واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جشنواره راديو و اجلاس جهاني صدا در ارديبهشت ماه آينده برگزار ميشود
فرهنگي. راديو. نشست
دبير دهمين جشنواره بينالمللي راديو و دومين اجلاس جهاني صدا، از برگزاري اين جشنواره در اواخر ارديبهشت سال آينده ( ۱۸تا ۲۰مي (۲۰۰۹در سالن همايشهاي بينالمللي صدا و سيما در تهران خبر داد.
مسعود احمدي دبير دهمين جشنواره بينالمللي راديو و دومين اجلاس جهاني صدا ، روز سه شنبه در نشست خبري اين جشنواره در سالن كنفرانس معاونت صدا، گفت : اين جشنواره، كار خود را با نقد و بررسي جشنواره نهم و پرداختن به اين مساله كه جشنواره نهم با حضور ۶۰ميهمان خارجي چه دستاوردهايي براي رسانه ملي داشت آعاز كرد.
وي برگزاري نخستين اجلاس جهاني صدا را، در حوزه نظريه پردازي، حركتي ابتكاري توصيف كرد.
وي افزود: دهمين جشنواره بينالمللي راديو با محورهاي گوناگون و در دو بخش اصلي و ويژه كار خود را آغاز ميكند و اين تغييرات با توجه به بازخوردهايي بود كه در جشنواره نهم اتفاق افتاد و سعي شد بخشها را كمتر كنيم تا برنامه سازان تمركز بيشتري داشته باشند.
به گفته احمدي، در بخش اصلي، نمايش كوتاه راديويي با ارايه نمايش در زمان حداكثر پنج دقيقه در حوزههاي راديويي برگزار ميشود.
مدير شبكه راديويي جوان، با اشاره به اينكه در بخش اصلي جشنواره راديو، قالبهاي مسابقه و پادكست (انتشار مجموعهاي از پروندههاي رسانه ديجيتال ) هم مطرح است، گفت: در اين بخش كه برنامهسازي به صورت فردي است، افرادي از داخل و خارج سازمان ميتوانند برنامههاي خود را در قالب كمتر از ۳۰دقيقه ارايه دهند.
وي با اشاره به شعار امسال جشنواره دهم با عنوان راديو براي همه و در همه جا، گفت: همه افراد چه در داخل و چه در خارج از كشور و خارج از ايستگاه هاي راديويي، ميتوانند با امكانات ديجيتال و فرمتهاي جديد، برنامهسازي راديويي را در فرمت زير ۳۰دقيقه انجام دهند.
احمدي، برنامهسازي مبتكرانه را از بخشهاي ويژه جشنواره ي راديو برشمرد و گفت: در جشنواره ي امسال كه بويژه در بخش پادكست افرادي را از خارج از سازمان صدا وسيما به جشنواره دعوت ميكنيم، مسلما با برنامههايي خارج از فرم كلاسيك راديو مواجه خواهيم بود.
وي موضوعات مبتلا به راديو را از ديگر بخشهاي ويژه اين جشنواره نام برد و با اشاره به اينكه امروزه نام ايران براي تمام كشورهاي جهان شناخته شده است، گفت: با توجه به اين مساله، ضروري است كه از مفاهيم بينالمللي استفاده كنيم.
احمدي در همين زمينه افزود: بحث صلح ملل، محيط زيست و منابع طبيعي و غيره در راستاي چنين هدفي در جشنواره شكل گرفته است.
وي اضافه كرد: چهارمين محوري كه در بخش اصلي به آن پرداختيم ، اطلاعيههاي راديويي و ميان آرم و نشانههاي راديويي است كه اطلاعيهها حداكثر سه دقيقه و نشانهها سه ثانيه است.
احمدي، يكي از راههاي حيات نوين راديويي كه فرم و محتوا را با هم جمع مي كند، توجه به آگهيها و اطلاعيهها عنوان و تصريح كرد: آگهيهاي بازرگاني، يكي از مقولاتي است كه در حوزه راديو و تلويزيون مطرح است و مساله اين است كه چگونه بايستي تنظيم شوند تا از حد مطلوبيت افت نكنند.
وي با اشاره به اينكه در بخش ويژه به موضوعات متنابهي كه در سطح جهاني راديو با آن رو به روست، توجه كرديم، پرداختن به محيط زيست و بحث خانواده محوري را يكي از اين مقولات ذكر كرد.
احمدي گفت: خانواده اولين يا شاخصترين محور براي توسعه است و امروز دنياي غرب و جهان امروز با بحران خانواده و تعلقات و تعصبات خانوادگي مواجه است، همچنين محيط زيست و منابع طبيعي يكي از دغدغههاي تمام كشورهاي توسعه يافته و نيافته است.
وي مقوله راديو و نيازهاي جوان را از ديگر مقولات عنوان و خاطرنشان كرد:
پرداختن به اينكه جوان امروز در اين دنيا چه نيازهايي دارد و چگونه مي توان در يك رسانه شنيداري اين نيازها را برطرف كرد.
احمدي گفت: پنجمين نكته، بحث دين و جهاني شدن است و اينكه برنامه سازان در عرصه معارف و انديشه چه برنامههايي را بايد ارايه كنند.
وي توجه به راديوهاي محلي، شهري و استاني را از ديگر مقولاتي كه براي اولين بار به آن پرداخته شده است، عنوان كرد و گفت: در كشورهايي مثل انگليس و آلمان تنها ,BBCو دويچه وله حرفهاي مهم را نميزنند، اين ها رسانههاي رسمي اين كشورها هستند و در كنار آنها راديوهاي محلي نيز حرف هاي مهمي را مطرح و توسط راديوهاي محلي ديدگاههاي خوبي ارايه ميكنند كه شناختن فضاهاي آزاد رسانه اي، از اهداف اين جشنواره است.
دبير جشنواره با اشاره به حوزه اجلاس جهاني صدا، گفت: اين حوزه، حوزه نظريه پردازي در راديو است و امروز كميته ملي اجلاس بيش از ۷۰۰استاد، گروه و آكادمي را در دنيا شناسايي كرده و از ميان اين ۷۰۰گروه نزديك به ۵۰مركز شناسايي شدهاند و اعتبار علمي و كارهايي كه انجام ميدهند، مورد توجه و دقت قرار گرفته و براي ارسال مقالات با اين مراكز مكاتبه شده است.
وي با اشاره به اينكه اين اجلاس با همكاري ABUبرپا ميشود و در تقويم رسمي ABUگنجانده شده است، تصريح كرد: , ABUمسووليت سنجش كيفيت و محتواي مقالات و يا سمينارهاي ارايه شده در حوزه راديو را بر عهده ميگيرد.
موضوعات حوزه اجلاس جهاني صدا در هفت محور در حال ارايه شدن است و هچنين چهار دانشگاه تهران، علامه طباطبايي، امام صادق(ع)، آزاد اسلامي و دانشكده صدا و سيما به عنوان دانشگاه تخصصي مادر كه تركيب ۴+۱را تشكيل ميدهند، در اين زمينه همكاري ميكنند.
احمدي، راديو و نوزايي در عصر ديجيتال، راديو و الگوهاي نوين برنامه ريزي و برنامه سازي، شيوهها و فن آوريهاي نوين توليد و پخش در راديو، راديو و ارتباطات توسعه اي، راديو و محيط زيست، راديو، تبليغات و بازاريابي و موسيقي و نمايش در راديو را ازهفت محور حوزه اجلاس جهاني برشمرد.
وي تاريخ ارسال برنامه براي شركتكنندگان خارجي را ۳۰آذر امسال مصادف با ۱۰نوامبر ۲۰۰۸اعلام كرد و گفت: ميهمانان خارجي از آثار تاريخي كشورمان ديدن خواهند كرد.
احمدي اضافه كرد: در حوزه اجلاس جهاني صدا شاهد تعامل نظريه پردازان با يكديگر و در جشنواره بينالمللي راديو شاهد تعامل برنامه سازان داخلي و خارجي با يكديگر هستيم كه شيوههاي نوين برنامهسازي را از يكديگر مي آموزند.
دبير دهمين جشنواره ي بينالمللي راديو درباره ي جوايز اين جشنواره خاطرنشان كرد: براي جوايز اين جشنواره در بخش اصلي به برنامهها ي اول، دو هزار يورو بعلاوه تنديس زرين جشنواره، برنامههاي دوم هزار و ۵۰۰يورو بعلاوه لوح تقدير و برنامه سازان سوم هزار يورو با لوح تقدير اهدا ميشود . در بخش ويژه نيز جوايز نفرات برتر هزار و ۵۰۰يورو به همراه لوح و تنديس خواهد بود.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 340]