محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826637375
احمدي مقدم : تغييرراهبرد ناجا از مقابله محوري با جرم بسوي پيشگيري
واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: احمدي مقدم : تغييرراهبرد ناجا از مقابله محوري با جرم بسوي پيشگيري
سردارسرتيپ پاسدار " اسماعيل احمدي مقدم " فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران( ناجا) با تاكيد به تلاش اين نيرو براي افزايش اعتماد مردم گفت كه راهبرد ناجا از مقابله محوري با جرم و مجرم بسوي پيشگيري تغييركرده است.
به گزارش ايرنا، احمدي مقدم كه پنجشنبه شب به مناسبت هفته نيروي انتظامي ( 15تا 22مهرماه) در گفت وگوي ويژه خبري شبكه دوم سيماي جمهوري اسلامي شركت كرده بود، ابتدا اين هفته را به مردم و همكاران سخت كوش خود تبريك گفت و سپس به سئوالات پاسخ داد.
هفته نيروي انتظامي فرصت خوبي را براي آشنايي با خدمات و جايگاه اين نيرو كه مهمترين وظيفه و كاركرد آن ايجاد امنيت و آرامش براي مردم و برقراري نظم در جامعه مي باشد، فراهم كرده است.
فرمانده ناجا در پاسخ به اين پرسش، امسال در نيروي انتظامي، سال پيشگيري ناميده شده است. منظور چيست؟، گفت: معمولا ماموريت نيروهاي امنيتي و پليسي مقابله محوري با جرم و مجرم بوده و اين يك اقدام انفعالي پس از وقوع جرم است
اما يك نيروي انتظامي مطلوب نيرويي است كه بستري فراهم كند تا در جامعه جرم روي ندهد و يا اينكه ضريب وقوع جرم كم باشد تا يك گام از مجرم جلوتر قرار گيرد.
احمدي مقدم تصريح كرد: در چارچوب پيشگيري انتظامي پليس محورگشت ها و نصب دوربين ها افزايش مي يابد و امكان ارتباطي با مردم و سيستم اطلاعاتي در اين فضا تقويت مي شود اما يك پيشگيري اجتماعي هم وجود دارد و آن آموزش به مردم است تا به آلودگي ها دچار نشوند.
وي با بيان اينكه " نيروي انتظامي جامعه را به مشاركت مي طلبد" ، اظهار داشت:يك سو مردم هستند كه نوع همراهي و همكاري و نگاه آنان به پليس در خنثي كردن زمينه هاي اجتماعي جرم موثر است و حتي مي تواند يك ناهنجاري را به هنجار تبديل كند.
** تلاش پليس براي آموزش تخصصي كاركنان دولت در برخورد با جرم
فرمانده ناجا در پاسخ به پرسشي در زمينه شروع آموزش كاركنان دولت توسط نيروي انتظامي گفت:شوراي امنيت كشور در سال 83 نيروي انتظامي را مكلف كرد كه كاركنان دولت را در زمينه مقابله با جرم آموزش دهد تا اجازه ندهند سازمان متبوعشان در شرايط وقوع جرم قرار گيرد و همچنين بتوانند به برقراري امنيت كمك كنند.
سردار احمدي مقدم با تاكيد به اينكه تلاش داريم مهارت هاي كاركنان دولت را در حوزه تخصصي خودشان ارتقا بدهيم،
افزود : امسال اين ماموريت را آغاز كرده ايم و چندين وزارتخانه از جمله مسكن و شهرسازي و آموزش و پرورش مشاركت مطلوبي داشته اند.
وي با بيان اينكه جرم معمولا از نوجواني و جواني آغاز مي شود ، تصريح كرد: معلم كه بايد آموزش مهارت هاي زندگي
را به محصلان بدهد خود بايد توجبه باشد و يا كاركنان بانك ها بايد با انواع شگردهاي سارقان آشنا باشند.
** نيروي انتظامي بايد حرفه اي شود
فرمانده ناجا درباره علت تشكيل پليس هاي تخصصي از جمله پليس پيشگيري در كشور گفت:يكي از راهبردهايي كه از ابتداي كارم در نيروي انتظامي دنبال كرده ام حرفه اي كردن اين نيرو است اما تحقق آن الزامات خاص خود را در زمينه هاي اصلاح ساختارها، افزايش مهارت هاي فردي ، آموزش ها و ارتقاي تجهيزات دارد.
احمدي مقدم خاطرنشان كرد:گام اول در اصلاح ساختارها بحث انضباط اجتماعي در طيف هاي مقابله اي از كم شدت ترين در راهنمايي رانندگي تا پرشدت ترين يعني قرارگاه رسول اكرم است . اين قرارگاه يك واحد پياده نظامي است كه از سلاح هاي جنگي و هليكوپتر و وسايل پرنده بهره برداري مي كند.
وي تاكيد كرد: بطور مثال نمي شود يك مامور راهنمايي را به آگاهي و بعد به بهداري و سپس مرزباني منتقل كرد . هركس بايد در رسته تخصصي خود خدمت كند تا از اتلاف منابع جلوگيري شود.
فرمانده ناجا با بيان اينكه " پليس پيشگيري همين پاسگاه ها و كلانتري ها هستند كه ماموريتشان پيشگيري از وقوع جرم است"،گفت كه كشف جرم و مقابله با آن با آگاهي است. پليس مستقر در كلانتري ها نبايد اجازه دهد جرم واقع شود و يا در مراحل اوليه اگر جرم مشهود بود، مانع توسعه آن شود.
سردار احمدي مقدم با اعلام اينكه " امروز هشت پليس تخصصي در كشور با قابليت هاي اجتماعي و تحقيقاتي داريم"، اظهارداشت:معاونت اجتماعي نيرو بر همه اين بخش هاي تخصصي از جنبه اجتماعي و تبليغاتي نظارت كامل دارد.
** افزايش 86درصدي كشف جرم توسط آگاهي در شش ماه اول امسال
وي خاطرنشان كرد:امكانات سخت افزاري و نرم افزاري در اختيار همه حوزه هاي نيروي انتظامي قرار گرفته و اين روند موجب ارتقا فعاليت ها شده است بطوريه كه در حوزه آگاهي از 65درصد كشف جرم در سه سال قبل امروز به ركورد 86درصد كشف جرم رسيده ايم. يعني در سال 84، 65درصد كشف جرم داشته ايم و در اين شش ماهه 86 درصد و البته مهم اين است كه در اين مدت سهم كشف جرايم مهم مثل قتل و قاچاق مواد مخدر و سرقت طلافروشي بيشتر شده است.
فرمانده نيروي انتظامي تصريح كرد: در زمينه پليس پيشگيري تقويت كلانتري ها و برقراري ايستگاه هاي پليس در سطح شهر صورت گرفته است و كلانتري ها كه در سه سال قبل استعدادشان حدود 48درصد سازمان بود امروز 80 و بالاي 80درصد نيرو دارند و همچنين 85 درصد جدول سازماني خود خودرو در اختيار دارند.
** پادگان قلعه مرغي فروخته و"هواناجا" به مكاني ديگر منتقل مي شود
سردار احمدي مقدم در پاسخ به اين پرسش كه چرا كلانتري ها از لحاظ ساختماني و تجهيزات و بايگاني پرونده ها در حد مطلوب و مناسب نيستند؟ ، گفت:مجموع اعتبارات عمراني نيروي انتظامي در سال 87، 50 ميليارد تومان است كه دولت هم گفته 70درصد بيشتر تخصيص نمي دهد يعني 35ميليارد تومان.
وي افزود: اگر بخواهيم در تهران با اين مقدار پول كلانتري بسيازيم امكان ساخت حدود ده كلانتري وجود دارد و اين در حالي است كه علاوه بر ساير حوزه ها ، فقط بالاي 1300كلانتري در كشور داريم.
فرمانده نيروي انتظامي اظهار داشت: براي تامين حداقل نيازهاي فقط كلانتري ها 70ميليارد تومان نياز داريم و براي تامين آن پيش بيني كرده ايم يكي از املاك نيروي انتظامي كه نياز كمتري به آن داريم يعني پادگان قلعه مرغي ( مركز هواناجا) را بفروشيم و از محل فروش زمين آن براي اسكان هواناجا در مكاني ديگر استفاده كنيم و بخشي را هم براي حل مشكلات كلانتري ها و مطلوبتر كردن نسبي وضع آنها تا پايان سال آينده هزينه كنيم.
سردار احمدي مقدم تصريح كرد: شايد اين اقدام به نوعي از جيب خوردن باشد اما انتقال پادگان هواناجا به محلي ديگر، گام مهمي خواهد بود تا بخشي از زمين شهري را براي رفاه مردم آزاد كنيم.
** نيروي انتظامي از لحاظ تجهيزات مشكل چنداني ندارد
فرمانده نيروي انتظامي با تاكيد به اينكه اين نيرو از لحاظ تجهيزات و خودرو مشكل چنداني ندارد، خاطرنشان كرد: مثلا خودروي پيكان را از رده خارج كرده ايم و باقي مانده آن هم خارج مي شود و تا پايان سال هيچ خودروي قديمي در كلانتري ها نخواهيم داشت.
** در زمينه ترافيك بايد با مردم شفافتر و صريحتر باشيم
سردار احمدي مقدم در پاسخ به اين پرسش ، براي حل مشكل ترافيك چه كرده ايد و چه برنامه اي براي آينده داريد تا مردم و حتي نيروهاي خود شما كمتر آزار ببينند؟، گفت: فكرمي كنم برنامه هايمان را بايد يك مقدار بلندمدت تر كنيم . يك وقت تلاش مي كنيم با مديريت بحران و براي كوتاه مدت از مسايل عبور كنيم اما سرانجام مي بينيم نسخه هاي كوتاه مدت و مسكن ها ديگر بعداز مدتي جواب نمي دهد و بايد جراحي صورت بگيرد.
وي افزود: در پايان برنامه پنجم توسعه كشور 20ميليون خودرو در كشور خواهيم داشت يعني دو برابر الان اما اين در حالي است، تهران كه از محل هاي جذب خودرو است و يك سوم خودروها را جذب مي كند. اگر سطح كل معابر آن را در افق 5تا 6سال آينده به پاركينگ تبديل كنيم، بازهم جواب نمي دهد.
فرمانده ناجا اضافه كرد:اين نشان مي دهد كه ما بايد اقدامات علمي تر در پيش بگيريم و با مردم شفافتر و صريحتر باشيم . گاهي اوقات بجايي مي رسيم كه مشكل ترافيك درماني ندارد و بايد دراين مقاطع برنامه هاي بلند مدت تري داشته باشيم.
سردار احمدي مقدم تصريح كرد: درحاليكه تعداد خودرو در كشور دو برابر مي شود اما برنامه پنجم نيروي انتظامي را مكلف كرده است كه بايد كشته هاي تصادفات نصف شود و اين تكليف سختي است.
وي خاطرنشان كرد:در برنامه سوم ميانگين رشد سالانه كشته شدگان در تصادفات يازده و سه دهم درصد بوده است اما ما الان بايد سالي ده درصد كم كنيم و البته تصور مي كنم كه در پايان برنامه چهارم كه هنوز تمام نشده ، نسبت به آغاز آن ده تا 15درصد كاهش داشته باشيم و اين عدد خوبي است.
فرمانده نيروي انتظامي تاكيد كرد: ما در زمينه ترافيك به يك نگاه بلندمدت تر و همه جانبه تر نياز داريم مثل تقويت حمل و نقل عمومي اما من معتقدم ابتدا بايد حمل و نقل شخصي را محدود كنيم تا خود بخود حمل ونقل عمومي با افزايش سرعت بدون اضافه كردن ظرفيت تقويت شود.
** شوراي عالي ترافيك انتظارات را برآورده نكرده است
سردار احمدي مقدم در باره نبود مديريت اجرايي واحد در زمينه ترافيك اظهارداشت: در وزارت كشور ، شوراي عالي ترافيك براي سياستگذاري داريم اما در ترافيك شهري مجري ها زيادي هستند مثل مديريت سوخت ، حمل ونقل عمومي ، پليس ، زيرساخت هاي شهري ، آموزش و پرورش ، صدا وسيما و خودروسازان كه بايد دست بدست هم بدهند تا اين مشكل را حل كنند.
وي خاطرنشان كرد: معتقدم اين شورا انتظارات را برآورده نكرده است زيرا خيلي كند و محافظه كاران حركت مي كند.از آنها كه متخصصان زحمت كش و خوبي هم هستند، دعوت كنيد و بپرسيد كه افق برنامه 5 ساله آينده شما چيست؟ اگر ندارند كه بايد
درست كنند و اگر دارند كه همه بايد براي تحقق آن تلاش كنند.
فرمانده ناجا تاكيد كرد: در شهرها و كلان شهرها بايد از رفتار اقتضايي دست برداريم زيرا مسايل آينده قابل پيش بيني است. تعدادخودرو ، تقاضاي سفر و توسعه حمل و نقل عمومي و معابر و گذرگاه ها.
احمدي مقدم با بيان اينكه " ترافيك صرفا مساله شهرداري و نيروي انتظامي نيست" ، گفت:از لحاظ اجرايي مسئول مشخص نيست و اين به روند كارها ضربه مي زند. الان كسي بيايد و بگويد كه پاسخگو است.
** نگاه ملي به مرزهاي كشور بايد تغيير كند
فرمانده نيروي انتظامي در پاسخ به پرسشي در باره مشكلات مرزهاي كشورگفت:مرزها در كشور ما برغم پيچيدگي ، آسيب پذيري و امكان كم كنترل اهميت بالايي دارند . طول مرزهاي آبي و خاكي ما حدود8700 كيلومتر است كه حدود دوهزار و 300كيلومتر آن آبي و بقيه خاكي مي باشد و ترسيم آنها بعضا تحت تاثير قدرت هاي استعماري صورت گرفته است.
وي خاطرنشان كرد: پيرامون ما را مناطق ناپدار امنيتي سياسي مثل افغانستان كه دولت آن و حتي نيروهاي ناتو در برقراري امنيت آن اظهار عجز مي كنند، پاكستان كه در مرزهاي غربي خود سرمايه گذاري قابل توجهي ندارد، عراق و تركيه كه با مساله تروريست ها مواجه هستند، فراگرفته است.
احمدي مقدم با بيان اينكه " مرزهاي شمالي كشور كم مساله تر هستند"، گفت: اما در مرزهاي جنوبي با قاچاق سوخت و كالا مواجه هستيم.
وي افزود: اگرچه بعداز سهميه بندي بنزين نسبت به گذشته قاچاق سوخت كمتر شده اما بطور كامل از بين نرفته است.
فرمانده ناجا، ورود اتباع غيرمجاز ، قاچاق موادمخدر ، انتقال بيماري ها و ورود گروه هاي تروريستي را از ديگر مشكلات مرزهاي كشور دانست و تصريح كرد: در شش ماه اول امسال حدود 370تن مواد مخدر در كشور كشف كرده ايم كه رقم عجيب و غريبي است.
سردار احمدي مقدم با بيان اينكه "هيچ ركن و مرجعي درباره مرزهاي كشور براي سياستگذاري نداريم تا تصميمات بصورت ملي اعمال شود"، اظهارداشت: بنابراين نتيجه مي گيريم كه بايد نگاه ملي به مرزها تغيير كند و در اين زمينه سرمايه گذاري كنيم و شخصا در اين يكي دو سال براي تحقق آن خيلي تلاش كرده ام.
** افزايش دو و نيم برابري استعداد نيروي انتظامي در مرزها
فرمانده نيروي انتظامي با تاكيد به اينكه امروز ونسبت به دو سال قبل استعداد اين نيرو در مرزهاي كشور دو و نيم برابر شده است، تصريح كرد:علاوه بر واگذاري لباس ، تجهيزات و خودروهاي جديد، امكان استفاده از رادر و كارهاي مهندسي مثل ساخت ديوار ، كانال ، خاكريز و سيم خاردار فراهم شده است.
وي در عين حال خطاب به كساني كه مي پرسند مرزها را چه وقت بطور كامل مي بنديد ، گفت: دنبال دو سه ماه نباشيد، ما در پايان برنامه پنجم توسعه در مرزها به وضع مطلوبي مي رسيم.
** رزمايش ناجا در اسفندماه در مرزهاي منطقه سيستان
احمدي مقدم يادآور شد: البته در منطقه سيستان يعني زابل يك محور 300كيلومتري را بصورت پايلوت با نصب ديوارهاي طولاني ، كانال ها ، خاكريزها ، كنترل هوايي و راداري و ساخت بيش از 90برجك و راه هاي زميني بطور كامل مي بنديم.
فرمانده نيروي انتظامي اعلام كرد: اسفندماه رزمايشي را در آنجا با حضور رسانه ها و مقامات داخلي و خارجي برگزار و اين پروژه را افتتاح مي كنيم.
** گروگان گيرها هزينه هاي سنگيني پرداخت خواهند كرد
سردار احمدي مقدم در پاسخ به پرسشي در خصوص آخرين وضعيت پرسنل نيروي انتظامي كه توسط اشرار به گروگان گرفته شده اند، گفت:در وزارت كشور كميته اي از دستگاه هاي مختلف از جمله سپاه، وزارت اطلاعات ، وزارت خارجه و نيروي انتظامي به رياست وزارت كشور تشكيل شد اما تحولات داخلي اين وزارتخانه و تحولات در كشور پاكستان اقدامات آن را تحت تاثير قرار داد.
وي خاطرنشان كرد:سرپرست وزارت كشور به پاكستان رفت و با پرويز مشرف صحبت كرد واو قولهايي داد اما دولتش سقوط كرد و الان دولت جديد هم مستقر نشده است.
فرمانده ناجا ، مساله گروگانگيري پرسنل اين نيرو را پيچيده خواند و افزود:آخرين جمع بندي ما اين است كه تعدادي را به شهادت رسانده اند اما تعداد دقيق آنها مشخص نيست. يك نفر كه آزاد شده است ادعا كرده كه گروگان ها دو گروه بودند و من از گروه ديگر خبرندارم.
احمدي مقدم ادامه داد:مجموع قرائن و شواهد ما نشان مي دهد چند نفري را شهيد كرده اند اما فيلم هاي منتشر شده در روزهاي اول هم بيشتر به جنگ رواني شبيه بود تا به اهداف خودشان برسند.
وي تاكيد كرد:حتما براساس تصميمات گرفته شده مقابله ما شديد خواهد بود و افراد گروه تروريستي مجازات سنگين خواهند شد و اين طور نيست كه هزينه هاي ارزاني براي آنها داشته باشد.
فرمانده ناجا اظهارداشت: شايد ابتدا خويشتنداري شد تا آن جنايتكاران رفتار تند انجام دهند اما برغم اينها دست به شرارت زده اند كه قطعا با عوامل آنها از طريق دستگاه قضايي برخورد شديدتري خواهد شد.
** هدف مهندسي گفتمان نيروي انتظامي تقويت سرمايه هاي اجتماعي و افزايش اعتماد مردم است
سردار احمدي مقدم در پاسخ به اين پرسش ، منظور از طرح مهندسي گفتمان نيروي انتظامي براي كاهش جرايم چيست؟ ، با بيان اينكه "مردم نسبت به آمار بويژه در نيروي انتظامي حساسيت پيدا كرده اند"، تصريح كرد: مردم بايد اعتماد پيدا كنند و اين مهندسي هدفش تقويت سرمايه اجتماعي و اين اعتماد است . مردم بايد بپذيرند كه به آنها دروغ گفته نمي شود. بر اين
اساس تلاش داريم بجاي آنكه به جامعه دستور دهيم و مردم را اجبار كنيم آنها را قانع سازيم.
وي گفت : نيروي انتظامي و مردم بايد همزبان و همراه شوند و لازمه اش اين است كه رفتار ما با جامعه بگونه اي باشد كه به ما اعتماد كنند و بپذيرند ناجا صادق و دلسوز است. نيروي انتظامي تلاش دارد كه مقاومت اجتماعي را در برابر خودش كاهش دهد تا پليس نزد مردم معناي امنيت و توانمندي داشته باشد نه خشونت.اما اعتراف مي كنم كه كار سختي است.
فرمانده ناجا تاكيد كرد:مامورين نيروي انتظامي بايد در همه زمينه ها بهترين ها باشند و براي دستيابي به اين هدف بايد قابليت هاي رفتاري و تكنيكي خود را ارتقا دهيم.
** نظر مردم درباره امنيت بجاي آمار كشف جرم و جنايت، ملاك ارزيابي عملكرد كلانتري ها است
سردار احمدي مقدم در پاسخ به اين پرسش ، نقاط ضعف نيروي انتظامي و برنامه هاي شما براي رفع آنها چيست؟ تصريح كرد: نقاط ضعف در مقاطع مختلف متغيرهستند امروز كه جوابگو هستيم نقص ها خودشان را بيشتر نشان مي دهند.
وي گفت:نيروي انتظامي بايد سيستم پايش و سنجش اجتماعي داشته باشد تا مرتب مطالبات مردم و اقدامات كنشي خود و واكنش مردم را ثبت و ارزيابي كنيم ، بايد نقد پذير باشيم تا نقاط ضعف رفع شوند.
فرمانده ناجا خاطرنشان كرد:نيروي انتظامي كه محل رجوع گرفتاري هاي مردم است، نارسايي ها دارد اما شايد دليل آن نقص كار ما و يا كمتر آگاهي داشتن مردم باشد كه مي توانند به وسايل فعال اطلاع رساني ناجا مثل سايت پليس و تلفن گوياي راهنمايي و رانندگي و حتي 110مراجعه كنند تا به آنها كمك شود.
سردار احمدي مقدم اظهارداشت:يك وقت شاخص ما براي ارزيابي عملكرد كلانتري ها آمار كاهش يا افزايش جرم و جنايت بود كه اين روند ميل بازي با آمار را افزايش داد و اما امروزماموران مخفي را به حوزه كلانتري ها مي فرستيم تا نظر مردم را در باره امنيت بپرسند. امروز زياد كاري به آمارهاي كلانتري ها نداريم ما نتيجه عمل آنها را در حوزه اجتماعي سنجش مي كنيم تا در عرصه خدمتگزاري بهترين باشيم.
1324
جمعه 19 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 626]
-
گوناگون
پربازدیدترینها