تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852939036




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

افول هژمونی دلار و مشکلات ساختاری اقتصاد آمریکا


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: افول هژمونی دلار و مشکلات ساختاری اقتصاد آمریکا کاهش شدید ارزش دلار در بازارهای جهانی خصوصا در مقابل یورو به پایینترین سطح خود از هنگام رواج یورو و تداوم مشکلات تجاری و اقتصادی آمریکا باعث شده تا هژمونی دلار به عنوان یک ارز غالب بین المللی به شدت کاهش یابد.
افول هژمونی دلار که در دهههای گذشته همواره یک ارز ذخیره بین المللی بوده سبب گشته تا کشورهای مختلف به فکر چارهاندیشی برای رهایی از اثرات نامطلوب افول دائمی ارزش دلار باشند.
آمارها نشان میدهد که با رسیدن ارزش برابری یورو در مقابل دلار به ۴/۱ که پایینترین سطح ارزش دلار از هنگام رواج یورو میباشد در مجموع ارزش دلار در برابر یورو ۴۰ درصد در طی سالهای اخیر کاهش یافته که این مسئله ناشی از عوامل و مشکلات ساختاری متعددی است که اقتصاد آمریکا با آن دست به گریبان است.
چشم انداز ضعیف اقتصادی آمریکا که اثرات کوتاهمدت آن با بروز بحران مالی در بخش وامهای مسکن آمریکا نمایان گشت این احتمال را تقویت کرده که اقتصاد آمریکا دوران کاهش رشد اقتصادی و رکود را پیش رو دارد که تصمیم بانک مرکزی آمریکا در اواخر شهریورماه مبنی بر کاهش نیم درصدی نرخهای بهره، این احتمال را تقویت کرد که بانک مرکزی این کشور با آگاهی از شرایط نامناسب اقتصادی تصمیم به کاهش نرخ بهره با هدف تقویت رشد اقتصادی را گرفته است.
در کنار این مسئله رشد نسبتا مطلوب اقتصادی در ناحیه یورو نیز مزید بر علت گشته و به تشدید افول ارزش دلار انجامیده است.
حال این سئوال مطرح میشود که با تداوم کاهش ارزش دلار آیا تغییراتی در استفاده از دلار به عنوان یک ارز ذخیره بوجود خواهد آمد؟ در پاسخ باید گفت که روند موجود و شواهد موجود نشان میدهد که کشورهای مختلف با هدف حفظ منافع خود دست به تغییر سبد ارزی خود و همچنین تغییر در نوع سرمایهگذاریها گرفتهاند.
در آخرین مورد در این خصوص دولت چین که با ذخایر ارزی بسیار بالایی یعنی حدود هزار میلیارد دلار مواجه است تصمیم گرفته ذخایر دلاری خود را به اشکال دیگر سرمایهگذاری تبدیل کند که تشکیل شرکت سرمایهگذاری دولتی با سرمایه اولیه ۲۰۰ میلیارد دلار یکی از این سیاستهاست.
در واقع چین به یمن صادرات گسترده خود در سالهای گذشته ذخایر ارزی فراوانی کسب کرده که تا پیش از کاهش شدید ارزش دلار، سرمایهگذاری در بخش اوراق قرضه آمریکا یکی از فعالیتهای مورد توجه سران پکن بوده است اما با تداوم کاهش سودآوری در این بخش از اقتصاد آمریکا، مقامات چینی تصمیم گرفتهاند که از طریق این شرکت سرمایهگذاری، ذخایر ارزی خود را به سرمایهگذاری در بخشهای واقعی اقتصاد مانند بخش نفت و گاز کشورهای مختلف اختصاص دهند.
این ---------- میتواند از طریق کاهش سرمایهگذاریها در بخش اوراق قرضه آمریکا به عمیق تر شدن مشکلات بخش مالی اقتصاد آمریکا بینجامد چرا که این بخش از اقتصاد آمریکا در طی سالهای گذشته توانسته با جذب منابع ارزان قیمت چینی به رشد بالایی برسد و هماکنون وابستگی زیادی بین سرمایهگذاریهای چین و وضعیت بازار مالی آمریکا وجود دارد.
البته اتخاذ تصمیمهایی برای حفظ منافع اقتصادی محدود به دولت چین نمیشود و برخی کشورهای صادرکننده نفت نیز که از محل کاهش ارزش دلار دچار زیانهایی شدهاند، تمایل فراوانی به تغییر در سبد دارایی های ارزی خود دارند. مثلا تبدیل احتمالی حدود ۱۵۰ میلیارد دلار از ذخایر بانک مرکزی امارات متحده عربی در همین راستا ارزیابی میشود.
علاوه بر این تغییر در سبد ذخایر ارزی کشورمان در ماههای اخیر نیز در چنین فضایی صورت گرفته است.
در چنین شرایطی روند رو به کاهش ارزش دلار در ماههای آتی که کاملا محتمل به نظر میرسد میتواند عاملی اثرگذار در کاهش سطح تمایل کشورها به استفاده از دلار به عنوان یک ارز ذخیره گردد. این چرخه در نهایت باعث تضعیف بیشتر اقتصادی آمریکا خواهد گردید.
یکی از مسایل حائز اهمیت در این فرآیند، تاثیرات احتمالی بر روند تجارت خارجی آمریکا در سالهای آتی خواهد بود. در حال حاضر اقتصاد آمریکا با مشکل کسری شدید تجاری از ناحیه افزایش واردات و محدود بودن صادرات مواجه است که این کسری تجاری بر کسری تراز پرداختهای این کشور نیز اثرگذار بوده است.
آمارها حکایت از آن دارد که کسری تجاری آمریکا برای پنجمین سال متوالی روند رو به تزایدی داشته و در سال ۲۰۰۶ میلادی به ۶/۷۶۳ میلیارد دلار رسیده که حدود ۶ درصد تولید ناخالص داخلی آمریکاست. اینکه اقتصاد آمریکا چگونه توانسته این حجم عظیم کسری تجاری را تحمل کند دقیقا ناشی از هژمونی دلار آمریکاست. در حقیقت تسلط دلار در مبادلات تجاری بین المللی این امکان را برای اقتصاد آمریکا فراهم ساخته تا کسری تجاری خود را از طریق چاپ دلار جبران کند چرا که تقاضا برای دلار به دلیل رواج گسترده آن در مبادلات بین المللی در سطح بالایی است و لزوما نیازی به تناسب میزان قدرت جذب داخلی دلار و میزان انتشار آن وجود ندارد.
در این شرایط هر اقدامی که به کاهش هژمونی دلار بینجامد عاملی در راستای تشدید وضعیت اقتصادی آمریکا و نمایان شدن ناکارآمدیهای ساختاری اقتصاد این کشور خواهد بود.
به نظر میرسد این ایده رفته رفته به ایدهای قالب تبدیل خواهد شد که دلار آمریکا دیگر ارزی مطمئن برای سرمایهگذاری و مبادله نیست که این مسئله آغازی بر افول بیشتر اقتصاد آمریکا ارزیابی میشود.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن