واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نخستين كسي كه از غرب به چين رفت و طب چيني را به طور كامل آموخت، «سوليه دوموران»، ديپلمات فرانسوي بود كه در سن ۲۰ سالگي در سال ۱۸۹۸ به چين اعزام شد. در اين موقع همه گيري وبا در ايالت «يونان _ فو» ظاهر شده بود و او با كمال حيرت مشاهده كرد كه در بيمارستان ها بيماران به طريقه طب سوزني بهتر از درمان با داروهاي متداول آن زمان بهبود مي يابند.
اين طريقه درمان سخت مورد توجه وي واقع شد و «سوليه دوموران» مشغول مطالعه در اين زمينه شد و بالاخره رسماً مشغول كارآموزي در اين رشته شد. به طوري كه در سال ۱۹۰۸ ديپلم ابريشم داير بر لياقت و كفايت او در طب سوزي و سنتي چين به وسيله صد نفر از آكادميسين هاي چين امضا و به او تقديم شد.
«سوليه دوموران» پس از ۲۰ سال اقامت در چين به فرانسه بازگشت. اولين كار او در بيمارستان «سنت آنتوان» بوده كه در مورد درمان بيمار مبتلا به فلج نصف بدن طريقه طب سوزني را به كار برد.
بيمار زني بود كه از چند سال قبل مبتلا به فلج نيمه بدن شده بود. «سوليه» در سه نوبت سوزن كاري، اندام فلج او را كه سال ها بي حركت مانده بود به كار انداخت. سپس در بيمارستان «بيشا» و ساير بيمارستان ها با روش طب سوزني به درمان بيماران پرداخت. همزمان به ترجمه آثار چيني اشتغال داشت و در سال ۱۹۲۸ كتاب تشخيص بيمار ي ها به وسيله نبض چيني و در ۱۹۳۴ كتاب «خلاصه اي از طب سوزني» را انتشار داد.
كار سوليه در سال هاي آخر زندگي او از طرف پزشكان مغرض و مقامات رسمي، غيرقانوني اعلام شد و به اين ترتيب سوليه خانه نشين شد. در اين زمان دولت آمريكا به او پيشنهاد كرد كه تصدي كرسي طب سوزني را در يكي از دانشگاه هاي آمريكا به عهده بگيرد. ولي او اين پيشنهاد را نپذيرفت و حاضر به ترك زادگاه خود نشد.
در سال ۱۹۵۰ كميسيون فيزيولوژي سوليه را به عنوان تنها نامزد فرانسوي جايزه نوبل پيشنهاد كرد. سوليه در سال ۱۹۵۵ در سن ۷۷ سالگي چشم از جهان فرو بست، ولي به حق مي توان او را پايه گذار طب سوزني چين در غرب ناميد.
پس از وي افراد برجسته ديگري در اروپا، در اين زمينه فعاليت نموده اند از جمله «پروفسور نوژيه» در دانشگاه ليون فرانسه كه پايه گذار مكتب طب سوزني گوشي است.
دكتر «فول» در آلمان و دكتر «فيليكس من» در انگلستان، از سال ۱۹۷۵ و با سفر نيكسون رئيس جمهور آمريكا به چين و بيماري يكي از خبرنگاران همراه وي كه نياز به عمل جراحي پيدا كرد، پزشكان چيني با روش طب سوزني وي را بي هوش يا در واقع بي درد كردند و تحت عمل جراحي قرار دادند. مطالب بسيار زيادي در مورد طب سوزني چين در مطبوعات آمريكا منتشر شد و اين مسئله موجب توجه پزشكان آمريكايي به طب چيني شد.
از همان زمان پزشكان آمريكايي عازم چين شدند.
در حال حاضر در بيش از ۴۰ دانشكده طب سوزني در آمريكا تدريس مي شود.
همچنين در اروپا دانشكده هاي بسياري مشغول تدريس طب چيني هستند. طبق آمار fda تخمين زده مي شود سالانه بين ۹ تا ۱۲ ميليون نفر در آمريكا ويزيت طب سوزني مي شوند. تعداد متخصصين طب سوزني داراي مجوز كار در آمريكا بين سال هاي ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۸ دو برابر شده و به ۱۰۵۱۲ نفر رسيده است.
مشابه اين وضعيت را در كانادا و كشورهاي اروپايي هم به خوبي مي توان ديد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]