واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گفتوگوي فارس با مدير عامل مؤسسه خانه كتاب قطار جوايز خانه كتاب از هفته آينده راه ميافتد
خبرگزاري فارس: جوايز كتاب فصل، جلال آلاحمد، گام اول، نقد كتاب، كتاب سال جمهوري اسلامي و پروين اعتصامي جوايزي هستند كه كار داوري برخي از آنها در خانه كتاب تمام شده و برخي نيز در حال شروع شدن است.
علي شجاعي صايين، مدير عامل مؤسسه خانه كتاب در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره وضعيت داوري و كتابهاي ارسالي به دبيرخانه هر يك از اين جوايز سخن گفت.
دبير علمي جوايز كتاب فصل، جلال آلاحمد، كتاب سال جمهوري اسلامي و پروين اعتصامي محمدعلي رمضاني است كه مرداد امسال به جاي منوچهر اكبري به كار گمارده شد.
دبير علمي جايزه گام اول نيز جواد محقق است.
پنجمين دوره جايزه كتاب فصل
-----------------------------------
پنجمين دوره جايزه كتاب فصل كه مربوط به كتابهاي منتشر شده در بهار امسال است 29 مهر ماه در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار ميشود.
به گفته شجاعي صايين، حدود 2 هزار و 400 عنوان كتاب در اين دوره داوري شده است.
در دورههاي قبلي كتابهاي برگزيده اين جايزه ميبايست 70 امتياز از 100 امتياز كسب ميكردند، اما با تغييراتي كه در آييننامه اين دوره لحاظ شده هر كتاب ميبايست 90 امتياز از 100 امتياز را به دست آورد.
اين شرايط مشابه شرايط داوري در جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي است كه كتابها در مراحل داوري ميبايست 90 امتياز از 100 امتياز را كسب كنند.
از سوي ديگر در اين دوره از جايزه كتاب فصل قرار است از كتابهايي كه 80 امتياز از 100 امتياز را به دست ميآورند با عنوان «كتابهاي تقديري» تقدير شود.
ارزش جايزه كتاب فصل تنها 5 سكه است و مؤسسه خانه كتاب اين جايزه را سال گذشته راهاندازي كرد تا كار داوري كتاب سال جمهوري اسلامي را راحتتر كند.
نخستين جايزه جلال آلاحمد
-------------------------------
نخستين دوره جايزه جلال آلاحمد دوم آذر امسال با اهداي 110 سكه بهار آزادي به هريك از برگزيدگان بخشهاي مختلف خود در تالار وحدت برگزار ميشود.
شجاعي صايين ميگويد 5 هزار عنوان كتاب در بخشهاي سهگانه نقد ادبي؛ داستان كوتاه و رمان؛ تاريخنگاري و مستندنويسي به دبيرخانه اين جايزه ارسال شده است.
اين كتابها تنها مربوط به سالهاي 85 و 86 هستند.
اگرچه خيلي بعيد به نظر ميرسد در اين دو سال 5 هزار عنوان كتاب در اين موضوعات منتشر شده باشد اما مدير عامل خانه كتاب ميگويد دو حوزه ادبيات و تاريخ جزو حوزههاي پركار هستند و اين رقم قابل قبول است.
گروههاي داوري مشغول داوري مرحله نخست اين جايزه در حوزههاي سهگانه هستند و قرار است تا پايان آذر نيز كار داوريهاي نهايي به پايان برسد.
اگرچه پيش از اين اعلام شده بود به برگزيدگان نهايي اين جايزه نشاني با عنوان نشان جلال آلاحمد اهداء ميشود اما هنوز نه اين نشان طراحي شده و نه جنس آن مشخص شده است.
جايزه جلال آلاحمد گرانترين جايزه در ايران به لحاظ مالي است.
هيئت علمي اين جايزه پيشتر گفته بود در اين جايزه آثاري داوري ميشود كه از سوي كتابخانه ملي و وزارت ارشاد و طبق قوانين جمهوري اسلامي چاپ و منتشر شده باشد.
تأثيرگذاري در ارتقاي سطح ادبي كشور، تازگي، نوآوري در ساختار، ارزشمندي محتوايي كتاب، استحكام و زيبايي زبان، برخورداري اثر از تعالي معني و ارزشهاي ملي ـ ديني و برخورداري از قدرت اقناع از جمله معيارهاي ارزيابي كتابها در اين جايزه هستند.
دومين دوره جايزه گام اول
----------------------------
دومين دوره جايزه گام اول نيز اواسط آذر ماه امسال با مشاركت اداره كل ارشاد استان هرمزگان در اين استان برگزار ميشود.
هئين داوران اين جايزه كار خود را از چند ماه پيش آغاز كرد و به همين خاطر كار داوري مرحله نخست آن خيلي زود به پايان رسيد.
شجاعي صايين ميگويد نتايج نهايي اين جايزه به صلاح نيست خيلي زودتر از موعد برگزاري آن مشخص شود.
دبيرخانه جايزه گام اول پيش از اين اعلام كرده بود نويسندگاني كه قبل از سال 86 كتابي را منتشر كردهاند، آثارشان در داوري اين جايزه بررسي نميشود.
براي بررسي و ارزيابي هر يك از حوزههاي جايزه گام اول 3 داور انتخاب شده است. جايزه گام اول در دو بخش شعر يا داستان كودك و همچنين شعر يا داستان بزرگسال برگزار ميشود.
چهارمين جشنواره نقد كتاب
-------------------------------
چهارمين جشنواره نقد كتاب 27 آبان امسال در مؤسسه خانه كتاب برگزار ميشود.
به گفته شجاعي صايين، 75 نشريه و 600 مقاله به دبيرخانه اين جشنواره فرستاده شده كه بيشترين آنها مربوط به حوزه ادبيات داستاني بوده است.
ادبيات داستاني با 142 مقاله و علوم سياسي و مديريت نيز با 23 مقاله در اين جشنواره به ترتيب بيشترين و كمترين بودهاند.
كار داوري از مرحله نخست گذشته و طي هفتههاي آينده نيز مرحله نهايي آن تمام ميشود.
در اين جشنواره در كنار تجليل از منتقد پيشكسوت از يك منتقد جوان كتاب نيز تقدير ميشود و نشريه برتر حوزه نقد كتاب نيز معرفي ميشود.
بيست و ششمين جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران
-----------------------------------------------------------------
امسال بيست و ششمين جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران در رشتههاي مختلف برگزار ميشود. اين جايزه در بين جوايز فعلي ايران هم بيشترين اعتبار را دارد و هم بيشترين سابقه را.
شجاعي صايين ميگويد از اواسط آبان امسال كار داوري اين جايزه شروع ميشود. مراسم پاياني جايزه كتاب سال در نيمه بهمن هر سال برگزار ميشود.
هر كتاب منتخب براي جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي بايد 90 امتياز از 100 امتياز را داشته باشد و به برندگان آن نيز 50 سكه بهار آزادي داده ميشود.
يكي از مهمترين و پرحاشيهترين بخشهاي اين جايزه بخش ادبيات داستاني آن بوده است. سال گذشته داوران اين جايزه هيچ كتابي را شايشته برگزيده شدن ندانسته بود.
در 25 سال گذشته تنها در چند دوره كتاب سال ادبيات داستاني انتخاب شده است.
سومين دوره جايزه پروين اعتصامي
--------------------------------------
سومين دوره جايزه پروين اعتصامي نيز 25 اسفند هم زمان با سالروز تولد وي برگزار ميشود. تاكنون تنها اعضاي هئيت علمي اين جايزه مشخص شده است.
شجاعي صايين ميگويد اعضاي هئيت علمي جايزه پروين اعتصامي جلسات خود را به صورت منظم برگزار ميكنند.
امسال قرار است تنها آثار منتشر شده در سالهاي 84، 85 و 86 داوري شود.
در جايزه پروين اعتصامي آثاري با موضوعهاي شعر، داستان بلند، مجموعه داستان، نقد، پژوهش، نمايشنامه، ترجمه و پاياننامه داوري ميشود.
در دو دوره قبلي به نفرات اول تا سوم به ترتيب 14، 12 و 10 سكه بهار آزادي داده ميشد. با اين حال ارزش مادي اين جايزه قرار است تغيير كند.
به گفته شجاعي صايين، پيشنهادهايي براي افزايش مالي اين جايزه داده شده ولي هيچكدام هنوز به تصويب نرسيده است.
معاونت فرهنگي وزارت ارشاد سال 1383 جايزه پروين اعتصامي را با اختصاص رديف بودجه ويژه تأسيس كرد.
انتهاي پيام/
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]