واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سرمايهگذاري كلان جنرالموتورز براي توليد خودروي آينده
مونا مشهدي رجبيدر شرايطي كه بحران اقتصادي جهان و كاهش ارزش دلار در برابر ديگر واحدهاي پولي دنيا بسياري از شركتها را به مرحله ورشكستگي كشانده است هنوز برخي از شركتهاي دنيا با بهرهگيري از نيروي خلاقيت خود درصدد كسب سود از شرايط ايجاد شده هستند.
يكي از اين شركتها، شركت بزرگ و مطرح جنرالموتورز است. اين شركت كه در سال 1908 ميلادي تاسيس شده در سال 2008 ميلادي از نظر سطح فروش توليدات، رتبه اول را در ميان شركتهاي خودروسازي جهان به دست آورد. اين شركت كه هماكنون توسط ريك واگونر هدايت ميشود در سال گذشته درآمدي بالغ بر 181ميليارد دلار آمريكا را كسب كرد. اما با وجود اينكه هماكنون جايگاه برتري در جهان و در ميان خودروسازهاي جهاني دارد هنوز در حال مطالعه و ارائه طرحهاي تازه براي توسعه بازار و تامين نيازهاي مصرفكنندگان آينده است. اسپنسر ميشل يكي از خبرنگاران مطرح اشپيگل مصاحبهاي با ريك واگونر مديرعامل شركت جنرالموتورز آمريكا انجام داده است كه در زير ميبينيد:
با توجه به شرايط بحراني اقتصاد جهاني كه سبب شد شركت جنرالموتورز نيز همچون ديگر شركتهاي صنعتي مجبور به تعديل نيرو شود و مدتها با زيان مالي روبرو باشد چرا تصميم به سرمايهگذاري در پروژه بزرگ ولت (خودروهاي الكتريكي) گرفتيد؟ آيا اين سرمايهگذاري همچنان ادامه مييابد تا به نتيجه قطعي برسد يا اينكه در صورت زمان بر و هزينه بر شدن، بدون رسيدن به نتيجه قطعي متوقف خواهد شد؟
اول به سوال آخر شما پاسخ ميدهم. پاسخ من اين است كه جنرالموتورز قطعا اين سرمايهگذاري را ادامه ميدهد و تا زمانيكه به نتيجه مطلوب نرسيده باشد از ادامه اين كار باز نميماند.اما دليل ما براي اين سرمايهگذاري كلان آينده نگري است. جنرالموتورز بر اين باور است كه نسل خودروهاي آينده و نياز مصرفكنندگان آنها با امروز تفاوت زيادي خواهد داشت و ما اين سرمايهگذاري را براي روزي انجام ميدهيم كه قيمت بنزين به حدي برسد كه هيچ كس توان خريد آن براي خودروي شخصي را نداشته باشد. مسائلي از قبيل توسعه باتريها و استفاده از باتريها در اتومبيل كه در طرح ولت يا خودروهاي الكتريكي وجود دارد از مسائل ضروري در صنعت خودروسازي تا 100 سال آينده است.
شما ميگوييد اين تكنولوژي تازه نياز واقعي صنعت خودروسازي جهان تا 100 سال آينده است.ولي در مورد زماني كه اولين خودروهاي الكتريكي در جهان توليد شود سخني نميگوييد. به نظر شما چه زماني بايد منتظر به نتيجه رسيدن تحقيقات شما و ساخت اولين خودروي الكتريكي حتي در سطح آزمايشگاهي باشيم؟
ما اميدواريم تا سال 2010 تحقيقاتمان به پايان برسد و ساخت اين نسل جديد از خودروها را آغاز كنيم. منظور من از مطرح كردن 100 سال اين بود كه جهان حداقل صد سال ديگر ميتواند از انرژي فسيلي براي به حركت درآوردن وسايل نقليه خود استفاده كند ولي بعد از اين زمان ديگر انرژي فسيلي وجود ندارد و يا اگر وجود داشته باشد نميتوان آن را براي به حركت درآوردن اتومبيلها استفاده كرد.
شما هنوز هم خودروهاي بنزيني توليد ميكنيد. آيا توليد اين خودروها در آينده نيز ادامه خواهد داشت يا اينكه دوره آنها تمام ميشود؟
من در اين مورد زياد مطمئن نيستم ولي با توجه به مطالعاتي كه انجام شده است تصور ميكنم در آيندهاي نسبتا دور (حداقل نيم قرن آينده) توليد خودروهاي بنزيني در جهان ادامه داشته باشد. اما اگر بخواهيم از وابستگي به نفت و فرآوردههاي نفتي بكاهيم، ميتوانيم از تكنولوژيهاي تازه استفاده كنيم و راه را براي تغيير باز كنيم. در سالهاي اخير ما شاهد رشد سريع تكنولوژي در جهان بوديم و اميدواريم كه با كمك آنها بتوانيم وابستگي خود به نفت را در صنعت خودروسازي به حداقل برسانيم تا جهان بتواند پاسخگوي نياز روز افزون كشورهاي در حال توسعه از قبيل چين و هند باشد و نياز انرژي آنها را تامين كند.
از نظر شما خودروهاي هيدروژني براي عرضه انبوه به بازار مصرف بهتر هستند يا خودروهاي الكتريكي و يا خودروهاي هيبريدي الكتريكي – هيدروژني ؟
از نظر من هر سه بسيار خوب هستند زيرا از هر يك از آنها در شرايط خاصي ميتوان استفاده كرد. به عبارت دقيقتر تكنولوژيهاي متفاوت در شرايط خاص بهترين گزينه هستند و بايد هر سه در بازار موجود باشند. برخي از اين خودروها براي مصرف در شهرها مناسب هستند برخي براي روستا و برخي براي حومه شهرها. ولي ما نميدانيم كدام تكنولوژي براي كدام شرايط كاربرد بهتري دارد و براي تفكيك آن بايد مطالعات بيشتري انجام دهيم.
شركت جنرالموتورز با تمام توان خود در ساخت خودروهايي كه با سوختهاي جايگزين كار ميكنند سرمايهگذاري و مطالعه كرده است. اما براي مدت زمان طولاني مردم آمريكا از اين شركت گلهمند بودند كه توليدات اين شركت نتوانسته است حجم زيادي از مصرفكنندگان را به خود جذب كند. نظر شما در مورد اين انتقاد چيست؟
ما هميشه مشغول توليد خودروها و كاميونهايي بوديم كه مردم بخواهند آن را خريداري كنند. هم اكنون نيز چيزي تغيير نكرده است و تنها مسالهاي كه متفاوت با قبل است تغيير قيمت نفت و به دنبال آن بنزين است. به هر حال من در نظر ندارم وقت زيادي براي بررسي گذشته يا به تعبير مصطلح در صنعت خودروسازي دنده عقب رفتن و ديدن حوادث در آينه جلو راننده اختصاص دهم. مساله من و شركت جنرالموتورز، آينده است و ما بايد خود را براي تغييرات آينده آماده كنيم تا بتوانيم در اين صنعت همچنان با اقتدار ظاهر شويم.
به نظر شما استقبال از كدام نسل از خودروها بيشتر خواهد بود ؟
من معتقدم استقبال از خودروهايي بيشتر است كه استفاده از آنها هزينه كمتري براي مصرفكننده داشته باشد و در عين حال مصرفكننده بتواند با آرامش بيشتري از آن استفاده كند. به همين دليل ما در حال مطالعه روي تمامي تكنولوژيهاي جديد خودروسازي هستيم تا بتوانيم اين فاكتورهاي جذابكننده را در آنها قرار دهيم.
منبع: auto industry
پنجشنبه 18 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]