واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: پوكي استخوان بيماري خاموش اما پرعارضه
واحد مركزي خبر:دكتر لاريجاني در گفتگوي ويژه خبري شبكه دوم سيما با بيان اينكه در تعريف پزشكي از كاهش توده استخواني و كاهش كيفيت آن به عنوان پوكي استخوان ياد مي شود افزود: در اين حالت استخوان مستعد شكسته شدن و ممكن است هر ضربه ضعيفي به بافت استخوان صدمات جبران ناپذيري وارد كند.
وي گفت: اين بيماري فقط در موضع شكستگي استخوان خود را نشان مي دهد و حدود 50 درصد شكستگي ناشي از پوكي استخوان در ناحيه ستون فقرات رخ مي دهد.
دكتر لاريجاني كاهش قد و قوز پشت در سنين بالا را از علائم پوكي استخوان دانست و گفت: اگر پوكي استخوان درمان نشود به ساير اعضاي حياتي بدن نيز صدمه وارد مي كند.
وي كمبود ويتامين دي و كلسيم در رژيم غذايي و كم تحركي و بي توجهي به ورزش را از اصلي ترين عوامل ابتلا به پوكي استخوان دانست و گفت: توجه به اين موارد باعث تأخير و كاهش ابتلا به بيماري پوكي استخوان مي شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران در ادامه با بيان اينكه در بررسيهاي صورت گرفته در دانشگاههاي علوم پزشكي مشهد ، شيراز ، اصفهان و تبريز حدود 40 تا 80 درصد جمعيت كشور از كمبود ويتامين دي رنج مي برند و وضعيت پوكي استخوان در ناحيه لگن در شهرهاي مختلف حدود 30 درصد است.
وي با بيان اينكه بررسيها نشان مي دهد پوكي استخوان 36 هزار سال عمر مفيد مردم كشور را كم مي كند با اين حال مردم از اين آمار نبايد نگران باشند زيرا بررسيها نشان مي دهد ميزان تراكم استخواني نژاد مردم ايران از مردم ژاپن بيشتر است و فاصله كمي با مردم آمريكا دارد.
لاريجاني افزود: باوجود شيوع پوكي استخوان در كشور بويژه زنان مسن ميزان شكستگي در كشور بالا نيست و مردم نيز براي دريافت ويتامين دي مي توانند از نور طبيعي آفتاب كمك بگيرند.
وي با اشاره به اينكه تحقيقات نشان مي دهد با مصرف روزانه دو ليوان شير غني شده از ويتامين دي به مدت 2 ماه ميزان كمبود ويتامين دي از 60 درصد به 9 درصد كاهش مي يابد افزود: اين نتايج نشان مي دهد مي توان با تغذيه صحيح و ورزش آمار مبتلايان به پوكي استخوان را كاهش داد.
دكتر طباطبايي متخصص مغز و اعصاب نيز با اشاره به تغيير عادت زندگي ايرانيان در عصر جديد گفت:توجه به تغذيه و مصرف مواد حاوي كلسيم و ويتامين دي نقش مهمي در كاهش ابتلا به بيماري پوكي استخوان دارد.
دكتر طباطبايي گفت: اين تغيير عادت يعني تغيير الگوي مصرف موادغذايي سنتي به غذاهاي آماده و فرهنگ آپارتمان نشيني و كاهش فعاليت بدني تاثير زيادي بر افزايش آمار مبتلايان به بيماري پوكي استخوان گذاشته است.
وي دوري از آفتاب، كاهش مواد لبني و بي توجهي به ورزش را از ديگر عوامل مهم تاثيرگذار بر بيماري پوكي استخوان دانست و گفت: توجه به اين مواد نقش مهمي در كاهش بيماري به ويژه در بانوان دارد.
طباطبايي توجه به تغذيه كودكان در سنين مدرسه را در جلوگيري از ابتلا به پوكي استخوان در سنين بالا حائز اهميت دانست و گفت: بايد با هماهنگي نهادهاي ذيربط از عرضه موادغذايي و مصنوعي مانند انواع نوشابه در مدارس جلوگيري كرد و شير غني شده يا ويتامين دي را به دانش آموزان عرضه كرد.
اين متخصص مغز و اعصاب مصرف ميوه و انواع سبزيجات را از ديگر مواد ضروري براي جلوگيري از ابتلا به بيماري پوكي استخوان ذكر كرد و گفت: بايد الگوي تغذيه سالم در خانواده ها رعايت شود تا شاهد كاهش بيماري باشيم.
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]