918802




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تقلبهاي علمي در كشور -8سارقان علمي قابل شناسايي هستند / نگران توسعه دزديهاي علمي هستيم


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تقلبهاي علمي در كشور -8سارقان علمي قابل شناسايي هستند / نگران توسعه دزديهاي علمي هستيم
سيد خطيب الاسلام صدر نژاد با بيان اينكه سارقان علمي در همه سطوح پيدا مي شوند و به راحتي هم قابل شناسايي هستند، گفت: بايد كار فرهنگي صورت گيرد تا افراد خود را مفت نفروشند و به سادگي كاري نكنند كه آبرويشان در كل دنيا برود.

سيد خطيب الاسلام صدر نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تقلبهاي علمي گفت: در كار علمي هم دزدي وجود دارد اما نبايد سياه نمايي شود. اين همه دانشجو و استاد و دانشمند با شرافت كامل زحمت مي كشند و نتيجه ساليان تلاش و كوشش خود را به صورت مقاله، جزوه و گزارش در اختيار جامعه علمي قرار مي دهند حال از اين جمعيت فعال تعدادي نيز متقلب و سارق هستند و نمي توانيم همه را متهم كنيم و كل توليدات علمي را نفي كنيم.

رئيس پژوهشگاه مواد و انرژي با بيان اينكه به طور طبيعي و عادلانه مي توان شارلاتانهاي علمي را شناسايي كرد، افزود: بحث درباره تقلبهاي علمي دچار افراط و تفريط است. برخي مي خواهند اشكالات را ناديده بگيرند كه اصولا درست نيست و برخي نيز همچنان بزرگنمايي مي كنند.

وي ادامه داد: شارلاتانهاي علمي در همه سطوح و در همه جاي دنيا پيدا مي شوند. در حال حاضر موسسات علمي دارند اين افراد را معرفي مي كنند و تعدادي سارق علمي هستند كه انتشاراتيها هم آنها را مي شناسند. سرقتهاي علمي در هندوستان و چين زياد است البته در ايران هم پيدا مي شود. به هر حال كار خلاف محل اشكال است و بايد جلوي آن را گرفت.

دكتر صدر نژاد با تأكيد بر اينكه بايد تشخيص مردم و مسئولان بالا رود به مهر گفت: اگر تشخيصمان قوي شود و مردم به طور عموم و مسئولان بخصوص تشخيص دهند كه مدرك فلاني قلابي است يا واقعي و يا اينكه تشخيص دهيم كه يك مقاله را فلاني خودش نوشته يا از جايي دزدي كرده است، آنگاه بساط اين دزديها را مي توان با قوي شدن تشخيص بركند اما اگر تشخيص ندهيم ممكن است دزديهاي علمي خيلي سريع توسعه پيدا كند.

اين استاد دانشگاه درباره شاخصهايي كه نشان دهنده سطح تشخيص مردم و مسئولان است، كفت: شاخص ها تا حد زيادي براي جامعه علمي شناخته شده است. همين كه رسانه ها اقدام به پيگيري سرقتهاي علمي مي كنند نشان دهنده اين است كه اين پيگيري ها مستند به اظهارات مراجع علمي خبره اي است كه انگشت بر تخلفات گذاشته و موارد خلافي كه صورت گرفته است را مطرح مي كنند.

وي خاطرنشان كرد: امروز با پيشرفت تكنولوژي و ظهور سيستمهاي اطلاع رساني الكترونيك امكان كنترل و پيدا كردن موارد تخلف آسان شده است. "نيچر" مطلبي راجع به يكي از مقامات ايراني چاپ كرده كه در آن ادعا شده وي متأسفانه مقاله اي را به نام خود ارائه كرده است كه كپي برداري شده از مقالات ديگر است. اين كار نبايد اتفاق مي افتاده ولي حال كه روي داده است شناسايي آن نيز به سادگي امكانپذير است و مي توان به راحتي سارق علمي را شناخت.

سيد خطيب الاسلام صدر نژاد درباره ميزان كفايت قوانين موجود براي تعقيب قضايي سارقان علمي به مهر گفت: در حال حاضر قوانين موجود بين المللي خيلي شديد برخورد مي كند. قوانين داخلي نيز در مورد سرقت ادبي از سه ماه تا سه سال همراه شلاق پيش بيني كرده است بنابراين همين مقدار قوانين موجود هم اگر اجرا شود ديگر كسي به اين سمت متمايل نمي شود البته بايد بخصوص براي دانشجويان و محققاني كه جوان تر هستند اطلاع رساني شود.

رئيس پژوهشگاه مواد و انرژي خاطرنشان كرد: در كلاسها هميشه به پژوهشگران و دانشجويان تأكيد مي كنم كه مواظب باشيد و اين طور نيست كه از يك راه غير صحيح بتوانيد به نفعي برسيد و اگر نفعي نيز حاصل شود مقطعي است اما آبرو بالاتر از آن است.

اين استاد دانشگاه تأكيد كرد: جوانان بايد مواظب باشند و حواسشان جمع باشد البته بسياري نيز غرضي ندارند و ممكن است از روي سهل انگاري و بي دقتي دست به كاري بزنند كه بعدها خودشان نيز پشيمان شوند.
 سه شنبه 7 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن