واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: مهاراجهها درانديشه تسخير بازار خودرو
گروه اقتصادي- سيدفواد نبوي:آغاز قرن 21 تحولات زيادي را براي صنايع خودروسازي درسراسر جهان به همراه داشت.ادغام بسياري از كارخانهها با هم ونيز فروش كارخانهها وصنايع خودروسازي ازمهمترين تغييرات دراين صنعت به شمار ميرود.
هندوستان شايد از نظر بازار خودرو در سطح جهان داراي جايگاه خاصي نباشد و شناخته شدهترين خودروسازهند باشد اما حال اوضاع به كام دومين كشور پرجمعيت جهان است.
با فروش و يعني دو غول خودروساز انگلستان به هند يكي از عجيبترين اتفاقات در ميان خودروسازان اتفاق افتاد.انگليسيها جمله مغرورانهاي دارند كه ميگويند زبان انگليسي در بريتانيا متولد شد درآمريكا بيمار شد و در هندوستان مرد.
اين تقريبا همان اتفاقاتي است كه براي و اين دو خودروساز مطرح انگيس افتاد در ماه مارس گذشته كه اين 2 كارخانه به هنديها واگذار شد.
شايد خودهنديها هم اين امر را باور نميكردند اما حال پس از گذشت چند ماه به داشتن اين دو شركت مباهات ميكنند و آن را گام مهم براي در دست گرفتن قسمتي از بازار خودرو و رقابت با شركتهاي بزرگ خودروساز ميدانند.
هر چند كه اين واگذاري از سوي شركت صورت گرفت و انگليسيها نقشي در آن نداشتند اما شكست بزرگي براي انگليسيها بود كه هنوز هم به عنوان يك ناكامي ملي تلقي ميشود.اين مسئله شايد سالها قبل بايد اتفاق ميافتاد يعني زماني كه شركتهاي و شروع به ضرر دهي كردند.
دردهه 80 ميلادي بود كه كارخانه در صددخريد بود و آن زمان مارگارت تاچر نخست وزير وقت انگليس شخصا وارد عمل شد و از اين عمل جلوگيري كرد تا اينكه سرانجام آنرا خريد و حال هم اربابان هندي مالك آن شدهاند.
انگليسيها عقيده دارند كه كالاهاي كلاسيك هيچ وقت نميميرند و همين عقيده در عدم تغيير و سرانجام سبب شد تا سالها با يك ظاهر تكراري توليد شوند و اين محصول را در اختيار خارجيان و مالكان غير انگليسي قرار دهند.
در سالهاي اخير خودروهاي ژاپني و كرهاي با تنوع مدل و خودروهاي اروپايي در كنار خودروهاي پرقدرت و بزرگ آمريكايي ديگر جايي براي فروش خودروهاي گران قيمت انگليسي باقي نگذاشته بودند.چينيها قبل از هنديها براي خريد اين دو كارخانه وارد مذاكره شدهبودند اما مالكان آنها هرگز تمايلي نداشتند كه با چينيها معامله كنندوسرانجام آنرا به هندي ها و درصدر آن فروختند و مالكان هندي باقيمت 2/3 ميليارد دلار مالك اين دو كارخانه شدند.
حال نكته اينجاست كه تا چند سال قبل كارگران هندي براي انگليسيها كار ميكردند اما حال كارگران انگليسي بايد سپاسگذار اربابان هندي خودباشند كه باعث شدند آنها بيكار نشوند.
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]