واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: جام جم آنلاين: علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری یمن گفته است که قصد ندارد از قدرت کناره گیری کند مگر آن که رقبای سیاسی اصلی اش هم از مقامشان کناره گیری کنند.
به گزارش ايسنا،علي عبدالله صالح درگفتگویی با روزنامه واشنگتن پست گفت که اگر او استعفا بدهد در حالی که رهبران قبیله های مخالف او همچنان در قدرت باشند، این به معنای آن است که علیه او کودتایی صورت گرفته است.
علي عبدالله صالح در پاسخ به سوالي مبني برسلامت خود و اينكه چه كساني پشت اقدام تروريستي دوم ژوئن بودند، گفت: پس از اين حمله تروريستي تبادل اطلاعاتي قوي با آمريكا داشتيم و آنها قول دادهاند تا اين موضوع را تحليل كرده و تا اواخر سپتامبر نتيجهي نهايي را اعلام كنند. بنابراين ما همچنان منتظر تحليلهاي واشنگتن هستيم.
رئيس جمهوري يمن در پاسخ به اين سوال كه چرا در شرايطي كه خود شما در كشور حضور داريد، عبد ربه منصور هادي، معاون خود را مسئول امضاي طرح شوراي همكاري خليج فارس كردهايد، اظهار كرد: در ابتدا بايد بگويم كه وي با حكم رياست جمهوري مسئول امضاي طرح شوراي همكاري خليج فارس شده است. نميتوانم دلايلي را كه موجب مسكوت ماندن اين روند شده است، بيان كنم چرا كه دليل خاصي وجود ندارد.
وي افزود: اين كه من داخل و يا خارج كشور باشم، تفاوتي نميكند و همچنان معاونم مسئول امضاي اين توافقنامه خواهد بود.
صالح در پاسخ به اين پرسش كه معاون شما چه ميزان به امضاي اين توافقنامه نزديك شده است، تصريح كرد: معاون من در حال حاضر منتظر تصميم طرف مقابل است. ما آمادگي امضاي توافقنامه شوراي همكاري خليج فارس را داريم اما احزاب مخالف اللقاء المشترك اعلام كردند كه تنها يك هدف از امضاي اين توافقنامه وجود دارد و آن است كه رئيس جمهور ومعاون وي ظرف 30 روز از قدرت كنارهگيري كنند و ظرف 60 روز پس از آن آنها خود را براي برگزاري انتخابات آماده كنند كه اين زمان كافي نيست.
صالح مدعي شد: نكته ديگري نيز وجود دارد و آن اين است كه در صورت كنارهگيري من از رياست جمهوري و تا زمان برگزاري انتخابات، كشور دچار هرجومرج خواهد شد.
وي افزود: ما آمادگي و تمايل لازم را براي امضاي توافقنامه را در هر زماني داريم اما شرايط بايد براي گذار به دموكراسي مهيا شود تا كشور به آشوب كشيده نشود.
رئیس جمهوری یمن در پاسخ به پرسشي مبني بر اين كه شما تاكنون سه دفعه پيشنهاد استعفا را مطرح كردهايد اما در لحظات آخر از اين تصميم منصرف شدهايد و به گفته جوامع بينالمللي براي خود زمان ميخريد تا قدرت خود را اضافه كنيد، خاطر نشان كرد: اين اتفاقها تماما سوءتفاهم بوده است. تمايل داريم تا ساعاتي ديگر و يا روزهاي آتي توافقنامه شوراي همكاري را امضا كنيم و چنانچه احزاب اللقاء المشترك دست از خواستههاي خود بكشند، ما به امضاي اين قرارداد نزديكتر ميشويم. نميخواهيم اين روند طولاني شود و ادامه پيدا كند. ميخواهيم كشور از وضعيت بحران خارج شود اما اين رسانهها هستند كه از اقدامات ما سوءبرداشت كرده ومطالب نادرستي را منتشر ميكنند.
صالح در پاسخ به پرسشي مبني بر اين كه آيا همچنان به عدم كانديداتوري در انتخابات رياست جمهوري متعهد هستيد؟ تصريح كرد: در آن زمان من بازنشسته ميشوم چرا كه مخالفان با اقدام جنايتكارانه خود در حادثه شليك موشك به مسجد، باعث شدند تا رئيس جمهور به بازنشستگي نزديك شود.
صالح همچنين خاطر نشان ساخت: تا زماني كه احزاب رقيب و افراد بانفوذ در سمتهاي مهم باقي باشند كنارهگيري نخواهم كرد.
وي با اشاره به ژنرال علي محسن الاحمر، از نظاميان ارتش يمن كه از دولت صالح جدا شده و به صف مخالفان پيوسته است، گفت: تا زماني كه چنين عناصري روي كار باشند، انتقال قدرت خطرناك است چرا كه در آن صورت كودتا ميشود و چنانچه آنها تصميم گيرنده نيز باشند، كشور به سمتي پيش ميرود كه جنگ داخلي روي ميدهد.
وي همچنين تاكيد كرد كه آمريكا نقش نامشخصي در گذشته در حمايت از نيروهاي يمني كه براي گروههاي وابسته به القاعده در جنوب اين كشور مبارزه ميكردند، داشته است.
صالح همچنين با هشدار به آمريكا گفت: با ايجاد خلاء قدرت در يمن، شبهنظاميان توسعه يافته و يمن را به پناهگاه خود تبديل ميكنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]