تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه نيّت درست داشته باشد، دل سالم و پاك دارد، زيرا سالم داشتن دل از وسوسه هاى شيط...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806908623




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اغراق زمينه ايجاد طنز / ادبيات نوعي تفريح است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اغراق زمينه ايجاد طنز / ادبيات نوعي تفريح است
درس گفتارهايي درباره فردوسي با موضوع طنز در شاهنامه با سخنراني منوچهر احترامي عصر روز چهارشنبه در شهر كتاب مركزي برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر احترامي غافلگيري در موضوع را عاملي براي ايجاد طنز ياد كرد و گفت: فردوسي برخلاف سعدي و حافظ كه به نوعي در زندگي روزمره مردم سير مي كنند وآدمهاي قصه هاي آنها معمولي هستند و مخاطب نيز با فضاي آنها آشنا است تنها در ابيات معدودي از زندگي خودش يا در بخش گزارشي شاهنامه ( بعد از قصه رستم شاهنامه جنبه حماسه سرايي خود را از دست مي دهد و بيشتر جنبه گزارشي پيدا مي كند) به زندگي عادي آدمها مي پردازد و در اين قسمتها غالبا مخاطب لذتي را كه از بخشهاي حماسه اي برده است نمي برد.

احترامي افزود: حماسه اگر غلو و بزرگنمايي نداشته باشد لذتي ندارد. اغراق گوييها و تضاد بين واقعيت موجود كه گرته اي از واقعيت دارد ولي واقعيت نيست و افسانه است به دل مي نشيند و دليل آن نيز آن است كه ما همه آنچه را كه دوست داريم باشيم در افسانه و حماسه مي بينيم و با قهرمان داستان ارتباط عاطفي برقرار مي كنيم. اين اغراق و بزرگنمايي زمينه اي است براي ايجاد طنز كه گاه پديدآورنده اثر در ايجاد آن قصد دارد اما گاه عمدي در كار نيست.

وي ادامه داد: غلو نوعي طنزپردازي است، نوعي فاصله گرفتن از واقعيت و درعين حال ارتباط با گرته واقعي كار وهمين قابل پذيرش جلوه دادن واقعيت هنري است كه شاعر با شوخ طبعيهاي خود از آن بهره مي برد و از اين جهت فردوسي قابل خواندن مي شود هر چند كه وقتي به جلد هاي پاياني شاهنامه مي رسيم و شاهنامه جنبه گزارشي پيدا مي كند مخاطب ديگر آنچنان لذت نمي برد .

احترامي تصريح كرد: فضاي اغراقهاي فردوسي شوق انگيز است و معمولا تمام اين نوع كارها با نوعي شيريني و طنز بيان مي شود چرا كه اگر جنبه غم انگيزش بيان شود ديگر مصيبت نامه خواهد بود. مثلا فردوسي در جايي مي گويد رستم آنقدر آدم كشت كه راه نبود تا از ميدان رزم بيرون بيايد! در اين زمان مخاطب ديگر كاري ندارد كه كشته شدگان چه كساني هستند و تنها با خواندن اين اغراق سر شوق مي آيد و لذت مي برد.

وي همچنين از اغراق در خصوصيات جسماني از جمله طول عمر زياد و نيروي فوق العاده شخصيتها با ذكر شاهد مثالهايي به عنوان جنبه هاي مهمي از طنز پردازي ياد كرد و گفت: يكي از ويژگيهاي شاهنامه فردوسي اين است كه او در همان ابتدا تكليف خواننده را با قهرمانهاي داستان مشخص مي كند. براي مثال در وصف رستم عنوان مي كند كه وي با سزارين به دنيا آمد و در هنگام تولد نيز مانند يك كودك يكساله بود و يا از نحوه غذا خوردن او ياد مي كند و مي گويد هنگامي كه رستم از شير گرفته شد و شروع به غذا خوردن كرد غذاي او به اندازه 5 مرد بود. اين ادبيات است كه خواننده را سر شوق مي آورد و فردوسي با شوخ طبعي دست به اين كار مي زند.

وي در پايان عنوان كرد: اغراق زمينه اي براي طنز ايجاد مي كند زيرا فضايي غيرمعمول است و چيزي سر جاي خودش نيست و به عقيده من ادبيات نيز تفريح است و چيزي غير از آن نيست.
 پنجشنبه 18 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 580]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن