تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853343346




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شب قدر در نگاه مقام معظم رهبري


واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: شب قدر در نگاه مقام معظم رهبري
نگاهي كوتاه به زندگي حضرت علي (ع) علي (ع) ده سال پيش از بعثت متولد شد و پس از شش سال در اثر قحطي كه در مكه اتفاق افتاد بنا به در خواست پيغمبر اكرم (ص) از خانه پدر به خانه پسر عموي خود يعني پيامبر منتقل گرديد و تحت سرپرستي و پرورش مستقيم آن حضرت درآمد. پس از چند سال كه پيغمبر اكرم (ص) به موهبت نبوت نايل شد و براي نخستين بار در (غار حرا) وحي آسماني به وي رسيد وقتي كه از غار رهسپار شهر و خانه خود شد , شرح حال را فرمود , علي (ع) به آن حضرت ايمان آورد و باز در مجلسي كه پيغمبر اكرم (ص) خويشاوندان نزديك خود را جمع و به دين خود دعوت نموده فرمود: «نخستين كسي كه از شما دعوت مرا بپذيرد خليفه و وصي و وزير من خواهد بود»، تنها كسي كه از جاي خود بلند شد و ايمان آورد علي (ع) بود و پيغمبر اكرم (ص) ايمان او را پذيرفت و وعده هاي خود را درباره اش امضا نمود و از اين روي علي (ع) نخستين كسي است در اسلام كه ايمان آورد و نخستين كسي كه هرگز غير خداي يگانه را نپرستيد.»
نخستين كسي كه از شما دعوت مرا بپذيرد خليفه و وصي و وزير من خواهد بود»، تنها كسي كه از جاي خود بلند شد و ايمان آورد علي (ع) بود و پيغمبر اكرم (ص) ايمان او را پذيرفت و وعده هاي خود را درباره اش امضا نمود و از اين روي علي (ع) نخستين كسي است در اسلام كه ايمان آورد و نخستين كسي كه هرگز غير خداي يگانه را نپرستيد.»

علي (ع) پيوسته ملازم پيغمبر (ص) بود تا آن حضرت از مكه به مدينه هجرت كرد و در شب هجرت نيز كه كفار خانه آن حضرت را محاصره كرده بودند و تصميم داشتند آخر شب به خانه ريخته و آن حضرت را در بستر خواب قطعه قطعه كنند , علي (ع) در بستر پيغمبر اكرم (ص) خوابيده و آن حضرت از خانه بيرون آمد و رهسپار مدينه شد و پس از آن حضرت مطابق وصيتي كه كرده بود , امانتهاي مردم را به صاحبانش داد.

در مدينه نيز ملازم پيغمبر اكرم (ص) بود و ان حضرت در هيچ خلوت و جلوتي علي را كنار نزد و يگانه دختر محبوب خود فاطمه را به وي تزويج نمود و در موقعي كه ميان اصحاب خود عقد اخوت مي بست او را برادر خود قرار داد.

علي در همه جنگها كه پيغمبر اكرم شركت كرده بود حاضر شد جز جنگ تبوك كه ان حضرت او را در مدينه به جاي خود نشانيده بود و در هيچ جنگي پاي به عقب نگذاشت و از هيچ حريفي روي نگردانيد و در هيچ امري مخالفت پيامبر (ص) را نكرد چنانچه آن حضرت فرمود:هرگز علي از حق و حق از علي جدا نمي شود.

علي (ع) در روز رحلت پيامبر اكرم 33 سال داشت و با اينكه در همه فضايل ديني سرآمد و در ميان اصحاب پيغمبر ممتاز بود به عنوان اينكه وي جوان است و مردم به واسطه خون هايي كه در جنگها پيشاپيش پيامبر اكرم (ص) ريخته با وي دشمنند از خلافت كنارش زدند و به اين ترتيب دست آن حضرت از شئونات عمومي به كلي قطع شد. وي نيز گوشه خانه را گرفته به تربيت افراد پرداخت و 25 سال كه زمان سه خليفه پس از رحلت پيامبر اكرم(ص) بود گذرانيده و پس از كشته شدن خليفه سوم مردم با ان حضرت بيعت كرده و به خلافت برگزيدند.

آن حضرت در خلافت خود كه تقريبا 4 سال و 9 ماه طول كشيد سيرت پيامبر اكرم (ص) را داشت و به خلافت خود صورت نهضت و انقلاب داده به اصلاحات پرداخت و البته اين اصلاحات به ضرر برخي از سودجويان تمام مي شد و از اين روعده اي از صحابه كه پيشاپيش آنها عايشه , طلحه , زبير و معاويه بودند خون خليفه سوم را دستاويز قرار داده سر به مخالفت برافراشتند و بناي شورش و آشوب گري گذاشتند.

آن حضرت براي خوابانيدن فتنه با عايشه و طلحه و زبير در نزديكي بصره جنگ كرد كه به جنگ جمل معروف است و جنگي با معاويه در مرز عراق و شام كرد كه به جنگ صفين معروف است و يك سال و نيم ادامه داشت و نيز جنگي با خوارج كه در نهروان كرد و به جنگ نهروان معروف است . به اين ترتيب در ايام خلافت خود بيشتر مساعي آن حضرت صرف رفع اختلافات داخلي بود و پس از گذشت زمان كوتاه صبح روز نوزدهم ماه رمضان سال چهلم هجري در مسجد كوفه در سر نماز به دست ابن ملجم كه از خوارج بود ضربتي خورده و در شب بيست و يكم همان ماه به شهادت رسيدند.

روزهاي نوزدهم، بيست ويكم و بيست وسوم ماه رمضان شب هاي قدر هستند كه هرساله مردم در اين شب ها به احيا وشب زنده داري مي پردازند.

شب قدر در نگاه مقام معظم رهبري

بيانات مقام معظم رهبري درخطبه هاي نمازجمعه تهران 28/8/1386
يك جمله كوتاه در باب اهميت ليله‌القدر عرض كنم؛ علاوه بر اينكه از جمله قرآنى «ليله‌‌القدر خير من الف شهر» مى‏شود فهميد كه از نظر ارزشيابى و تقويم الهى، يك شب برابر هزار ما ه است. در دعايى كه اين روزها مى‏خوانيم، براى ماه رمضان چهار خصوصيت ذكر مى‏كند: يكى تفضيل و تعظيم روزها و شب‌هاى اين ماه است بر روزها و شب‌هاى ماه‏هاى ديگر؛ يكى وجوب روزه در اين ماه است؛ يكى نزول قرآن در اين ماه است و يكى هم وجود ليله‌القدر در اين ماه است. يعنى در اين دعاى مأثور، ليله‌القدر را عِدل نزول قرآن در ارزش‌دادن به ماه رمضان مشاهده مى‏كنيم. بنابرين قدر ليله‌القدر را بايد دانست؛ ساعات آن را بايد مغتنم شمرد و كارى كرد كه ان‏شاءاللَّه قلم تقدير الهى در شبهاى قدر براى كشور عزيز و آحاد ملت ما تقديرى آن‏چنان كه شايسته مردم مؤمن و عزيز ماست، رقم بزند.

بيانات رهبري در خطبه‌هاي نماز جمعه‌ تهران 15/8/1383

بيست و يكم ماه رمضان ، بنا بر احتمال فراوان، هم روز قدر است، هم روز شهادت اميرالمومنين (ع). ديشب يكي از سه شب ممتاز در دوران سال بود؛ شب‌هايي كه محتمل است شب قدر باشند. تنزل ملائكه‌ الهي و تنزل روح در مثل ديشب يا يكي از دو شب ديگر اتفاق افتاده است يا مي‌افتد. خوشا به حال كساني كه با فرود فرشتگان الهي توانستند روح خود را فرشته‌گون كنند. حضور ملائكه‌ الهي در روي زمين و در ميان ما مردم، كه فرمود: «تنزل الملائكة‌ و الروح فيها باذن ربهم من كل امر» بايد بتواند ما را به نزديك شدن به خلق و خوي فرشته‌گون كمك كند. يقينا در ميان بندگان خدا كساني بوده‌اند كه ديشب را شب خوبي گذرانده‌اند و چشم حقيقت بين و روح حقيقت ياب آنها حقايق شب قدر را ادراك كرده است. شايد كساني فرشته‌ها را به چشم ديده باشند. شما مردم عزيز هم در همه جا شب نوزدهم و شب بيست و يكم و ان شاءالله شب بيست و سوم را ساعات خوبي گذرانديد و مي‌گذرانيد. مي‌بينيم كه مردم ما، جوان‌هاي ما، زن و مرد ما با اين شب‌ها حقيقتا قصد پالايش خود را دارند؛ دل‌ها نرم مي‌شود، چشم‌ها اشكبار مي‌شود، روح‌ها لطيف مي‌شود؛ روزه هم كمك كرده است. ما بايد اميدوار باشيم، دعا كنيم و بكوشيم از اين شب‌ها براي عروج معنوي خود استفاده كنيم؛ چون نماز معراج و وسيله‌ عروج مومن است. دعا هم معراج مومن است. شب قدر هم معراج مومن است.

كاري كنيم عروج كنيم و از مزبله مادي كه بسياري از انسان‌ها در سراسر دنيا اسير و دچار آن هستند، هرچه مي‌توانيم، خود را دور كنيم. دلبستگي‌ها، بدخلقي‌ها، خلقيات غيرانساني، ضد انساني، روحيات تجاوزگرانه، افزون خواهانه و فساد و فحشا و ظلم.

بيانات ايشان در خطبه‌هاي نماز جمعه‌ تهران 23/8/1382

يك جمله‌ كوتاه در باب اهميت ليلةالقدر عرض كنم؛ علاوه بر اين كه از جمله‌ قرآني «ليلة‌القدر خير من الف شهر» مي‌شود فهميد كه از نظر ارزشيابي و تقويم الهي، يك شب برابر هزار ماه است. در دعايي كه اين روزها مي‌خوانيم، براي ماه رمضان چهار خصوصيت ذكر مي‌كند: يكي تفضيل و تعظيم روزها و شب‌هاي اين ماه است بر روزها و شب‌هاي ماه‌هاي ديگر، يكي وجوب روزه در اين ماه است، يكي نزول قرآن در اين ماه است و يكي هم وجود ليلة‌القدر در اين ماه است. يعني در اين دعاي ماثور، ليلة‌القدر را عدل نزول قرآن در ارزش دادن به ماه رمضان مشاهده مي‌كنيم. بنابراين قدر ليلة‌القدر را بايد دانست، ساعات آن را بايد مغتنم شمرد و كاري كرد كه ان‌شاءالله قلم تقدير الهي در شب‌هاي قدر براي كشور عزيز و آحاد ملت ما تقديري آن چنان كه شايسته‌ مردم مومن و عزيز ماست، رقم بزند.

بيانات در خطبه‌هاي نماز جمعه تهران 1/09/1381

اميرالمؤمنين عليه‌الصلاة ‌والسلام زندگي خود را _ زندگي‌اي كه هر ساعتش به قدر عمرها ارزش داشت _ وقف كردند براي اين كه جامعه را در زمان خود، و جامعه‌ اسلامي و بشري را در طول تاريخ هدايت كنند و بسازند. خوشبختانه ملت‌ ما، ملت علوي است و معتقد و مريد و عاشق اميرالمومنين عليه‌الصلاة والسلام است. لازمه‌ اين محبت اين است كه كلمات آن بزرگوار را آويزه‌ي گوش كنيم؛ اينها را فقط يك توصيه‌ خشك و خالي به حساب نياوريم؛ براي عمل، آنها را در پيش روي خود قرار دهيم و تصميم بگيريم. آن بزرگوار در اين راه مجاهدت كردند و در همين راه هم به شهادت رسيدند. «قتل في محراب عبادته لشده عدله»؛ عدالت او موجب شهادت او شد. پايبندي واقعي و صادقانه و صميمي او به عدالت و مبناي اصلي كه آن بزرگوار در همه دوران حكومتشان آن را دنبال مي‌كردند موجب شد جانشان در معرض اين تهديد قرار گيرد و خون مباركشان در محراب عبادت ريخته شود. ما در زيارت عاشورا به امام حسين عليه‌الصلاة والسلام عرض مي‌كنيم: «السلام عليك يا ثارالله و ابن‌ ثاره»؛ يعني مثل خون اباعبدالله عليه‌السلام، صاحب خون اميرالمومنين عليه الصلاة والسلام هم خداوند متعال است؛ چون اين خون هم در راه احقاق حق و احياي عدالت بر زمين ريخته شد. همه بايد به احترام اين خون پاك و آن شخصيت عظيم و قدسي و آن ولي اعظم الهي سعي كنيم اين فرمايش‌ها و توصيه‌ها را كه خطاب به ما هم هست، در عمل خودمان رعايت كنيم.

بيانات ايشان در خطبه‌هاي نمازجمعه تهران در دي ماه 1376

شب قدر فرصتي براي مغفرت و عذرخواهي است. از خداي متعال عذرخواهي كنيد. حال كه خداي متعال به من و شما ميدان داده است كه به سوي او برگرديم، طلب مغفرت كنيم و از او معذرت بخواهيم، اين كار را بكنيم، والا روزي خواهد آمد كه خداي متعال به مجرمين بفرمايد: «لايؤذن لهم فيعتذرون.» خداي نكرده در قيامت، به ما اجازه‌ِ عذرخواهي نخواهند داد. به مجرمين اجازه نمي‌دهند كه زبان به عذرخواهي باز كنند؛ آن جا جاي عذرخواهي نيست. اين جا كه ميدان هست، اين جا كه اجازه هست، اين جا كه عذرخواهي براي شما درجه مي‌آفريند، گناهان را مي‌شويد و شما را پاك و نوراني مي‌كند، از خداي متعال عذرخواهي كنيد. اين جا كه فرصت هست، خدا را متوجه به خودتان و لطف خدا و نگاه محبت‌ الهي را متوجه و شامل حال خودتان كنيد. «فاذكروني اذكركم»؛ مرا به ياد آوريد، تا من شما را به ياد آورم.

شب‌هاي قدر را قدر بدانيد و براي مسايل كشور، مسايل خودتان، مسايل مسلمين و مسايل كشورهاي اسلامي دعا كنيد.

امروز كه خداي متعال اجازه داده است كه شب به زاري، تضرع و گريه بپردازيد، دست ارادت به سوي او دراز كنيد، اظهار محبت نماييد و اشك صفا و محبت را از دل گرم خودتان به چشم‌هايتان جاري سازيد. اين فرصت را مغتنم بشماريد، والا روزي هست كه خداي متعال به مجرمين بفرمايد:‌ «لاتجاروا اليوم »؛ برويد، زاري و تضرح نكنيد، فايده‌اي ندارد: «انكم منا لاتنصرون.» اين فرصت، فرصت زندگي و حيات است كه براي بازگشت به خدا در اختيار من و شماست و بهترين فرصت‌ها ايامي از سال است كه از جمله‌ آنها ماه مبارك رمضان است و در ميان ماه مبارك رمضان، شب قدر!

شب قدر هم در ميان اين سه شب است. طبق روايتي كه مرحوم «محدث قمي» نقل مي‌كند. سوال كردند كه كدام يك از اين سه شب _ يا دو شب بيست و يكم و بيست و سوم _ شب قدر است؟ در جواب فرمودند: چقدر آسان است كه انسان، دو شب _ يا سه شب _ را ملاحظه‌ي شب قدر كند. چه اهميت دارد بين سه شب مردد باشد. مگر سه شب چقدر است؟ كساني بوده‌اند كه همه‌ي ماه رمضان را از اول تا آخر، شب قدر به حساب مي‌آوردند و اعمال شب قدر را انجام مي‌دادند! قدر بدانيد. اين روزها را قدر بدانيد.

شب‌هاي قدر را حقيقتا قدر بدانيد. قرآن صريحا مي‌افزايد: «خير من الف شهر»؛ يك شب بهتر از هزار ماه است! اين خيلي ارزش دارد. شبي است كه ملائكه نازل مي‌شوند. شبي است كه روح نازل مي‌شود. شبي است كه خداي متعال آن را به عنوان سلام دانسته است. سلام، هم به معني درود و تحيت الهي بر انسان‌هاست، هم به معناي سلامتي، صلح و آرامش، صفا ميان مردم، براي دل‌ها و جان‌ها و جسم‌ها و اجتماعات است. از لحاظ معنوي، چنين شبي است! شب‌هاي قدر را قدر بدانيد و براي مسايل كشور، مسايل خودتان، مسايل مسلمين و مسايل كشورهاي اسلامي دعا كنيد.

امشب را قدر بدانيد. شب بسيار مهمي است؛ شب بسيار عزيزي است. به ولي عصر، ارواحنا‌ فداه، توجه كنيد؛ به در خانه‌ي خدا _ مسجد _ برويد و به بركت امام زمان از خداي متعال خواسته‌هايتان را بگيريد. بنده هم از همه شما ملتمس دعا هستم.

كشورهاي اسلامي چقدر مشكلات دارند! حل آن مشكلات را از خدا بخواهيد. براي همه انسان‌ها دعا كنيد. براي هدايت انسان‌ها، براي خودتان، براي زندگيتان، براي مسئولين‌تان، براي كشورتان، براي گذشتگانتان و براي آن چيزي كه مي‌خواهيد خداي متعال به شما بدهد، دعا كنيد. اين ساعات و دقايق را قدر بدانيد. بنده هم از همه شما برادران و خواهران عزيز، در شب‌هاي مبارك قدر، ملتمس دعا هستم.

بيانات ايشان در خطبه‌هاي نماز جمعه تهران 7/1/1371

من به همه‌ شما مردم عزيزان توصيه مي‌كنم، امشب را كه شب قدر است، قدر بدانيد. دعا، تضرع، توبه و انابه و توجه به پروردگار، جزو وظايف همه‌ ماست. مشكلات عمومي مسلمين، مشكلات كشور، مشكلات شخصي‌تان و مشكلات دوستان و برادرانتان را با خداي خودتان مطرح كنيد. از خداي متعال توجه بخواهيد؛ از خداي متعال مغفرت بخواهيد؛ از خداي متعال انابه و حال و توجه بخواهيد.

امشب را قدر بدانيد. شب بسيار مهمي است؛ شب بسيار عزيزي است. به ولي عصر، ارواحنا‌ فداه، توجه كنيد؛ به در خانه‌ي خدا _ مسجد _ برويد و به بركت امام زمان از خداي متعال خواسته‌هايتان را بگيريد. بنده هم از همه شما ملتمس دعا هستم./انتهاي پيام/
 يکشنبه 31 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[مشاهده در: www.snn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن