واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: جوايز صادراتي در تابلو بورس
بعد از اينكه صادركنندگان براي فروش جوايز صادراتي خود به تالار شيشهاي هجوم بردند و نماد فولاد مباركه به صف فروش چند ميليوني مواجه شد مسئولان سازمان توسعه تجارت جهاني و بورس و با درخواست شركت مباركه تصميم گرفتند جوايز صادراتي متقاضيان فروش را در قالب بلوك به فروش برسانند تا سهام خرد از دست افراد خارج و فولاد مباركه از صف فروش ميليوني رها شود.
دكتر علي رحماني - مديرعامل شركت بورس - در گفتوگو با ايسنا، به جلسه مسئولان بورس با سازمان توسعه تجارت جهاني اشاره كرد و گفت: در اين جلسه مقرر شد تا صادركنندگاني كه تمايل به فروش دارند تقاضاي فروش آنها تجميع شده و در قالب بلوك و معامله عمده در بازار عرضه شود.
وي ادامه داد: صادركنندگاني كه قصد فروش جوايز صادراتي خود را دارند وكالت فروش ارايه كرده و سهم به جاي واگذاري به صادركنندگان به ميزان تقاضاهاي ارايه شده در قالب بلوك به فروش برسد.
رحماني در مورد زمان اجراي اين طرح گفت: از هفته آينده اطلاعاتي از صادركنندگاني كه تمايل به فروش دارند اخذ شده و بعد از هماهنگي در بورس فروش به صورت متمركز انجام ميشود كه اين شيوه هم به نفع صادركنندگان و هم به نفع بازار است.
طبق مصوبه هيات دولت در سال 87 معادل 306 ميليارد تومان به عنوان جوايز صادراتي به صادركنندگان واگذار شده است.
بورس تهران از نگاه كارشناسان اندونزي
يك هيات عاليرتبه از اندونزي در ديدار با اعضاي هياتمديره سازمان بورس و اوراق بهادار با نحوه دادوستد و سرمايهگذاري خارجي در بازار سرمايه ايران آشنا شدند و فرصتهاي سرمايهگذاري در بورس تهران را بررسي كردند.
به گزارش سنا، هيات عاليرتبه شركت TELKOM اندونزي در ديدار با اعضاي هياتمديره سازمان بورس و اوراق بهادار با نحوه دادوستد و سرمايهگذاري خارجي در بازار سرمايه ايران آشنا شدند.
در اين ديدار گزارشي از تاريخچه و آخرين تحولات بازار سرمايه ايران را به هيات اندونزيايي ارائه و در اين جلسه نحوه سرمايهگذاري خارجي در بورس تهران و رويكردهاي دولت در امر خصوصيسازي و اجراي سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي را براي حاضران تشريح شد.
در ادامه اين جلسه، نايب رييس اجرايي شركت TELKOM هدف از حضور هيات اندونزيايي به ايران را بررسي فرصتهاي سرمايهگذاري به خصوص سرمايهگذاري در بورس تهران عنوان كرد. درمورد شركت مخابراتي TELKOM گفت: TELKOM بزرگترين شركت بورسي اندونزي است كه در حال حاضر با 16 ميليارد دلار 15 درصد از ارزش بازار بورس اين كشور را در اختيار دارد. وي با بيان اينكه شركت TELKOM در بورسهاي اندونزي، لندن و نيويورك پذيرفته شده است، افزود: هدف اين شركت رسيدن به ارزش 30 ميليارد دلار تا سال 2010 ميلادي است.
نايب رييس اجرايي شركت TELKOM فعاليتهاي عمده اين شركت را در سه زمينه تلفنهاي ثابت، همراه و چندرسانهاي اعلام كرد و اظهار داشت : هم اكنون 75 ميليون نفر مشترك تلفن ثابت و 58 ميليون نفر مشترك تلفن همراه اين شركت هستند.
بورك خاطرنشان كرد: TELKOM در ميان شركتهاي منطقه آسيا و پاسيفيك از لحاظ بزرگي بعد از شركتهاي مخابراتي استراليا و سنگاپور قرار دارد و از نظر سودهي پس از فيليپين در رده دوم است.
يادداشت تفاهم همكاري سازمان بورس و اوراق بهادار با آژانس ناظر بر بازار سرمايه و نهادهاي مالي اندونزي بهمن ماه سال 86 به امضاي و رسيد.
بر اساس آخرين آمارها، بورس اندونزي در سال 2007 ميلادي با ارزش جاري بيش از 200 ميليارد دلار در مكان دوم برترين بورسهاي قاره آسيا (پس از چين) قرار گرفت.
مهلت دريافت گواهينامه
بر اساس تصميم سازمان بورس و اوراق بهادار، مهلت دريافت گواهينامه حرفهاي بازار سرمايه تا پايان سال جاري است.
به گزارش فارس، در بسياري از كشورها و از جمله ايران فعاليت در مشاغل مشخصي در بازار سرمايه نيازمند گواهينامه حرفهاي است و معامله گران، مديران پرتفوي و مديران عامل كارگزاريها بايد اين گواهينامهها را داشته باشند.
طي دوره گذر، سازمان بورس و اوراق بهادار اجازه داده كه بعضي از دستاندركاران اين مشاغل طي مدت معيني آزمونها را بگذرانند و گواهينامه اخذ كنند كه اين مدت تا پايان سال جاري به اتمام خواهد رسيد.
در چنين شرايطي براي فارغالتحصيلان رشته حسابداري، مالي و اقتصاد فرصت بسيار مناسبي است تا با اخذ اين گواهينامه فرصتهاي كاري خوبي در بازار سرمايه بدست آوردند.
بر اين اساس شركت بورس اعلام كرده مهلت ثبت نام در آزمون گواهينامههاي حرفهاي بازار سرمايه تا 10 مهرماه است و آزمون در 10 آبان ماه برگزار خواهد شد.
در حال حاضر كمبود دارندگان گواهينامه يكي از گلوگاههاي توسعه بازار سرمايه محسوب ميشود و اين خلا به خصوص در مراكز استانها بيشتر مشهود است.
شركت بورس اوراق بهادار تهران به تمام تالارهاي منطقهاي مأموريت داده است تا با شناسايي فارغالتحصيلان بومي، اقدام به برگزاري دورههاي آمادگي براي اين گروه و نيز معامله گران فاقد گواهينامه استانها و همكاران بورس كنند و در 7 استان كه بورس تالار ندارد و مشوق هايي براي حضور كارگزاران در آن استانها پيش بيني شده نيز نياز شديدي به دارندگان گواهينامه حرفهاي است. بورس اوراق بهادار تهران از كليه فارغالتحصيلان رشتههاي مربوط جهت شركت در آزمونهاي حرفهاي بازار سرمايه دعوت به عمل ميآورد و اميدوار است فرصتهاي شغلي مناسبي در صنعت بورس اوراق بهادار براي آنان فراهم شود. سقوط شاخص بورس هاس عربي نشريه ميد با اشاره به بحران مالي آمريكا اعلام كرد اين بحران موجب كاهش چشمگير ارزش سهام در بورسهاي عربي خليج فارس شده است.
به گزارش فارس نشريه اقتصادي ميد طي تحليلي در مورد بحران مالي امريكا نوشت: بحران اخير آمريكا، آسيبپذيري و ضعف نظام مالي كشورهاي عربي خاورميانه را نشان داد.
سرمايهگذاران بينالمللي كه با ورشكستگي موسسه لمن برادرز روبرو شدهاند، شروع به فروش سهام خود نه تنها در خاورميانه بلكه در سراسر جهان نمودهاند. ورشكستگي موسسه لمن برادرز موجب كاهش چشمگير ارزش سهام در بورسهاي عربي خليج فارس شده است.
بر اساس اين گزارش در اكثر موارد، سرمايهگذاران بينالمللي به شدت نااميد هستند چرا كه اقتصاد كشورهاي عربي با مشكلات زيادي روبرو است و ارزش سهام بخشهاي خاص اقتصادي نيز به شدت رو به كاهش است.
اين مساله بيشتر از همه در مصر مشهود است به طوري كه شاخص سهام اسكنديه از 5 مي تاكنون 42 درصد ارزش خود را از دست داده است.
موسسهاي اف جي هرمس كه بزرگترين بانك سرمايه گذاري مصر به شمار ميرود، سبد سرمايه گذاري خود در بازار سهام مصر را از 30 درصد به كمتر از 9 درصد كاهش داده است.
لغو قانون معافيتهاي مالياتي در مناطق آزاد، كاهش يارانه انرژي براي بخش صنعتي و مصارف خانگي موجب گسترش نااطميناني نسبت
به وضعيت اقتصادي مصر شده است. در ميان كشورهاي عربي خليج فارس نيز عربستان بيش از ساير كشورها از بحران مالي امريكا آسيب ديده است.شاخص سهام بورس عربستان از ابتداي سال تاكنون با افت 35 درصدي روبرو شده است.
تغيير ارقام تابلو
به اعتقاد كارشناسان آغاز عرضه سهام شركت پولساز و قدرتمند يعني مخابرات در بورس كه تا پيش از اين در اختيار دولت بود، نقطه عطفي در مسير آينده آن است و هر تصميمي در هيات مديره اين شركت ميتواند مسير حركت آن را عوض كرده و ارقام درج شده بر روي تابلوهاي تالار بورس را تغيير دهد.
به گزارش فارس، روند عرضه سهام مخابرات ايران از طريق بورس كه ظرف يك سال گذشته اين شركت و وزارت ارتباطات را در كانون توجه محافل رسانهاي و كارشناسي قرار داده بود، امروز به عاملي براي زير ذره بين قرار دادن مديران اين شركت و تصميمهاي آنها مبدل شده است.
كارشناسان و فعالان بازار سرمايه معتقدند كه واگذاري مخابرات به بخش خصوصي و عرضه سهام آن از طريق بورس، مسئوليت مديران فعلي و آينده اين شركت بزرگ را بسيار سنگين تر و حساس تر از پيش ميكند و بيترديد موجب ميشود تا آنچه كه در روند فعاليت مخابرات ميگذرد، به شدت زير ذرهبين افكار عمومي و رسانههاي گروهي قرار بگيرد.
به اعتقاد آنها آغاز عرضه سهام اين شركت پولساز و قدرتمند كه تا پيش از اين در اختيار دولت بود، نقطه عطفي در مسير آينده آن است و هر تصميم كوچك و بزرگي در هيات مديره اين شركت ميتواند مسير حركت آن عوض كرده و ارقام درج شده بر روي تابلوهاي تالار بورس را تغيير دهد كه اين به مفهوم بازي كردن با سرمايههاي خرد و كلان سهامداران اين شركت است.
پيش از اين، رفتارهاي تجاري اين شركت به جهت ساختار دولتي كه بر پايه آن استوار بود، از نوعي دوگانگي رنج ميبرد كه يك بعد آن حركت بر مدار خشك و غيرمنعطف قوانين و بخشنامهها بود و بعد ديگر آن تحت تاثير درك عميقي از تحولات اجتماعي، تلاش براي به روز كردن فعاليتها و خدمات بود.
اما حال كه اين شركت بزرگ در مسير فعاليت بر پايه قانون تجارت قرار گرفته، ضروري است كه با سياستهاي مبتني بر كرامت مشتري و ارزش نهادن به خواست و سليقه آنها، زمينه توسعه واقعي ارتباطات سيار را در كشور فراهم كرده و نقش قابل توجهي نيز در ارتقاء سطح كيفي خدمات عرضه شده توسط اپراتورهاي ديگر ايفا كند. به همين دليل هم انتظار ميرود، مديريت فعلي و مديران بعد از خصوصي شدن اين شركت، با درك عميق واقعيت وجودي اپراتور اول به ويژه با وجود حساسيتهاي پس از خصوصيسازي، به بالا بردن سطح كيفيت و نهادينه ساختن مشتري مداري در بازار تلفن همراه كمك كنند.
آنچه مسلم است، پرهيز از يكسويه نگريها و توجه بيش از پيش به مشتري و خواستهاي او نه تنها به رونق بازار اين خدمات كه ميتواند موجد هزاران فرصت شغلي تازه باشد، دامن ميزند، بلكه موجب ميشود تا اپراتور اول كماكان به عنوان طليعه دار اين بازار، الگوي مناسبي براي ساير ارائهدهندگان خدمات باشد.
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 272]