واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: احيا در دانشگاهها تمام لطف شب قدر، در لطافت قدريست كه تو ميداني! گزارش ايسنا از شبزندهداران دانشجويي كه گوشه نگاهشان هنوز رو به بالاست...
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنفي - فرهنگي
« انا انزلناه فى ليلة القدر و ما ادريك ما ليلة القدر، ليلة القدر خير من الف شهر، تنزل الملائكه و الروح فيها باذن ربهم، من كل امر، سلام هى حتى مطلع الفجر».
قدر عاليترين زمان براي پيوند بنده و خالق، بهترين فرصت براي انديشه در جهت بازگشت به خويشتن در اوج غرقگشتگي در دنياي ماديست.
آنان كه مأمن و پناهگاه امني براي توسل ميجويند، آمدهاند تا در شبهاي دل كندن از هر آنچه انسان را به پستي و فراق از اصل كشانده رهايي يافته و همچون آيينهاي، مهيا و آماده تجلي نور حق و خداشناسي شوند.
قدر شبي براي رستن از تمام رنگها، علاقهها، وابستگيها و فرصتي براي پيوستن به غايت و حقيقت بيرنگيهاست.
قدر شب راز و نياز، شب قنوتهاي نياز به درگاه بي نياز، شب آشتي با يار و وصال با محبوب، شبي كه درهاي مغفرت بر انسان گنهكار باز است و گشوده ...
به گزارش سرويس صنفي فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ديشب اولين شب از شبهاي قدر رمضان 1429 هجري قمري در حالي سپري شد كه كوينشينان و مهمانانشان بار ديگر با فرياد «الهي العفو»، خداي را به كتابش و معصومانش سوگند دادند تا گناهانشان بخشيده شود.
دانشجويان روزهدار شب گذشته قرآنها را بر سر نهادند تا قرآن ناظر بر اعمالشان باشد و اسامي خدا را فرياد كردند و با فريادهاي «الغوث الغوث»، طلب مغفرت كردند.
كوي دانشگاه تهران امسال هم ميعادگاه عاشقان علي بود، ميزبان شب زندهداراني كه به اميد بهرهگيري از فضاي روحاني مجلسي كه با حضور جوانان بوي اجابت مي داد، در اين مكان حضور يافته بودند.
چراغها خاموش بود تا نالههاي از پس گناهان، مشهود نباشد و بي تكلف از رنگها و نامها فرياد الهي «الغوث، الغوث، خلصنا من النار يا رب» سردهيم تا شايد اجابت شود.
گر چه امسال نيز به دليل عدم آمادهسازي مسجد كوي دانشگاه، مراسم احياي اولين شب قدر در سالن ورزشي كوي و دانشكده تربيت بدني برگزار شد، ولي فضاي روحاني ايجاد شده و خادماني كه سقايي شب زنده داران را ميكردند، معنويتي خاصي به محيط ناموزن موجود بخشيده بود.
ديشب به رسم، آداب لياليقدر، 100 ركعت نماز قضا قرائت شد و شب زنده داران با دستهاي گشوده تا خدا و ذكر 1001 نام از نامهاي دوست طلب استغفار و عافيت كرده و هم صدا با هم زمزمه كردند:
" يا علام العيوب، يا غفار الذنوب، يا ستارالعيوب، يا كاشف الكروب، يا مقلب القلوب، يا انيس القلوب، يا مفرج الهموم، يا منفس الغموم ... "
و همه اينها بهانهاي شد براي نزديكي به خدا و آماده شدن براي به سر گرفتن قرآنها.
دعاي جوشن كبير عطر خاصي به فضاي معنوي بخشيد و راه را براي تضرع به درگاه خداوندي، صدا زدن اسماي پروردگار و اتصال به ملكوت خداوند، هموار ساخت.
ديشب، مانند هر سال آيتالله امجد مدرس حوزه و دانشگاه مهمان كوينشينان در شب زنده داري اولين شب از ليالي قدر بود و پس از تلاوت آياتي چند از قرآن كريم به پاي سخنان وي نشستيم.
وي كه مثل هميشه بر لزوم تفكر و تدبر در اين شبها تاكيد مي كرد، خواست تا براي آمرزش و اجابت نيايشهايمان به امامان معصوم(ع) و فرزندانشان توسل جوييم و قدر توسل را بدانيم.
با زمزمه " اللهم اني اسئلك بكتابك المنزل و ما فيه، و فيه اسمك الاكبر واسماوك الحسني، و ما يخاف و يرجي، ان تجعلني من عتقائك من النار" قرآنها را به سر گرفتيم و با ذكر ده باره نام معصومين و شاهد گرفتن قرآن بر اعمالمان، طلب مغفرت و اجابت كرديم تا شايد در اين شب عزيز به حرمت اميرالمومنين، بخشيده شويم و پرونده اعمالمان در اين شبها با ارفاغ بسته شود.
گر چه شب ضربت خوردن مولا علي(ع) بود، ولي بسان تمام مجالس عزاداري شيعيان، مراسم نوحهخواني و سينهزني براي شهيدان كربلا لطف خاصي به اين مجلس معنوي بخشيده بود.
ساعت از 5/2 بامداد گذشته و شب زنده داران كم كم راهي ميشوند، تا سحر روز 19 ماه مبارك رمضان را به سر كنند؛ گرچه گوشه نگاهها هنوز به بالاست و با هزار اميد كوي را به سمت مسجد دانشگاه تهران ترك ميكنيم.
مسجد دانشگاه تهران هم مانند ساير مساجد و دانشگاههاي كشور ديشب ميزبان شب زنده داران بود. در شب نوزدهم ماه مبارك رمضان ديگر براي ورود به دانشگاه تهران نيازي به ارايه كارت دانشجويي نبود و همه مي توانستند به ستونهاي مسجدي كه كه هنوز صداي نالههاي معتكفينش به گوش مي رسد، تكيه دهند و احياي شب نوزدهم را نگه دارند.
مسجد دانشگاه تهران، ميعادگاه عاشقان علي
در اين مراسم هم دانشجويان عاشق مولاي علي (ع) هر يك در تنهاييهاي خود، با سردادن بيش از يكهزار نام تبارك الله و قرائت سوره ياسين، تا سحرگاهان به استغاثه پرداختند.
حجت الاسلام و المسلمين دكتر خسرو پناه استاد حوزه و دانشگاه نيز در اين مراسم، گفت: در شب 19 ماه مبارك رمضان نزول قرآن مكتوب و صعود قرآن ناطق صورت گرفته است.
وي با بيان اين كه در شبهاي قدر بايد به سه بحث مهم جامعيت قرآن، معرفت اهل بيت و شناخت نفس پرداخت، به جامعيت قرآن در عرصه عقايد، احكام و اخلاق اشاره كرد و اخلاق را در 4 دسته الهي، فردي ،خانوادگي و اجتماعي تبيين نمود.
دكتر خسرو پناه همچنين در اين مراسم به نقش امير المومنين در چگونگي اداره جامعه بزرگ اسلامي نيز اشاره كرد.
از مسجد دانشگاه تهران خارج ميشوم، در حالي كه هنوز هم آخرين جمله آيت الله امجد در گوشم پيچيده، در جمله خداحافظي خطاب به شب زنده داران مي گفت: امشب شما را به خدا نميسپارم بلكه "خدا را به شما ميسپارم". فكر كردم آيا ميشود در اين شبها مواظب خدايمان باشيم...
انتهاي پيام
شنبه 30 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]