واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: گلايه مردم از فروش جعبه به قيمت شيريني
استفاده از شيريني فصل در همه ماه هاي سال از سوي مردم با استقبال مواجه مي شود اما در ماه رمضان به دليل روزه داري و پخت شيريني هايي مخصوص مانند زولبيا و باميه مردم بيش از هميشه از خريد شيريني و به خصوص از اين نوع استقبال مي كنند. گذشته از طرز پخت، بهداشت موادي كه در پخت شيريني ها به كار مي رود و روغني كه بنا به گفته كارشناسان تغذيه، استفاده مكرر در پخت، آن را غيرقابل استفاده مي كند، توزين و قرار دادن شيريني در جعبه هاي شيريني باعث آزردگي خاطر و گلايه مندي بعضي شهروندان شده است.
يك بانوي خانه دار گفت: هنگامي كه براي خريد شيريني به شيريني فروشي ها مراجعه مي كنيم هنگام توزين، وزن جعبه شيريني نيز حساب و بر اساس آن، قيمت شيريني از مشتريان دريافت مي شود.
يك شهروند ديگر اظهار داشت: در بعضي شيريني فروشي ها، هنگامي كه شيريني در جعبه قرار مي گيرد و مي خواهند آن را وزن كنند، سرجعبه شيريني را نيز مي گذارند و پس از توزين، قيمت آن محاسبه مي شود اما اين امر در بعضي شيريني فروشي هاي ديگر انجام نمي شود.
كريمي تاكيد كرد: آيا قرار دادن سرجعبه شيريني روي آن و محاسبه قيمت شيريني براساس وزن جعبه تخلف نيست و اگر است چرا با آن برخورد نمي شود؟
يك شهروند ديگر نيز گفت: براي خريد زولبيا و باميه به شيريني فروشي مراجعه كردم، يك كيلوگرم از اين شيريني را در جعبه بسيار بزرگي قرار دادند و آن را وزن و قيمت آن را براساس وزن شيريني به علاوه وزن جعبه حساب كردند.
احمدي ادامه داد: هنگامي كه شيريني خريداري شده را در ظرف ديگري قراردادم و جعبه وزن كردم متوجه شدم وزن جعبه و سرپوش روي آن 300 گرم است.
وي اضافه كرد: زولبيا و باميه كيلويي 20 هزار ريال است و هنگامي كه وزن جعبه شيريني نيز روي آن اضافه شود، مانند اين است كه 300 گرم از هزار گرم اين شيريني را وزن جعبه تشكيل داده است.
به گفته اين شهروند، بيش از يك چهارم قيمتي كه پرداخت كرده است، مربوط به جعبه شيريني بوده است.
شهروند ديگري نيز بيان كرد: در گذشته جعبه هاي شيريني به سنگيني حالا نبود.
مدير يك قنادي در بجنورد اظهار داشت: تا چند سال پيش، جعبه هاي شيريني به صورت جعبه هاي مقوايي ساده اي ساخته مي شد كه كف آن يك لايه روغني قرار مي گرفت تا شيريني به آن نچسبد و روي شيريني ها و قبل از اين كه در جعبه گذاشته شود نيز كاغذ روغني مي گذاشتيم.
وي افزود: از چند سال پيش تاكنون، براي رعايت مسائل بهداشتي، بر استفاده از جعبه هاي مخصوص شيريني كه داخل آن از موادي پوشانده شده كه شيريني به آن نچسبد، و شهد آن باعث نرم شدن جعبه مقوايي نشود، تاكيد شده است.
وي ادامه داد: اكنون داخل جعبه هاي شيريني و در آن با لايه اي از يك نوع ماده مخصوص پوشانده و باعث مي شود كه جعبه هاي شيريني كمي سنگين تر شوند اما اين افزايش وزن به 50 گرم هم نمي رسد.
وي گفت: اضافه كردن وزن جعبه به وزن شيريني توزين شده، خلاف مقررات اداره كل تعزيرات يا بازرگاني نيست و سال هاست كه اين كار انجام مي شود.
اين شيريني فروش اضافه كرد: وزن بزرگ ترين جعبه شيريني استفاده شده در بسته بندي شيريني ها به 200 گرم هم نمي رسد، در حالي كه شيريني فروشي ها براي خريد جعبه هاي بهداشتي و استفاده از آن براي جلب رضايت اداره بهداشت و شهروندان بايد هزينه زيادي را متحمل شوند.
وي تصريح كرد: براين اساس هميشه قيمت شيريني با جعبه آن حساب مي شود ولي اگر كسي خواست شيريني خريداري شده او را درون جعبه نگذاريم، آن را داخل پاكت و يا كيسه هاي فريز قرار مي دهيم و توزين مي كنيم كه اين اقلام نيز وزني ندارند.
وي عنوان كرد: مواردي اين گونه بسيار كم است، بيشتر شهروندان ترجيح مي دهند از جعبه هاي شكيل و بهداشتي استفاده كنند تا شيريني هاي خريداري شده روي هم انباشته نشود و شكل خود را از دست ندهد.
معاون نظارت و بازرسي سازمان بازرگاني خراسان شمالي در اين باره گفت: قانوني درباره منع كشيدن وزن جعبه روي قيمت شيريني وجود ندارد.
عطاردي بيان كرد: در همه جاي كشور شيريني با جعبه آن وزن و قيمت آن محاسبه مي شود. وي ادامه داد: در مواردي كه شهروندان احساس كنند قرار دادن شيريني در جعبه براي بيشتر كردن قيمت است مي توانند از فروشندگان تقاضا كنند شيريني را در جعبه اي كه متناسب با وزن شيريني خريداري شده است، قرار دهند ولي در عين حال نرخ هر نوع شيريني مشخص است.
به گفته وي، هفته قبل براساس گزارش شهروندان، براي 7 مورد گران فروشي و تخلف در شيريني فروشي ها، پرونده تشكيل و حكم اخذ جريمه هايي از 3 ميليون تا 7 ميليون ريال از اين متخلفان داده شده است.
رئيس سازمان بازرگاني خراسان شمالي گفت: براساس عرف وعادت، محاسبه وزن جعبه روي شيريني در سراسر كشور رواج دارد.
كفاشي تصريح كرد: قانوني براي برخورد با توزين شيريني به همراه جعبه آن ديده نشده است.
وي افزود: در عين حال خريداران شيريني مي توانند از شيريني فروشي ها بخواهند شيريني هاي آنان را در پاكت قرار دهد ولي بسيار از شهروندان از قرار گرفتن شيريني در جعبه و حفظ شكل آن رضايت دارند.وي تاكيد كرد: اگر شهروندان احساس كنند گذاشتن شيريني در جعبه و وزن كردن آن براي افزايش بيش از حد قيمت و گران فروشي است مي توانند شكايات خود را با تلفن 124 اطلاع دهند.
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1625]