واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بيشترين گواهينامه تحقيق و توسعه خراسان رضوي مربوط به صنايع غذايي است
داخلي. اقتصادي. صنايع غذايي.
رييس سازمان صنايع و معادن خراسان رضوي گفت: ۴۰درصد گواهينامههاي تحقيق و توسعه اين استان يعنس بيشترين آنها مربوط به صنايع غذايي است.
سيدحسين احمدي روز پنجشنبه در كنگره ملي علوم و صنايع غذايي ايران در مشهد افزود: تاكنون ۱۸۵گواهينامه واحد تحقيق و توسعه در استان صادر شده كه ۷۴مورد آن مربوط به صنايع غذايي بوده است.
وي گفت: تغيير ديدگاه مديريتي صنايع غذايي خراسان رضوي، گرايش به سمت نوآوري و تحقيق و توسعه و روند رو به رشد استفاده از فناوري جديد ميتواند زمينه تداوم حضور اين صنعت را در بازارهاي جهاني فراهم كند.
او افزود: صنعت غذا در مقايسه با ساير صنايع در اين استان پيشگام در توجه به فعاليتهاي تحقيق، توسعه و توليد فرآوردههاي صنعتي جديد بوده است.
وي گفت: ۲۲درصد فناوري خريد ماشينآلات پيشرفته از خارج در سال گذشته نيز مربوط به صنايع غذايي خراسان رضوي بود.
او افزود: صنايع غذايي خراسان رضوي در مقايسه با ساير بخشهاي صنعتي از نظر سرمايهگذاري ۲۱/۶درصد و از نظر اشتغال ۲۳/۷درصد سهم كل صنعت استان را به خود اختصاص داده است.
رييس سازمان صنايع و معادن خراسان رضوي گفت: در حالي كه سهم ارزش افزوده محصولات غذايي آشاميدني در مقايسه با ساير فعاليتهاي صنعتي كشور در سال ۸۴بالغ بر ۱۲/۷درصد بود، اين رقم در خراسان رضوي از ۲۳/۱درصد فراتر رفت.
وي با اشاره به اينكه صنايع غذايي خراسان رضوي درمقايسه با ساير فعاليتهاي صنعتي هنوز از توجيه اقتصادي لازم جهت توسعه سرمايهگذاري برخوردار است افزود: رشد ارزش افزوده صنايع غذايي به نسبت ساير صنايع استان و همچنين ميانگين رشد ساليانه ارزش افزوده اين صنعت به نسبت ساير صنايع داراي شتاب لازم نبوده است.
رييس سازمان صنايع و معادن خراسان رضوي گفت: در سال ۸۶سهم صنايع غذايي از صادرات صنعتي معدني كشور پنج درصد بود در حالي كه اين رقم در اين استان به ۲۹/۷رسيد.
وي افزود: همجواري با كشورهاي آسياي ميانه و نزديكي به بازارهاي هدف صادراتي جايگاه ويژهاي را جهت صادرات اين محصولات از مرزهاي استان ايجاد كرده كه اين امر مزيت نسبي را جهت توسعه صنايع غذايي فراهم نموده است.
او ادامه داد:احداث مناطق ويژه تحقيقاتي مبتني بر فناوريهاي برتر از جمله شهرك فناوري صنايع غذايي، مركز بررسي تحقيق و آموزش صنايع قند، پارك علم و فناوري و آزمايشگاههاي آكروديته مزيت ويژهاي را جهت توسعه اين شاخه از صنايع در استان فراهم كرده است.
وي با اشاره به اينكه بر اساس ماده ۲۱قانون برنامه چهارم توسعه بايد رشد متوسط ساليانه سرمايهگذاري صنعتي و معدني ۱۶/۹درصد باشد افزود: بر اساس اين ماده قانوني رشد متوسط ساليانه صادرات صنعتي نيز بايد به ۱۴/۸ درصد برسد.
رييس سازمان صنايع و معادن خراسان رضوي تقويت صنايع غذايي با ارزش افزوده بالا، توجه به توليد مواد غذايي ارگانيك و بدون سم به ويژه براي اقشار آسيب پذير مانند كودكان و مادران باردار، توليد غذاي سالم از مزرعه تا مرحله توزيع و تحويل مشتري، تلاش جهت برندسازي محصولات به ويژه محصولات حلال براي كشورهاي اسلامي و تشويق و تقويت رويكرد توليد با هدف صادرات در واحدهاي صنعتي را از مهمترين عوامل توسعه صنعت غذا ارزيابي كرد.ك/۲ ۶۶۰/۵۸۹/۱۶۵۴/۷۵۰۰
پنجشنبه 25 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]