واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: رشد 140 درصدي جذب سرمايه گذاري خارجي در ايران
رئيس سازمان سرمايه گذاري خارجي از رشد 140 درصدي جذب سرمايه گذاري خارجي در ايران در سال 2007 نسبت به سال 2006 براساس گزارش آنكتاد (سازمان كنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل ) خبر داد.
به گزارش مهر، بهروز عليشيري امروز در نشستي با خبرنگاران گزارش سرمايه گذاري جهاني در سال 2008 تهيه شده از سوي كنفرانس توسعه و تجارت ملل متحد آنكتاد (UNCTAD) مشتمل بر آخرين تحولات جهاني در عرصه سرمايه گذاري را تشريح كرد.
رئيس سازمان سرمايه گذاري و كمكهاي فني و اقتصادي ايران در عين حال با بيان اينكه ارقام اعلام شده توسط آنكتاد در مورد وضعيت سرمايه گذاري در ايران واقعي نيست و بايد واقعي شود، گفت: البته دليل اعلام اين آمارها از سوي آنكتاد به دقيق نبودن آمارهاي ايران در مورد سرمايه گذاري خارجي باز مي گردد.
وي با تاكيد بر اينكه بايد ميزان دقيق جذب سرمايه گذاري خارجي در كشور مشخص شود، تصريح كرد: گزارش آنكتاد در مورد ايران مورد تائيد ما نيست و اين آمارها آمارهاي سرمايه گذاري خارجي در ايران نيست و البته در اين خصوص مقصر 100 درصد ما هستيم.
علشيري ميزان سرمايه گذاري جذب شده در ايران بر اساس گزارش آنكتاد را در سال 2006 حدود 317 ميليون دلار اعلام كرد و افزود: اين رقم با 140 درصد رشد به 754 ميليون دلار در سال 2007 رسيده است، اين در حالي است كه كل ورودي سرمايه گذاري خارجي نيز بر اساس اين گزارش از سال 1990 تا سال 2007 به حدود 5 ميليارد و 300 ميليون دلار رسيده است.
وي ادامه داد: رتبه جذب سرمايه گذاري خارجي ايران در بين كشورهاي دنيا 133، جايگاه بالقوه ايران در جذب سرمايه گذاري خارجي 61 و در جريان خروجي سرمايه ايران داراي رتبه 86 در سال 2007 در بين كشورهاي دنيا است.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي در مورد آخرين وضعيت انعقاد موافقتنانه هاي بين المللي در ايران تا امروز بر اساس گزارش آنكتاد، گفت: تعداد موافقتنامه هاي تشويق و حمايت از سرمايه گذاري لازم الاجرا 46 مورد، امضا و پاراف شده 17 مورد و در حال مذاكره نيز 10 مورد است، همچنين تعداد تفاهمنامه هاي تشكيل كميته مشترك سرمايه گذاري خارجي امضا و پاراف شده 6 مورد، در حال مذاكره 8 مورد و مبادله متن نيز 33 مورد است.
وي با تاكيد بر اينكه بايد دستگاهها ملزم به ارائه رقم سرمايه گذاري خارجي به سازمان سرمايه گذاري شوند، تا بر اساس آن آماري صحيح جمع آوري شده و به آنكتاد ارائه شود، تصريح كرد: همچنين بايد تعريفي دقيق از حوزه هاي مفهومي سرمايه گذاري خارجي داشته باشيم.
عليشيري از اعلام آمارهاي دقيق سرمايه گذاري خارجي در كشور در سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي خبرداد و افزود: بر اين اساس اهميت ارائه آمارهاي دقيق سرمايه گذاري خارجي در كشور را به دستگاه ها اعلام مي كنيم.
وي خاطرنشان كرد: در آمارهاي آنكتاد سرمايه گذاري در پروژه هاي نفت و پتروشيمي در كشورهايي همچون عربستان منظور شده است؛ اما اين آمارها در ميزان سرمايه گذاري خارجي ايران در آمارهاي آنكتاد منظور نشده است.
جريان ورودي سرمايه گذاري خارجي در دنيا
وي با اشاره به اينكه روند ورودي جريان سرمايه گذاري مستقيم خارجي در كليه مناطق و گروه هاي اقتصادي جهان در سال 2007 صعودي و داراي رشد 30 درصد بوده است، ميزان اين سرمايه گذاري را 1.833 ميليارد دلار اعلام كرد و افزود: كشور امريكا عمده ترين كشور سرمايه فرست و سرمايه پذير بوده است.
رئيس سازمان سرمايه گذاري و كمكهاي فني و اقتصادي ايران پيش بيني كرد با توجه به كند شدن رشد اقتصاد جهاني در فرآيند صدور و ورود سرمايه گذاري خارجي در جهان با كاهش 29 درصدي مواجه شويم.
وي جريان ورودي مستقيم سرمايه گذاري خارجي در كشورهاي توسعه يافته را با رشد 33 درصدي 1.247 ميليارد دلار كه 59 درصد كل جريانهاي ورودي سرمايه خارجي دنيا را شامل مي شود، ذكر كرد و گفت: جريانهاي ورودي سرمايه گذاري مستقيم خارجي در كشورهاي در حال توسعه نيز با رشد 21 درصد به ميزان 500 ميليارد دلار بوده كه نيمي از اين سرمايه گذاري وارد كشورهاي جنوب و جنوب شرق آسيا شده است.
علشيري ميزان ورودي سرمايه گذاري مستقيم خارجي در قاره افريقا را 53 ميليارد دلار كه سه درصد از كل ورودي سرمايه گذاري خارجي در دنيا را شامل مي شود، ذكر كرد و اظهارداشت: در آسياي غربي نيز روند صعودي بوده و با رشد 12 درصد به 30 ميليارد دلار رسيده است.
وي اضافه كرد: در كشورهاي آسياي غربي تمركز چهار پنجم سرمايه گذاري تنها در سه كشور عربستان، تركيه و امارات بوده است.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي جريان ورود سرمايه گذاري مستقيم خارجي در جنوب، شرق و جنوب شرق آسيا و اقيانوسيه كه ايران نيز جزو آن است را صعودي و داراي رشد 18 درصد و به ميزان 248 ميليارد دلار اعلام كرد و افزود: امروزه براي جذب سرمايه گذاري در دنيا رقابت شديدي وجود دارد، بنابراين بايد به ايجاد انگيزه براي سرمايه گذاران پرداخت.
رئيس سازمان سرمايه گذاري و كمكهاي فني و اقتصادي ايران گفت: در امريكاي لاتين و حوزه درياي كارائيب نيز روند سرمايه گذاري خارجي داراي رشد 36 درصد به ميزان 126 ميليارد دلار بوده است.
جريان خروجي سرمايه گذاري خارجي در دنيا
عليشري جريان خروجي سرمايه گذاري مستقيم خارجي در دنيا در سال 2007 را صعودي و داراي رشد 50 درصد و به ميزان 1.996 ميليارد دلار عنوان كرد و افزود: كشورهاي توسعه يافته با رشد 55 درصدي سرمايه اي بالغ بر 1.692 ميليارد دلار را در خارج از كشور خود سرمايه گذاري كرده اند.
وي ميزان خروجي سرمايه گذاري مستقيم خارجي در كشورهاي در حال توسعه در سال 2007 را داراي رشد 19 درصدي و به ميزان 253 ميليارد دلار كه عمده آنها چين، هنگ كنگ و فدراسيون روسيه بوده است، عنوان كرد و افزود: ميزان خروجي سرمايه گذاري مستقيم خارجي در كشورهاي آسياي غربي با رشد 90 درصد، 44 ميليارد دلار بوده است.
رئيس سازمان سرمايه گذاري و كمكهاي فني و اقتصادي ايران ميزان خروجي سرمايه گذاري مستقيم خارجي در كشورهاي جنوب، شرق و جنوب شرق آسيا و اقيانوسيه را با رشد 28 درصد 150 ميليارد دلار ذكركرد و افزود: كشورهاي چين، هندوستان، ايالات متحده امريكا جذاب ترين كشورها براي سرمايه گذاري شركتهاي فراملي هستند.
وي همچنين با اشاره به اينكه هم اكنون گرايش سرمايه گذاري ها در جهان به سمت زيرساختها حركت كرده است، گفت: سرمايه گذاري مستقيم در زيرساختها با روند افزايشي سريع از سال 1990 تا سال 2006 به 31 برابر رسيده كه زمينه هاي عمده آن ارتباط از راه دور و انرژي بوده است.
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]