واضح آرشیو وب فارسی:الف: خاتمي: نبايد بيش از حد سياهنمايي شود
حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي گفت: هر تصميمي بايد مبتني بر اين باشد كه تا چه حد ميتوان به مردم و كشور خدمت كرد و بايد زمينه خدمت و حركت در چارچوب اصول و به سوي آرمانها فراهم باشد.
به گزارش ايسنا، وي در ديدار با گروهي از اقشار مختلف مردم استان چهارمحال و بختياري اظهار كرد: شما نماينده مردم شريف و بزرگواري هستيد كه از نظر صداقت،پاكي و ايمان و همچنين فداكاري و خلوص فرهنگ اصيل ايراني – اسلامي ممتاز هستند. در عين حال كه محروميتهايي بر آنها تحميل شده ولي هميشه سرافراز و سربلند زندگي كردهاند و هرجا كه لازم بوده براي حفظ ايران، انقلاب و آرمانهاي آن در صحنه بودهاند.
خاتمي با اشاره به فطرت اصلاحطلبي در ميان مردم لزوم تبيين اصول اصلاحطلبي را يادآور شد و تصريح كرد: يكي از تصميمهايم اين است كه اصلاحطلبي را به آن صورتي كه خودم قبول دارم و فكر ميكنم تنها موردي است كه به راي مردم نيز گذاشته شده است، تبيين كنم؛ به خصوص اينكه از سطح نخبگان به توده مردم كشانده شود. انشالله اين مساله بتواند سبب همبستگي و پيوند بيشتر همه نيروهاي اصلاحطلبان در سرتاسر كشورشود و بتوانيم حول يك سري اصول روشن و چارچوب مشخصترحركت درستي داشته باشيم.
رييسجمهور سابق كشورمان با اشاره به وضعيت كنوني كشور در عين حال اظهار كرد: نبايد بيش از حد سياه نمايي شود و آنچه هست بايد بيان شود و مردم كه ولي نعمت ما هستند، بايد نسبت به قضايا روشنتر شوند؛ گرچه گيرندههاي خود مردم خيلي قوي است و قبل از آنكه تحليلكنندگان آنها را توجيه كند كه وضع چيست مردم با فطرت خودشان از هر طبقهاي خوب ميگيرند و قضاوت ميكنند در كشور چه ميگذرد به خصوص وقتي مساله به جنبههاي ملموس از جمله مسائل اقتصادي كشانده شود.
خاتمي ادامه داد: به درستي گفته شد يكي از رسالتهاي ما مبارزه با فقر، فساد و تبعيض است؛ گرچه محدود كردن اصلاحات در اين چارچوبها كار درستي نيست، اين مسائل حتما از مصداقهاي اصلاحطلبي است اما اصلاحطلبي وسيعتر از اينهاست. نبايد فقط روي جنبههاي مادي و ملموس قضايا حساب كنيم.
وي افزود: اگر جاي مردم و حاكمان عوض شود يعني مردم كه اربابند هيچكاره بشوند و حاكمان كه نوكرند و بايد در خدمت مردم باشند همه كاره بشوند اين بدترين تبعيض است.
رييس بنياد باران با طرح اين پرسش كه " آيا در اين چند سال اخير فقر، فساد و تبعيض كمتر شده است يا بيشتر؟" خاطرنشان كرد: اگر واقعا بيشتر شده است همه مسوولان بايد به انتقادات گوش دهند و به نحوي حركت كنند كه مشكلات جامعه كمتر شود.
وي مساله امنيت ملي كشور را يادآور شد و افزود : دفاع از آرمانهاي انقلاب ـ كه متاسفانه گاهي به نفع بعضي اغراض و خواستهاي گروهي ، باندي و سليقههاي خاص مصادره ميشود ـ و همچنين دفاع ازحيثيت و اعتبار نظام جمهوري اسلامي ايران و مردم در عرصه بينالمللي مسائلي است كه دغدغه خاطر ماست. آيا در اين مسيرها حركت شده است؟ اگر نشده است بايد تلاش كنيم در اين مسير حركت كنيم.
رييس جمهور سابق كشورمان گفت: معتقدم براي انتخابات آتي بايد اينقدر رشد داشته باشيم كه تفاهم و اجماع كنيم و به جمعبندي برسيم، خيال نكنيم مشكلات فقط با يك فرد حل ميشود. بايد تلاش كرد اصلاحات در عرصه عمومي مطرح باشد و محور و مدار كار باشد تا بهتر و بيشتر بتوان كار انجام داد.
خاتمي با اشاره به تقاضاي علاقمندان به حضور خود در عرصه انتخابات، با بيان اينكه «بايد فضايي ايجاد شود كه مردم بتوانند آزادانه انتخاب كنند» گفت:در جريان انتخابات مجلس خيلي از شخصيتها و نيروهاي مومن، كارآمد و مورد علاقه مردم قبل از انتخابات از عرصه حذف شدند. اين مساله و نظاير آن بايد حل شود.
به گزارش ايسنا به نقل از روابط عمومي دفتر سيدمحمد خاتمي وي با اشاره به لوايح دوگانه دوره قبل گفت: بنده يك چيز بيشتر نگفتم و آن اينكه ميخواهم پايبند قانون اساسي باشم؛ چراكه اين قانون نتيجه انقلاب اسلامي و حاصل راي آزاد مردم است. آنچه را مورد خواست و نياز مردم است و پايههاي آينده كشور ـ كه مردمش آزاد،برخورداراز اعتبار ،پيشرفت مادي و معنوي باشند ـ دارد.
خاتمي تاكيد كرد: مشكل ما بعضي اصول و چارچوبها نيست، بلكه اجرا نشدن همين قانون اساسي است. هيچ نيرويي،هيچ ركني و هيچ دستگاهي نيست كه غير مسوول باشد، يعني اختيار داشته باشد و مسووليت نداشته باشد. بايد قانون اجرا شود.
وي با اشاره به اينكه " متاسفانه امروز هم قانون اساسي به صورت ديگري از سوي برخي زير پا گذاشته ميشود" اظهار كرد: بسياري از كسانيكه بايد حافظ قانون اساسي باشند خلاف آن عمل مي كنند ولي رييس جمهور چه اختيارتي دارد كه با آن برخورد كند؟ رييس جمهور مجري قانون اساسي است و بزرگترين كار وي به نمايندگي مستقيم از ملت اجراي قانون اساسي است؛ نه فقط بايد خود در چارچوب قانون اساسي حركت كند، بلكه بايد ناظر اجراي قانون اساسي و به خصوص روح آن در همه اجزا و اركان نظام باشد. به هر حال آمدن در صورتي معنا دارد كه يك گام نسبت به گذشته جلوتر برويم والا بايد فكر ديگري كرد.
خاتمي در پايان گفت: به هر حال هر تصميمي بايد مبتني بر اين باشد كه تا چه حد ميتوان به مردم و كشور خدمت كرد و بايد زمينه خدمت و حركت در چارچوب اصول و به سوي آرمانها فراهم باشد.البته آمدن يا نيامدن يك فرد به معني عدم حضور در عرصه نبايد تلقي شود، بلكه بايد كوشيد تا به نحوي حضور داشت كه پيروزي نهايي از آن ملت باشد.
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]