واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: رئيس کل سابق بانک مرکزي با بيان اينکه اجراي طرح تحول اقتصادي تورم 40 درصدي درپي دارد، نسبت به ترويج فرهنگ عدم بازپرداخت وامهاي بانکي هشدار داد و گفت: هر فردي که از نظام بانکي پول دريافت مي کند ديگر تمايلي به بازپرداخت آن ندارد و اين فرهنگ هم اکنون ترويج شده است.
به گزارش مهر، طهماسب مظاهري امروز يکشنبه در کنفرانس بين المللي توسعه نظام تامين مالي در ايران با رويکرد نوآوريهاي مالي درخصوص وضعيت موجود نظام اقتصادي کشور با تاکيد بر اينکه شرايط اقتصاد کشور از بحران جهاني تاثير پذيرفته است، گفت: امروز آسيبها و مشکلات ناشي ازبحران مالي جهاني در کشور مشاهده مي شود اما اين مشکلات همچون کوه يخي است که تنها بخش کوچکي از آن قابل مشاهده است و بخش اعظم آن زير آب است.
رئيس کل سابق بانک مرکزي با تاکيد بر اينکه بايد براي پيشگيري و مقابله با بحران آماده شويم، دومين مشکل اقتصاد کشور را تاثير سياستهاي نسنجيده اخير ( طي دو - سه سال اخير) عنوان کرد و گفت: ريشه اين سياستهاي پولي نسنجيده اين است که دولت منابع نظام بانکي و بانک مرکزي را براي نيازهاي خود اختصاص داده است; به همين دليل يکي از نتايج آن عدم رشد توان مالي بانکهاي دولتي متناسب با رشد اقتصادي است و همين سياستها نيز باعث عدم توسعه يافتگي بانکهاي خصوصي و نهادهاي مالي شده است.
وي ادامه داد: حاصل اين سياستها اين است که هر فردي که از نظام بانکي پول دريافت مي کند ديگر اين پول را پس نمي دهد يعني با فرض پس ندادن آن را دريافت مي کند و اين فرهنگ ترويج شده است.
وي نکته سوم را تاثير سياست خارجي در نظام اقتصادي کشور عنوان کرد و گفت: شرايط امروز کشور متاثر از سياست خارجي اين است که منابع خارجي، سرمايه گذاري خارجي و فاينانس نسبت به گذشته کم و گرانتر شده است.
وي با اشاره به اينکه سياست داخلي کشور جهت گيري داشته و عواقب و آثار سياسي و اجتماعي آن نمودار است، گفت: هم اکنون با تورم بي سابقه اي در کشور مواجه هستيم به نحوي که نرخهاي تورمي فعلي حتي در زمان جنگ نيز وجود نداشت اما اين امر باعث شد که ظرفيت بالقوه تورمي اتفاق افتد; يعني باعث شد که يک جراحي عميقي اقتصادي صورت گيرد در غير اين صورت، تورم 80، 90 درصدي براي اقتصاد کشور پيش بيني مي شد.
مظاهري تصريح کرد: پس از اين جراحي، تورم به حدود مرز 30 درصد رسيده است اما در سالجاري پيش بيني مي شود که با اجراي طرح تحول اقتصادي و جهش قيمتها تورم 40 درصدي را تجربه کنيم، اين در حالي است که دولت تورم 10 درصدي را براي پايان سالجاري پيش بيني کرده است، البته مي توان به اين نرخ رسيد ولي عواقب سختي در پي دارد.
وي يکي از ويژگيهاي سياستهاي داخلي را تورم فعلي عنوان کرد و گفت: ايران داراي رتبه 3 يا 4 در دنيا به لحاظ بالا بودن نرخ تورم است.
به گفته رئيس کل سابق بانک مرکزي سياستهاي فعلي رشد سنگين نقدينگي را در پي داشته است و به دليل شرايط فعلي، بي اعتمادي ناشي از دخالت بيشتر دولت در جهت گيريها را شاهد بوده ايم به نحوي که سپرده هاي بانکي و سرمايه گذاريهاي مردمي به سمت کوتاه مدت سوق يافته است.
مظاهري همچنين با اشاره به عدم تعادل در سياستهاي مالي و بودجه اي نيز گفت: بودجه کشور از ناتعادلي شديدي رنج مي برد به نحوي که دولت معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور را مامور تامين کسري بودجه 8500 ميليارد توماني کرده اما اين رقم نيز رقم واقعي کسري بودجه نيست.
وي کسري بودجه دولت را از مسائل بسيار جدي عنوان کرد و گفت: اگر درآمد نفت و صادرات نفت خام را درآمد فرض کنيم - که درآمد نيست- بلکه نام آن فروش دوره اي است و به عنوان منابع تامين کسري بودجه دولت استفاده مي شود و حتي اگر آن را کنار بگذاريم باز در حوزه ارزي دچار عدم تعادل در تراز پرداخت مي شويم.
مظاهري با اشاره به اينکه مصارف و تعهدات بيش از درآمد کشور است و از اين بابت در رنج هستيم، گفت: هر کس با دولت مخالف است، در مورد درآمد ارزي سئوال مي کند و دولت نيز پاسخي در اين خصوص ندارد.
وي توسعه و به کارگيري ابزارها و روشهاي تامين مالي و اصلاح سياستهاي کلان و کلي کشور را باعث حل مشکلات فعلي اقتصاد دانست و گفت: در بسياري از مواقع تصميمات براي تامين منابع مالي با ساختار هزينه اي همراه بوده که نقطه اشتباهي است ولي اشتباه بالاتر که تا حدودي حل شده، تامين منابع مالي با ديد خلق پايه پولي (چاپ پول ) است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]