تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): بهشتى‏ها چهار نشانه دارند: روى گشاده، زبان نرم، دل مهربان و دستِ دهنده.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851879479




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پاكستان به دنبال موافقتنامه اي شبيه قرارداد هسته اي امريكا و هند


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: پاكستان به دنبال موافقتنامه اي شبيه قرارداد هسته اي امريكا و هند
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 87/07/12
يوسف رضا گيلاني نخست وزير پاكستان امروز جمعه اعلام كرد پاكستان حق دارد به دنبال يك قرارداد هسته اي غير نظامي شبيه قرارداد هسته اي هند با امريكا باشد.
به گزارش يونايتدپرس از مولتان ، گيلاني كه اين اظهارات را در شهر مولتان زادگاه خود بيان مي كرد افزود پاكستان نبايد نگران قرارداد هسته اي غير نظامي امريكا و هند باشد كه در انتظار امضاء جرج دبليو بوش رئيس جمهور امريكا است تا به يك قانون تبديل شود .
وي تصريح كرد قرارداد هسته اي غير نظامي هند و امريكا راه را براي پاكستان باز كرد تا موافقتنامه اي مشابه را خواستار شود .
خبرگزاري پرس تراست هند به نقل از گيلاني اعلام كرد پاكستان تلاش هايي را براي دستيابي به قرارداد هسته اي غير نظامي شبيه قرارداد امريكا و هند اغاز خواهد كرد و جامعه بين المللي بايد از تلاش هاي اسلام اباد در اين زمينه حمايت كند.
گيلاني افزود اكنون كه قرارداد هسته اي غير نظامي بين امريكا و هند نهايي شده است ، پاكستان حق دارد به دنبال قراردادي مشابه باشد زيرا ما خواستار هيچگونه تبعيض در اين زمينه نيستيم .
وي در پاسخ به پرسشي درباره اينكه ايا پاكستان به دنبال همكاري با چين در اين زمينه خواهد بود تصريح كرد همكاري دفاعي پاكستان با چين تقويت خواهد شد و وي به همراه اصف علي زرداري رئيس جمهور پاكستان قصد دارد به زودي به چين سفر كند.
اين اظهارات نخست وزير پاكستان در حالي مطرح مي شود كه سناي امريكا روز چهارشنبه قرارداد هسته اي غير نظامي با هند را تصويب كرد . تصويب اين موافقتنامه در سناي امريكا پس از تصويب ان در مجلس نمايندگان و همچنين جلب حمايت گروه تامين كنندگان هسته اي و اژانس بين المللي انرژي اتمي از چنين موافقتنامه اي صورت گرفت .
كارشناسان مي گويند تصويب موافقتنامه هسته اي تاريخي بين امريكا و هند در سناي امريكا يك موفقيت نادر در زمينه سياست خارجي براي دولت جرج دبليو بوش رئيس جمهور امريكا به شمار مي رود و منجر به تقويت روابط بين اين دو كشور خواهد شد كه دو مورد از بزرگترين دموكراسي ها در جهان تلقي مي شوند.
تصويب قرارداد هسته اي بين امريكا و هند در سناي امريكا كه با هشتاد و شش راي موافق در برابر سيزده راي مخالف تصويب شد به بيش از سي سال ممنوعيت تجارت هسته اي با دهلي نو كه از سال هزار و نهصد و هفتاد و چهار عليه اين كشور اعمال شده بود پايان داد.
اين قرارداد همچنين فرصت هايي را نيز براي بازرگانان امريكايي بوجود خواهد اورد . اين درحالي است كه اين قرارداد نگراني هايي را نيز براي گروه هاي كنترل تسليحات درزمينه تكثير تسليحات هسته اي بوجود اورده است .
نيكلاس برنز از مقامات بلند پايه سابق وزارت امور خارجه امريكا كه در بيشتر مذاكرات درباره اين موافقتنامه همكاري هسته اي حضور داشته است گفت اين يك گام تاريخي به جلو در روابط بين امريكا و هند به شمار مي رود.
با تصويب اين موافقتنامه در سناي امريكا اخرين مانع قانوني برسر راه تجارت هسته اي امريكا با هند از ميان برداشته شد.
برنز افزود سه سال مذاكرات درباره اين قرارداد روندي بسيار دشوار بود اما در نهايت با موفقيت روبرو شد زيرا اين قرارداد به سود مردم هر دو كشور است .
وي تصريح كرد ساخت نيروگاه هاي برق هسته اي بيشتر در هند نه تنها به سود مردم هند بلكه به سود همه انهايي خواهد بود كه خواستار كاهش انتشار كربن در هوا هستند.
برنز همچنين برخي اظهارات را مبني بر اينكه هدف امريكا از امضاء اين موافقتنامه همكاري هسته اي با هند ، استفاده از دهلي نو به عنوان يك وزنه تعادل در برابر چين بوده است تكذيب كرد .
سناتور جمهوريخواه ريچارد لوگار نيز گفت اين موافقتنامه همكاري هسته اي بين امريكا و هند يكي از مهمترين ابتكارهاي ديپلماتيك استراتژيك در دهه گذشته به شمار مي رود .
اين درحالي است كه كارشناسان كنترل تسليحات با انتقاد از اين قرارداد هسته اي بين امريكا و هند مي گويند طرحي كه هند قرار است براساس ان رئاكتورهاي هسته اي نظامي و غير نظامي خود را از يكديگر جدا كند اقدامي قابل قبول نيست و ممكن است باعث افزايش ساخت بمب در هند شود .
براساس موافقتنامه به دست امده بين اژانس بين المللي انرژي اتمي و هند قرار است دهلي نو بخشي از رئاكتورهاي هسته اي خود را در معرض بازرسي هاي اژانس قرار دهد.
دارلي كيمبال مدير اجرايي انجمن كنترل تسليحات امريكا گفت موافقتنامه همكاري هسته اي امريكا و هند يك فاجعه درزمينه تكثير سلاح هاي هسته اي است .
وي افزود اين موافقتنامه هند را در مسير مقابله با تكثير سلاح هاي هسته اي قرار نخواهد داد و طرح به اصطلاح جدا سازي رئاكتورهاي هسته اي نظامي و غير نظامي هند نيز نمي تواند به اين مسئله كمك كند.
بعد بازرگاني اين قرارداد را نيز نمي تواند ناچيز دانست .
اتاق بازرگاني امريكا اعلام كرد با لغو ممنوعيت تجارت هسته اي با هند پيش بيني مي شود تا سال دو هزار و سي شاهد يك سرمايه گذاري بالقوه صد و پنجاه ميليارد دلاري جديد در اين بخش باشيم.
بوش و مانموهان سينگ سالها بود به دنبال تصويب و اجراي اين موافقتنامه همكاري هسته اي بودند .
هند خواستار مستثني شدن از قوانين گروه تامين كنندگان هسته اي بود تا بتوانند از كمك كشورهاي عضو اين گروه در زمينه فناوري و تجهيزات هسته اي برخوردار شود .
تابستان امسال دو نهاد كليدي در زمينه مقابله با كثير سلاح هاي هسته اي يعني اژانس بين المللي انرژي اتمي و گروه تامين كنندگان هسته اي با مستثني شدن هند موافقت كردند و به اين ترتيب به اين قرارداد اجازه پيشرفت دادند .
بازرسي هاي اژانس بين المللي انرژي اتمي از تاسيسات هسته اي هند يكي از نكات مهم در قرارداد هسته اي هند و امريكا به شمار مي رود زيرا دهلي نو پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي را امضاء نكرده است .
كشورهاي عضو گروه تامين كنندگان هسته اي پس از چند روز بحث و گفتگو تصميم گرفتند هند را از قوانين سال هزار و نهصد و نود و دو خود مستثني كنند و به اين كشور كه هنوز پيمان منع تكثير سلاح هاي هسته اي را امضاء نكرده است اجازه تجارت درزمينه مواد هسته اي بدهند .
تحليلگران معتقدند تصميم گروه تامين كنندگان هسته اي در تصويب تجارت فناوري و مواد شكافت پذير با هند و پايان دادن به سي و چهار سال ممنوعيت دهلي نو در اين زمينه ، اذعان به موضع هند به عنوان يك كشور مسئوليت پذير داراي تسيلحات هسته اي است و منجره به تقويت صنعت هسته اي جهاني خواهد شد .
قرارداد هسته اي امريكا و هند در حالي در سناي امريكا تصويب شد كه سنا پيش از راي گيري در اين باره درخصوص چشم انداز ازمايش هاي هسته اي دهلي نو در اينده هشدار داده بود.
برخي سناتورهاي امريكا تصويب اين قرارداد در سنا گفتند خواستار ان هستند تا واشنگتن در اين موافقتنامه بطور روشن مشخص كند كه اگر هند تسليحات اتمي ازمايش كند ، تجارت هسته اي با اين كشور متوقف خواهد شد .
.......................
/161/104
 جمعه 12 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن