واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: المرت: بايد به فلسطينيان غرامت داد براي عقبنشيني از هر وجب از خاك اسراييل قلبم آتش ميگيرد! سوريه نيز بايد چشمپوشيهايي انجام دهد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
ايهود المرت در گفتوگو با يديعوت آحارانوت تاكيد كرد: بايد از بسياري از مناطق فلسطيني عقبنشيني كرد و به فلسطينيها غرامت داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ايهود المرت نخست وزير رژيم صهيونيستي، در گفتوگو با روزنامهي عبري يديعوت آحارانوت، تصريح كرد: نگرش سياسي من در سالهاي اخير كاملا تغيير كرد و من به اين نتيجه رسيدهام كه بايد صلح با فلسطينيها و سوريها برقرار شود و اين مساله مستلزم برخي چشم پوشيها است.
المرت در عين حال به حقوق فلسطينيها در سرزمينشان اذعان نكرد و گفت: قلبم به خاطر هر ذره از خاكي كه از اسراييل جدا ميشود و اينكه بايد ما از آن چشمپوشي كنيم، آتش ميگيرد!
وي ادعا كرد: خاك اسراييل، نياكان ياسر عرفات را نميشناسد بلكه تاريخ اسراييل از 2000 سال پيش در اين خاك ريشه دارد!
المرت تصريح كرد: بايد از اكثر مناطق كرانهي باختري و نوار غزه عقبنشيني كنيم و به فلسطينيها غرامت بدهيم.
وي افزود: اسراييل بايد در اين فرصت باقيمانده، گامهايي تاريخي در قبال روابطش با فلسطينيها و سوريها اتخاذ كند و در هر دو مورد بايد تصميمي بگيرد كه در طول 40 سال گذشته از آن امتناع ميورزيد.
نخست وزير مستعفي رژيم صهيونيستي اظهار داشت: ما بايد عملا از اكثر مناطق عقبنشيني كنيم و در ازاي آن اراضياي كه حفظ ميكنيم به فلسطينيها غرامت بدهيم، چون در غير اين صورت صلح برقرار نميشود.
وي تصريح كرد: كساني كه واقعا خواهان امنيت در بيتالمقدس هستند و نميخواهند مورد حملات تروريستي قرار گيرند بايد از بخشهايي از بيتالمقدس چشم پوشي كنند. كساني كه خواهان حفظ تمام مناطق هستند، بايد 270 هزار عرب را وارد اسراييل كنند و اين امر فايدهاي ندارد.
وي ادامه داد: آريل شارون، نخست وزير سابق اسراييل از بهايي دردناك صحبت كرد و به جزييات بيشتري اشاره نكرد. من اعلام ميكنم هيچ راهي جز بيان جزييات نيست و در پايان بايد از اكثر مناطق عقبنشيني كنيم.
وي تصريح كرد: ما واقعا در آستانهي دستيابي به توافق هستيم اما مهم اين است كه جديت به خرج دهيم. من ميخواهم بدانم كه آيا يك شخص جدي در اسراييل است كه اعتقاد داشته باشد كه ميتوانيم بدون چشم پوشي در بلنديهاي جولان با سوريه به صلح برسيم.
المرت افزود: به نظر ميرسد، تصميمگيرندگان در اسراييل زماني به اين نتيجه ميرسند كه ديگر قادر به ادارهي اين امور نيستند و خارج از قدرت هستند اما من زماني به اين نتيجه رسيدم كه در قدرت بودم و از سال 2007 روابط اسراييل را با سوريه آغاز كرديم. ما تلاش كرديم تا سوريها را قانع به مذاكرات كنيم و اكنون به نقطهاي رسيدهايم كه بايد اين سوال را بپرسيم كه آيا خودمان ميتوانيم صلح را برقرار كنيم يا نه؟
وي دربارهي بهاي صلح با سوريه تاكيد كرد: من تنها پيشنهاد نميكنم كه از طريق چشمپوشي از بلنديهاي جولان با سوريه صلح برقرار كنيم بلكه سوريها بايد بدانند كه آنها نيز بايد چشمپوشيهايي كنند. آنها بايد از روابطشان با ايران، حزبالله لبنان و حماس چشمپوشي كنند.
وي ادامه داد: اسراييل قويترين دولت در خاورميانه است و ميتواند در جنگش عليه هر كشوري در منطقه پيروز شود، اما بعد از هر پيروزي بهاي دردناكي پرداخت خواهيم كرد و بعد به نقطهاي كه بوديم، بازخواهيم گشت. چرا نبايد بدون پرداخت خسارتي سنگين به صلح دست يابيم.
وي دربارهي فلسطين و اسراييل عنوان داشت: هدف ما از مذاكرات با فلسطينيها ترسيم خطوط مرزي روشن ميان ما و آنها است به طوري كه تمام كشورها آن را به رسميت بشناسند. چشمپوشي از هر وجب از خاك فلسطين براي من سخت است.
وي خاطرنشان كرد: متاسفانه فلسطينيها جرات و ارادهي كافي ندارند و به اين خاطر ما به توافق نرسيديم. من هرگز اتهامات در اين باره را عليه اسراييل نميپذيرم.
المرت افزود: آنچه را كه من به شما ميگويم هيچ مقام اسراييلي قبلا نگفته است. زمان آن رسيده است كه اين مطالب گفته و به ميز مذاكره كشيده شود.
نخست وزير مستعفي رژيم صهيونيستي عنوان داشت: ما راهكارهايي براي رويارويي با سوريه بدون اشغال حتي يك وجب از خاك اين كشور داريم، ما اين مساله را ثابت كرديم و سوريها آن را ميدانند.
المرت دربارهي ايران تصريح كرد: ايران كشور عظيم و بزرگي است و تهديدي عليه جامعهي جهاني است و حل مسالهي ايران بر عهدهي جامعهي جهاني است.
وي دربارهي جنگ لبنان اظهار داشت: جنگ دوم لبنان در تاريخ، اين مساله را به اثبات خواهد رساند كه براي نخستين بار سيستم نظامي ما دريافت كه جنگ كلاسيك از جهان رخت بر بسته و اين تنها جنگي بود كه با راه حل سياسي فوري پايان يافت.
انتهاي پيام
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]