تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى‏داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826504400




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تئاتر خياباني فرصتي براي انتقال مفاهيم قرآن / 8شكوفه ماسوري:فرهنگ قرآني مي‌تواند در هر هنري از جمله تئاتر خياباني متجلي شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تئاتر خياباني فرصتي براي انتقال مفاهيم قرآن / 8شكوفه ماسوري:فرهنگ قرآني مي‌تواند در هر هنري از جمله تئاتر خياباني متجلي شود
گروه هنر: هر هنري مي‌تواند متاثر از فرهنگ قرآني باشد تا مفاهيم اين فرهنگ را به مخاطبش منتقل كند كه اين مساله در تئاتر خياباني هم مصداق دارد.
«شكوفه ماسوري» كارگردان و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران در مورد تفاوت تئاتر خياباني با ساير گونه‌هاي تئاتري گفت: تفاوت هاي عمده و برجشته اي وجود دارد . تئاتر خياباني عموماً بي كلام برگزار مي شود و در برخي از موارد جنبه موسيقيايي و آوايي دارد . گاهاً هم ديده مي شود در تئاتر خياياني از ماسك و عروسك هاي بزرگ مي توان استفاده كرد .

كارگردان «بزرگراه» افزود : تئاترهايي كه با كلام و بدون استفاده از ماسك در خيابان اجراء مي شوند بيشتر تئاتر صحنه اي هستند .با به كار گيري روش هايي كه اشاره كردم تئاتر خياباني مي تواند ارتباط درستي با مخاطباني كه براي ديدن تئاتر جمع مي شوند برقرار كند و هم اينكه بتواند منظورش را از شيوه جديدي بيان كند.

وي تاكيد كرد: موضوع تئاتر خياباني بايد عام و قابل فهم براي همه نوع مخاطب از كودك تا پير باشد. اغلب تماشاگران تئاتر خياباني مخاطب گذري و اتفاقي هستند بنابراين بايستي موضوعي براي كار انتخاب شود كه همه بتوانند از آن استفاده كنند.

اين مدرس در مورد نحوه انتقال مفاهيم قرآن در قالب تئاتر خياباني گفت: هر هنري مي‌تواند متاثر از فرهنگ قرآني باشد و بتواند مفاهيم اين فرهنگ را به مخاطبش منتقل كند. حال اين هنر مي‌تواند در عرصه تئاتر خياباني قدرت و انسجام بيشتري داشته باشد و نحوه ارائه مفهوم بستگي به مناسبتي دارد كه اجرا مي شود و همچنين به مكان و نحوء تفكر و بينش كارگردان دارد.

ماسوري در مورد نحوء استفاده تئاتر غرب از تئاتر خياباني در انتقال مفاهيم كليسايي گفت : در كشور ما در حوالي اراك تعزيه هاي گردان و متحرك در خدمت مفاهيم عاشورايي عمل مي كرد . در غرب هم در طي قرون وسطي اين جريان پيگيري شد و در اين دوران بعد از طي شدن دوران رنسانس تئاترهايي مختص با مفاهيم كليسائي و مفهوم دوزخ ، بهشت و جهنم در محوطه كليساها اجراء مي شده است .

اين نمايش‌نامه‌نويس تاكيد كرد: به‌هرحال تعزيه يك نوع و گونه تئاتر خياباني محسوب مي‌شود البته تعزيه مكان مشخصي دارد و از آنجايي‌كه در فضاي باز اجرا مي‌شود مي‌توان يكي از گونه‌هاي تئاتر خياباني محسوب شود . حتي تعزيه در شكل صحنه‌اي‌ آن هم در تكيه دولت به شكل تئاتر صحنه‌اي هم معني و مفهوم پيدا مي‌كرده است.

وي در مورد آسيب‌شناسي تئاتر خياباني گفت: در حوزه تئاتر خياباني با جريان هدفمند، اصولي و كلاسيك آموزشي روبه‌رو نيستيم. حتي در دانشگاه‌هاي هنري دو واحد هم تئاتر خياباني وجود ندارد و به همين دليل شاهد هستيم به اشتباه اغلب تئاترهاي خياباني ما سبك و سياق صحنه‌اي و بدون رعايت نشانه‌هاي تئاتر خياباني دارد.

اين كارگردان تئاتري ادامه داد: تئاتر خياباني بايد به‌گونه‌اي كار شود كه مخاطب گذري به هر بخشي از اجرا رسيد بتواند با آن ارتباط برقرار كند و تئاتري كه بخش عمده تمركزش بر ديالوگ است نمي‌تواند چنين ارتباطي را برقرار كند.

ماسوري در پايان تاكيد كرد: بايد به تئاتر خياباني به صورت آكادميك پرداخته شود. نمونه درخشان اجراي تئاتر خياباني سال گذشته در جشنواره تئاتر فجر شكل گرفت و گروه لهستاني استفاده خلاقانه‌اي از چوب انجام داده بود.
 سه شنبه 2 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن