واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: به منظور شناسايى وقايع گذشته زمين بانك اطلاعات چينهشناسى كشور آغاز به كار كرد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: بانك اطلاعات چينهشناسى كشور به منظور شناسايى بسيارى از حوادث و وقايع گذشته زمين، در سايت پايگاه ملى دادههاى علومزمين سازمان زمينشناسى و اكتشافاتمعدنى كشور آغاز به كار كرد.
به گزارش روز دوشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" به نقل از روابطعمومى سازمان زمينشناسى و اكتشافاتمعدنى كشور، دكتر على آقانباتى استاد و كارشناس ارشد زمينشناسى از آغاز به كار بانك اطلاعات چينهشناسى خبر داد و گفت: نخستين فعاليتهاى مربوط به تهيه بانك اطلاعات چينهشناسى كشور از اواسط سال 1385 آغاز و نتايج به دست آمده بر روى سايت پايگاه دادههاى علومزمين وابسته به سازمان زمينشناسى و اكتشافاتمعدنى كشور قرار داده شده و مقرر است تا اين بخش از دادهها به صورت دو جلد جداگانه به چاپ برسد تا كاربرى آن براى همگان به ويژه در نقاط دورافتاده كشور امكانپذير باشد.
وى با بيان اين كه چينهشناسى يكى از گرايشهاى بنيادى علومزمين است، يادآور شد: به كمك اين علم مىتوان به بسيارى از حوادث و وقايع گذشته زمين مثل نوع و شرايط حوضههاى رسوبى، پيوند زمانى و مكانى اقيانوسها، درياها و خشكىها، اشتقاق قارهها، همگرايى و واگرايى قارهها، زيست گذشته، تحول حيات، آب و هواى ديرينه، جغرافياى كهن، فازهاى فلززايى، دورههاى كوهزايى و پيدايش جبال پى برد.
آقانباتى افزود: با توجه به تخصصى بودن چينهشناسى و اهميت آن در امور گوناگون زمينشناسى، لازم دانسته شده تا در سراسر جهان اينگونه مطالعات در چارچوبهاى استاندارد و همسان صورت گيرد تا دادههاى حاصل با زبانى واحد تدوين و كاربرى آن در كشورهاى گوناگون آسان باشد كه بر همين اساس يك گروه كارى به نام كميسيون بينالمللى چينهشناسى وابسته به اتحاديه جهانى زمينشناسان تشكيل شد.
اين كارشناس ارشد زمينشناسى نخستين بانك چينهشناسى تهيه شده در ايران را مربوط به سال 1351 و با پشتيبانى اتحاديه بينالمللى زمينشناسان، ذكر كرد و گفت: از آن زمان، به لحاظ رشد فزاينده فعاليتهاى سازمان زمينشناسى و اكتشافاتمعدنى كشور و برخى از مراكز آموزش عالى كشور، دستاوردهاى بسيار با ارزشى از چينهشناسى ايران معرفى شدهاند كه نتايج آنها در دسترس همگان قرار ندارد كه بر همين اساس پايگاه ملى دادههاى علومزمين ايران، با ايجاد بانك چينهشناسى ايران، "فرهنگ چينهشناسى ايران" را تكميل و به روز كرد.
به گزارش خبرگزاري ايسكانيوز، دسترسى به بانك اطلاعات چينهشناسى ايران از طريق آدرس اينترنتى www.ngdir.com امكانپذير است و فرهنگ تهيه شده منحصر به مطالب نوشتارى و شرح توصيفى نيست بلكه پارهاى از دادهها به صورت جداول و تصاوير هستند تا جاذبه و كاربرى آن سادهتر باشد.
يادآور مىشود ويژگى بارز اين فرهنگ نسبت به موارد مشابه در استفاده بهينه از نتايج دانشهاى نوين علومزمين در مطالعات زمينشناسى ايران است. بهرهگيرى از فرمتهاى بينالمللى و گرايشهاى گوناگون ديرينهشناسى، پردازش اطلاعات و به روزرسانى آنها از ويژگىهاى ديگر اين بانك است. توجه به مسائل اقتصادى به ويژه توانايىهاى معدنى مىتواند همچنان از جلوههاى ويژه اين فرهنگ باشد./05 //125
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]