واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: كشف تازه در شناخت بيماريهاي قلبي
پرفسور «گوتهارد» با توجه به نتايج به اين آزمايشها ميگويد: از آنجا كه تاكنون نقاط تماس ويژه سلول به سلول در ارتباط با ناراحتيهاي ضربان قلب قرار نگرفته بودند، اين مشاهدات از اين نظر جالب هستند.
بر پايه تحقيقات پژوهشگران آلماني، عفونتهاي ويروسي ميتواند باعث ناراحتيهاي ضربان قلب شود.
به گزارش سرويس بينالملل «تابناك» به نقل از سايت آلماني «اسكاينكس»، در حالي كه از مدتها پيش، شواهدي بود مبني بر اين كه عفونت ويروسي، ميتواند باعث ناراحتيهايي در ضربان قلب شود، اما پژوهشگران مركز پزشكي مولكولي «ماكس دلبروك» در برلين ـ بوخ، هماكنون اصول مولكولي آن را كشف كردند.
«اولريكه ليزه ويسكي»، از مركز ماكس دلبروك و اعضاي تيم پژوهشي وي متشكل از «يو شي»، «ميشاييل رادكه» و پرفسور «ميشاييل گوتهارد» در آزمايشهاي خود به اين نتيجه دست يافتهاند كه عفونتهاي ويروسي و يا بيماريهاي سيستم دفاعي ميتواند باعث اختلال در فعاليت يك رسپتور و در نتيجه اختلال در ضربان قلب شوند.
بنا بر اين تحقيقات، رسپتوري كه مورد استفاده ويروس قرار ميگيرد تا سلولهاي قلب را نابود كند، در حالت عادي يك نقش و وظيفه حياتي دارد.
پژوهشگران در آزمايشهاي خود روي موشها ثابت كردند كه اين رسپتور در ضربان منظم قلب نقش دارد و كمبود آن باعث ناراحتيهايي در آن ميشود.
بافتهاي ويژه ماهيچهاي قلب، به منظور ايجاد ضربان قلب و جريان خون در بدن، علامتها و سيگنالهاي الكتريكي ايجاد ميكنند كه ضربان قلب را هدايت مينمايند. بروز ناراحتيها و مزاحمت در ضربان قلب، هنگامي است كه اين علامتها و سيگنالها درست ايجاد و يا اينكه درست هدايت نشوند.
در اين امر، رسپتور «كوكساكي ويروس ـ آدنوويروس ـ رسپتور ـ (اسي.آ.آر.) نقش داشته، به گونهاي كه در نقاط مشخصي از تماس سلول به سلول در بافتهاي مخصوص ماهيچهاي قلب قرار دارد. نقش طبيعي اين رسپتور در قلب بزرگسال كه به ويروسهايي شناخته شده كه براي حمله به سلولهاي قلب از رسپتور استفاده ميكند، تاكنون نامشخص بوده است.
پژوهشگران مركز دلبروك براي دستيابي به نقش رسپتور ويروسي در ارگان سالم، فعاليت ژن رسپتور «سي.آ.آر» را در موشهاي بزرگسال متوقف كردند. اين موشها پس از آن نتوانستند رسپتور بسازند و دچار ناراحتي در ضربان قلب شدند.
پرفسور «گوتهارد» با توجه به نتايج به اين آزمايشها ميگويد: از آنجا كه تاكنون نقاط تماس ويژه سلول به سلول در ارتباط با ناراحتيهاي ضربان قلب قرار نگرفته بودند، اين مشاهدات از اين نظر جالب هستند.
معاينه و آزمايش دقيقتر موشها نشان داد كه در انتقال علامتها و يا سيگنالهاي الكتريكي از دهليزهاي قلب به بطنها اختلال ايجاد شده است.
شي از اعضاي تيم پژوهشي مركز دلبروك ميگويد: نبود رسپتور «سي.آ.آر»، باعث ميشود كه سيگنالهاي الكتريكي منتقل نشوند و ضربان قلب به درستي عمل نكند.
بدين خاطر گوتهارد ميخواهد با معاينه مبتلايان به ناراحتيهاي ضربان قلب بررسي كند كه آيا رسپتور «سي.آ.آر» در آنها فعال است يا نه؟
گوتهارد ميگويد: فعاليت يك ويروس نبايد هميشه عامل ناراحتي در ضربان قلب باشد و پادتنهاي بدن كه با رسپتور «سي.آ.آر» مقابله ميكنند نيز ميتوانند باعث ابتلا به ناراحتي در ضربان قلب شوند.
ترجمه: مرتضي جواديان
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]