واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تغذيه،تحرك و بهداشت روان سه اولويت كميسيون سلامت خانواده خراسان رضوي است
مسوول كميسيون سلامت خانواده استانداري خراسان رضوي گفت: توجه به"تغذيه، تحرك و بهداشت روان" سه اولويت اين كميسيون در جهت ارتقاي سلامت در اين استان است .
دكتر زهرا اباصلتي روز يكشنبه در همايش ملي سلامت زنان در مشهد افزود: در اين راستا طبق بررسي ها و برنامه ريزي هاي صورت گرفته ، اقدامات مختلفي براي گروههاي هدف بويژه زنان در حال اجراست.
وي گفت: به همين منظور با مشاركت رابطين ادارات در جهت ارتقاي سلامت كاركنان از طريق آموزش و اجراي اهداف و برنامه ها تلاش مي شود كه تاكنون 50 اداره در شهرستان مشهد اعلام آمادگي كرده و همكاري دارند.
وي توجه به تغذيه سالم در آشپزخانه و بوفه هاي ادارات و ميان وعده هايي كه به كاركنان داده مي شود را از جمله اقدامات در دست اجراي كميسيون سلامت خانواده با همكاري رابطان سلامت برشمرد.
او در ادامه با بيان اينكه طبق اعلام سازمان بهداشت جهاني 25 درصد تامين سلامت بوسيله ارگان هاي بهداشتي و درماني قابل دست يابي است،گفت:سهم مابقي تامين سلامت با مشاركت هاي بين بخشي و آگاهي كليه افراد جامعه ميسر است.
وي بيان كرد : به همين سبب تقويت همكاريهاي بين بخشي يكي از اهداف مهم شكل گيري كميسيون خانواده در راستاي ارتقاي سلامت در استان خراسان رضوي به شمار مي رود.
دكتر اباصلتي در ادامه با بيان اينكه امروز توسعه يافتگي يك كشور بر اساس كيفيت سلامتي ارزيابي مي شود، افزود: اكنون افزايش ثروت ملي به عنوان تنها عامل توسعه ملي مطرح نيست.
وي به بحث عدالت در سلامت اشاره كرد و افزود: اگرچه پس از انقلاب شاهد ارتقاي شاخص هاي سلامتي و افزايش اميد به زندگي به ميزان 13 سال بوديم اما آيا اين رشد در همه آحاد جامعه بر اساس وضعيت اقتصادي و آگاهي افراد يكسان بوده است.
مسوول كميسيون سلامت خانواده استان خراسان رضوي افزود: دراين راستا با تامين منابع ، رفع سوء تغذيه، آموزش و اصلاح روش هاي زندگي مي توان عدالت را در سلامتي كليه افراد جامعه نهادينه كرد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد در ادامه گفت: توجه به سلامت زنان از جهات مختلفي قابل اهميت است زيرا هم اكنون بانوان 49 درصد جمعيت كشور را شامل مي شوند وبا توجه به كليدي بودن نقش آنان، سلامتي خانواده و جامعه در گرو سلامتي آنان رقم مي خورد.
دكتر محمد رضا مجدي افزود: مقابله با بيماريهاي غير واگيري مانند امراض قلبي و عروقي و ديابت كه با افزايش زندگي ماشيني جولان يافته است ، با توانمندي زنان و ارتقاي سلامتي آنان ميسر است.
وي به حضور چشمگير و نقش تاثيرگذار زنان در عرصه هاي مختلف اشاره كرد و افزود: به طور مثال هم اكنون دو سوم از بهورزان استان خراسان رضوي كه نقش مهمي در چرخه سلامت ايفا مي كنند، زن هستند.
وي افزود: از طرفي ديگر اكنون 13 هزار و 500 داوطلب سلامت در سطح استان خراسان رضوي در امر آموزش بهداشت و سلامتي مشاركت دارند كه از اين تعداد 12 هزار نفر زن هستند .
ك/3 7487/662/589/659 شماره 725 ساعت 16:38 تمام
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]