واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: دولت در فكر جان خودش است
يونس اسدي
ريشه تمام ناملايمات و مشكلات كنوني كشور از نبود نسخه توسعه همه جانبه كشور است. برنامه ريزي بخشي مانع توسعه كشور است. به تعداد وزرا و روساي سازمان ها و تغييرات، سلايق در مديريت كشور وجود دارد كه اين با بحران عدم انطباق يك فاجعه براي اداره كشور است.در شرايط كنوني وضعيت كشور از لحاظ گراني و تورم و بيكاري در حالت بحراني قرار دارد. در اين حالت برنامه هاي معمولي جوابگو نيست. دولت در فكر جان خودش است و در سال آخر عمر، مجلس در اول راه است و در فكر آوازه. رئيس مركز پژوهش هاي مجلس به جاي ارائه چارچوب هاي فكري مورد نياز طرح هاي راهگشا براي حل مشكلات كنوني كشور سعي دارد مرد شماره يك تذكرات مجلس لقب گيرد. اميدواريم مركز پژوهش ها براي حل مشكلات كشور راهكار بدهد.برنامه يي كه براي اداره امور كشور در قالب برنامه هاي پنج ساله نوشته مي شود بايد تمامي ابعاد توسعه كشور را در بر گيرد.
1- در سال چهارم اجراي برنامه هستيم. اصلاً از روند اجراي برنامه پنج ساله چهارم خبري نداريم.2- به نظر مي رسد حداكثر 10 الي 15 درصد از قانون برنامه چهارم اجرايي شده است.3- مسووليت عدم تحقق اهداف برنامه و نظارت بر آن با چه كسي است؟4- آيا لازم است در صورت عدم موفقيت در اجراي برنامه چهارم توسعه مجدداً در وزارتخانه ها، سازمان هاي مركزي، دستگاه هاي اجرايي استان ها، ستادهاي عريض و طويل تدوين برنامه پنج ساله پنجم ايجاد شود تا هم حداقل يك سال از وقت كليه دستگاه هاي دولتي گرفته شود و هم هزينه هنگفتي براي تدوين برنامه پرداخته شود كه البته اين ستادها كار بيشتري نمي كنند. همه مي دانيم يكسري قابليت ها و مزيت ها و همين طور محدوديت ها و تنگناها در اسناد توسعه نوشته شده كه مجدداً كپي برداري شده و به عنوان قانون برنامه آورده مي شود. جلوي اين خيانت را چه كسي بايد بگيرد؟ 5- بنابراين پيشنهاد مي كنم مجلس يك سنت شكني بزرگ را پايه گذاري كند و آن هم تمديد اجراي برنامه چهارم است تا ببينيم آيا واقعاً در غياب تدوين برنامه جديد اتفاق مهمي خواهد افتاد. برنامه يي كه اين يكي مي نويسد آن يكي اجرا نمي كند.6- دولت براي هر دستگاهي به كرات لايحه نه چندان مهمي را به مجلس ارائه مي دهد مثل لوايح الحاق ها و موافقتنامه ها كه به نظر بنده به جز وقت گيري، دردي را دوا نمي كند. پيشنهاد مي كنم اين قبيل موارد قبلاً به صورت لايحه تنظيم روابط بين الملل يا هر عنوان ديگر به صورت متمركز سالانه يا حتي در قالب لوايح برنامه آورده شود چون قانون برنامه بايد شامل همه اين موارد باشد.7- قانون برنامه يعني پوشش تمامي موارد مرتبط با توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور در طول يك دوره زماني مشخص و ارائه لوايح متعدد در اداره امور كشور يعني بي توجهي به برنامه.8- عملكرد ستادهاي تدوين برنامه و بودجه در دستگاه هاي اجرايي بايد بررسي شود.9- كسري بودجه هزينه يي دستگاه هاي اجرايي از موارد مهمي است كه در تمام طول سال ادارات دولتي سرگرم چاره جويي براي آن هستند. اين وضعيت نه تنها معضلي براي اداره امور كشور شده است بلكه تمام وقت دستگاه هاي اجرايي را گرفته و فرصت پرداختن به مسائل مهم كشور را از آنها سلب كرده است. بنابراين دولت بايد در لايحه بودجه، هزينه هاي جاري را بر مبناي صفر تنظيم و جهت تصويب ارائه كند. 10- نظارت مجلس بر اجراي قوانين برنامه و بودجه تاكنون در تفريغ بودجه نمود داشته است آن هم با يك سال تاخير و در نتيجه عملاً خلاء نظارتي مجلس مخصوصاً در بحث برنامه و بودجه بسيار مشهود است. بنابراين تدوين آيين نامه نظارتي مجلس در كنار آيين نامه داخلي راهگشاست.11- امروز مد شده است كه اكثر وزارتخانه ها اعلام مي كنند دست به مطالعات آمايش مي زنند، چنانچه از نامش پيداست آمايش سرزمين به معني مطالعات بخشي نيست.
اين مطالعات بايد به صورت بخشي و جامع باشد و تمامي استعدادها، قابليت ها، واقعيت ها، محدوديت ها و تنگناهاي مناطق كشور را در ارتباط با هم و در چارچوب خط مشي هاي اسناد فرادستي ببيند. البته مركز ملي آمايش سرزمين بيش از اين نبايد در تدوين طرح مطالعات آمايش تعلل كند چون در وضعيت كنوني كشور به اين مطالعات بيش از هر چيز نيازمنديم.
ہ نطق پيش از دستور روز گذشته نماينده مشكين شهر
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]