تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نيّت خوب، برخاسته از سلامت درون است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853445590




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چگونگي خلاقيت و نوآوري در موسيقي / 20نويد دهقان:ناآگاهي برخي مديران در حوزه موسيقي ديني مسبب مشكلات اين حوزه است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چگونگي خلاقيت و نوآوري در موسيقي / 20نويد دهقان:ناآگاهي برخي مديران در حوزه موسيقي ديني مسبب مشكلات اين حوزه است
گروه هنر: كساني كه در مسند امور توليد موسيقي مذهبي مي‌نشينند بايد آگاهي موسيقايي بالاي داشته باشند، اما متأسفانه در زمان حال افراد سودجو در قالب آهنگساز به توليد اثر مي‌پردازند و ناآگاهي برخي مديران در حوزه موسيقي به اين مسئله دامن مي‌زند.
«نويد دهقان» نوازنده كمانچه و سرپرست گروه موسيقي قمر در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: كساني كه در مسند امور توليد موسيقي مذهبي مي‌نشينند بايد آگاهي موسيقايي بالاي داشته باشند. اين مسئولان بايد موسيقي و شعر را خوب بررسي كنند و نوازندگان و آهنگسازان خبره را به كار دعوت كنند.

وي ادامه داد: در اين صورت است كه آثار موسيقي مذهبي فاخر مي‌شود، اما در شرايطي كه حتي مكان توليد اين موسيقي مشخص نيست و افراد براي عوايد مالي اقدام به قبول سفارش مي‌كنند، واضح است كه كيفيت هنري افت مي‌كند.

اين آهنگساز تصريح كرد: شرط انجام آهنگسازي ديني و مذهبي اعتقاد واقعي آهنگساز است و بحث‌هاي مالي در درجه‌هاي بعدي قرار مي‌گيرد. متأسفانه افراد سودجو در قالب آهنگساز به توليد اثر مي‌پردازند و ناآگاهي مديران در حوزه موسيقي به اين مسئله دامن مي‌زند كه گفت‌وگوي مفصلي را مي‌طلبد.

وي درباره خلاقيت و راه‌هاي پيدايش آن در موسيقي گفت: اين صحبت خيلي كلي است اما به نظر من خلاقيت از ذهني نشأت مي‌گيرد كه داراي نبوغ فكري است. وقتي آهنگسازي نبوغ فكري داشته باشد، پديده‌هاي اجتماعي اطرافش را به درستي ببيند و شرايط زمانه‌اش را درك كند، مي‌توان به بروز نبوغ او اميد داشت.

دهقان ادامه داد: ممكن است خلاقيت‌هاي فرد به گونه‌اي باشد كه با فضاي اجتماعي معاصر يا شرايط زمانه‌اش همسو نباشد، اما يك اثر ناب هنري باشد در اين صورت اثر مورد توجه مخاطب قرار نمي‌گيرد و تمام شرايط اقبال عمومي را نخواهد داشت.

اين آهنگساز تصريح كرد: اگر مي‌شد دستور جامعي درباره خلاقيت در موسيقي ارائه داد، همگان اين دستور را به‌كار مي‌بستند و همه آثار نيز خلاقه مي‌شد. در پرسش شما اين نكته فراموش شده است كه خلاقيت امري آگاهانه نيست و به شكل يك اتفاق كه منشأ آن در ناخودآگاه هنرمند است، در اثرش متجلي مي‌شود.

دهقان تأكيد كرد: هنرمند بي‌توجه به اين مسائل اثر خود را مي‌آفريند و تازه پس از اين است كه مخاطب و منتقد درباره چند و چون و ويژگي‌هاي آن نظر مي‌دهند پس نمي‌توان فرمول خاصي را در اين مورد ارائه داد.

آهنگساز آلبوم «بي‌گاه» كه اين اثر را به تازگي روانه بازار موسيقي كرده است، توضيح داد: مسائل زيبايي‌شناسي در هنر و تكنيك‌هايي مانند هارموني، كنترپوان و ... در موسيقي وجود دارد كه اكثر دست‌اندركاران هنر به دنبال آن مي‌روند، اما آثار خلاقه با ويژگي‌هاي خاص، كمتر به‌وجود مي‌آيد.

آهنگساز آلبوم «راه و ماه» درباره جايگاه آموزش در پروش استعدادهاي خلاق موسيقي به خبرنگار ايكنا گفت: نقش آموزش در اين مورد بسيار مهم است اما در كنار آن مهيا بودن مسائل فرهنگي و اجتماعي، معيشتي و ... الزمي است تا به طور نسبي به تأثير آموزش مفيد در پرورش استعدادهاي درخشان اميد داشت.

وي تشريح كرد: از يك منظر ديگر هم مي‌توان اين قضيه را بررسي كرد. اينكه اگر با وجود مهيا بودن تمامي شرايطي كه نام بردم، آموزش غيراصولي و نادرست بر نحوه تدريس موسيقي حاكم باشد، مبناي برنامه‌ريزي از هم مي‌پاشد.

آهنگساز آلبوم «سبز جاودان» درباره نقش ارگان‌ها و مراكز متولي موسيقي كشور در پرورش، معرفي و حمايت افراد مستعد در زمينه موسيقي توضيح داد: شناسايي و حمايت هر چند اندك از آهنگسازان و گروه‌هاي خلاق موسيقي توسط ارگان‌هاي مربوطه فضاي هنري كشور را مطلوب و مناسب مي‌كند.

دهقان افزود: با بهتر شدن فضاي هنري كشور در نهايت جامعه تحت تأثير اين فضاي معنوي و متعالي هنر قرار مي‌گيرد و اينگونه رسالت هنر به انجام مي‌رسد، اما نه تنها چنين روندي در كشور وجود ندارد بلكه بسياري استعدادهاي موسيقي منفعل نيز مي‌شوند.

وي توضيح داد: حداقل كاري كه مسئولان مي‌توانند انجام دهند، حمايت از برگزيدگان بزرگترين جشنواره موسيقي كشور يعني جشنواره فجر است. جوانان مستعدي در اين گروه‌ها فعالند كه اغلب از شهرستان‌ها به اين جشنواره راه مي‌يابند، اما با وجود درخشش و موفقيت، با اتمام جشنواره همه‌ چيز تمام مي‌شود.

آهنگساز آلبوم «خاموشانه» پيشنهاد داد: كمترين زمينه‌اي كه مي‌شود براي اين افراد توسط مسئولان فراهم شود، ايجاد امكان تحصيل در دانشگاه‌هاي موسيقي است تا با علم روز موسيقي آشنا شوند و امكاني باشد كه در جاي خود ثابت نمانند.

دهقان در بخش ديگري از سخنانش يادآور شد: بسياري سيستم‌هاي توليد موسيقي نيز مانع انتشار آلبوم‌هاي خلاق است. اين سيستم‌ها در كمتر مواردي روي اثر جديد و ساختارشكن يك آهنگساز جوان سرمايه‌گذاري مي‌كنند و بيشتر به فكر سود خود هستند. در اين جا نقش متوليان دولتي برجسته‌تر مي‌شود.

اين آهنگساز جوان درباره امكان نوآوري در موسيقي ايراني توضيح داد: موسيقي ايراني هرگز محدوديت ندارد و مانند ديگر انواع موسيقي ابزاري است در آهنگسازي براي بيان انديشه. حال زبان من موسيقي سنتي است. بايد ديد يك آهنگساز با استفاده از اين ابزار چگونه در بيان خود موفق است.

دهقان در پايان اظهار داشت: اين انديشه است كه اثر را خلاق يا كليشه‌اي مي‌كند و ارتباطي به سبك ندارد. اگر انديشه و خواستگاه موسيقي در ذهن آهنگساز متعالي باشد، بي‌شك محصول كار خلاقانه خواهد شد.
 دوشنبه 1 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن