واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: مدیریت سیتمهای اطلاعاتی (MIS) درواقع کاربرد تکنولوژی اطلاعات است در پشتیبانی از فعالیتهای تجاری, چرا که تجارت روز به روز متحول میگردد و در این میان همواره افرادی با قدرت تحلیل بالا و زاویه دید و پیشینه تجاری مورد نیاز هستند تا فرایندهای تجاری را بارورتر کنند.
مدیریت سیتمهای اطلاعاتی (MIS) درواقع کاربرد تکنولوژی اطلاعات است در پشتیبانی از فعالیتهای تجاری, چرا که تجارت روز به روز متحول میگردد و در این میان همواره افرادی با قدرت تحلیل بالا و زاویه دید و پیشینه تجاری مورد نیاز هستند تا فرایندهای تجاری را بارورتر کنند.
از این رو دانش آموختگان این رشته تحصیلی (Management Information Systems) نیاز دارند تا بیاموزند که چگونه نیازمندیهای اطلاعاتی یک سازمان را تحلیل کنند و سپس در صدد طراحی یک سیستم مدیریت امور, مبتنی بر کامپیوتر, در جهت رفع نیازمندیهای تحلیل شده برآیند, و در نهایت پیادهسازی و فرایند عملیاتی سازی سیستم طراحی شده را راهبری نمایند.
به منظور برنامهریزی و توسعه یک سیستم اطلاعاتی که پاسخگوی نیازمندیهای کاربران باشد, یک متخصص MIS بایستی با ساختار سازمانی, اهداف تجاری, عملیات بازرگانی (شامل روالهای کاری و چرخش اطلاعات میان پروسه ها) و با چگونگی برقراری ارتباط موثر با کاربران آشنا بوده و بداند چگونه سیستمی طراحی کند که فعالیتهای کاربر را تحت پوشش قرار دهد.
همچنین متخصصین MIS بایستی همواره در زمینه تکنولوژیهای اطلاعاتی بهروز بوده, صاحب توانمندیهای پایهای تکنیکی باشد تا بتوانند در انتخاب تکنولوژی مناسب در جهت پیادهسازی سیستم کامپیوتری مورد نیاز تصمیم بگیرند. بدین منظور است که که رشته تحصیلی MIS ترکیبی است از دروس کامپیوتری و تجاری.
از آنجایی که عدم موفقیت بسیاری از سیستمهای اطلاعاتی مبتنی بر کامپیوتر در واقع بهدلیل موارد تکنیکی و فنی نیست و ریشه در عدم توانایی افراد در طراحی و استفاده مناسب از سیستمها دارد, لذا افزایش درخواست برای دانش آموختگان و فارغالتحصیلان این رشته انتظار میرود.
یک فارغ التحصیل موفق رشته MIS باید قادر باشد : ـ یک برنامه کاربردی تجاری را در یک محیط برنامه نویسی شی گرا مانند زبان ویژوال بیسیک و یا محیطهای مشابه ایجاد کند که شامل طراحی واسط کاربری, بکارگیری کنترلها, برنامه نویسی و عیبیابی سیستم میشود.
ـ تکنیکهای مدلسازی داده مانند نرمالسازی و دیاگرام موجودیتها و روابط (ERD) را در جهت ایجاد یک مدل پایگاه دادهها بکار گیرد.
ـ مدل ایجاد شده را در یک سیستم مدیریت پایگاه دادهها مانند SQL یا Access پیادهسازی کند که شامل ایجاد جداول, برقراری روابط محدود کننده و یکپارچه سازی اطلاعات, ایجاد view ها و فرمها و گزارشها با استفاده از اطلاعات پایگاهداده است.
ـ روشهای تحلیل و طراحی سیستم مناسب را انتخاب نموده و آنها را در جهت ایجاد یک طراحی سیستم برای یک پروسه تجاری اعمال کند, که شامل برنامهریزی توسعه سیستم, تهیه نیازمندیهای سیستم و مدلسازی دادهها و روالها است.
ـ از آخرین محصولات و ابزارهای تولید نرمافزار بعنوان ابزار پروتوتایپینگ در جریان توسعه سیستم بهره ببرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]