واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: تشکیل پوسته تخم مرغ نمونه بسیار جالبی از یک واکنش رسوبی در طبیعت است . حدود 40% پوسته یک تخم مرغ کلسیم تشکیل می دهد.بشتر کلسیم پوسته یک تخم مرغ در یک دوره 16 ساعته یعنی با سرعت در حدود 125 میلی گرم در ساعت رسوب می کند .در استخوانهای دراز موجود در بدن مرغ توده های استخوانی ویژه ای وجود د ارد که این نیاز را تأمین می کند. این توده ها منابع سرشار کلسیم را در خود جا ی می دهند
که جزء کلسیم دار استخوان ترکیب انحلال ناپذیری به نام کلسیم فسفاتCa3(P04)2 است.
اگردر جیره غذایی مرغ مقدار کلسیم کم شود پوسته تخم مرغ هایش به تدریج نازک می شود در واقع مرغ برای هر نوبت تخم گذاری حدود10% از کل کلسیم موجود در استخوان هایش را مصرف می کند.اگر در جیره غذایی مرغ پیوسته کمبود کلسیم وجود داشته باشد احتمال متوقف شدن فرایند تولید تخم مرغ وجود دارد .
پوسته تخم مرغ بیشتر از کلسیت که نوع کلسیم کربنات متبلور است CaCO3)) تشکیل می شود معمولا مواداولیه سازنده ان CO3-2,Ca+2بوسیله خون به پوسته را حمل می شوند فرایند تشکیل کلسیم کربنات یک واکنش رسوبی است.
Ca+2 +CO3-2 CaCO3
s) ) aq) ) ( (aq
درخون یون های ا زاد Ca+2 با یون های کلسیم متصل به پروتئین ها به پروتئین ها در تعادل هستند به تدریج که یون های ازاد برای تشکیل پوسته تخم مرغ مصرف می شود پیوند کلسیم-پروتئین بشتری می شکند و Ca+2
ازاد تولید می کند. تشکیل یون های کربنات لازم برای تشکیل پوسته تخم مرغ فراورده جانبی فرایند سوخت و ساز در بدن مرغ است CO2 تولید شده در جریان سوخت وساز به وسیله انزیمی به نام کربونیک انهیدرازCA) ) به CO3 H2 تبدیل می شود.
CO2 +H2O \ CA H 2CO3 aq) ) ( l) g))
وکربونیک اسید به تدریج یونیده می شود و یون های کربنات را به وجود می اورند.
H2CO3(aq) H+(aq) +HCO3-(aq)
HCO3- (aq) H+(aq) + CO3-2(aq)
مرغ ها مانند سگها وقتی که هوا گرم میشود برای خنک کردن خودشان به نفس نفس می افتند و به هنگام نفس نفس زدن با سرعت بشتری CO2 از دست می دهند. بنا بر این اصل لوشاتلیه تعادلCO2-H2CO3) ) از راست به چپ جابه جا می شود که باعث کم شدن یون CO3-2 و تولید CO2 می شود به این ترتیب غلظت یون هایCO3-2 در محلول کم می شود در نتیجه پوسته تخم مرغ تولید شده به وسیله مرغ ها در هوای گرم نازک تر است واغلب شکننده است. برای حل این مشکل در طول دورانی که هوا گرم است به مرغ ها اب کربنات دار شده می دهند CO2 حل شده در اب به CO2 محلول در مایع های بدن مرغ افزوده می شود و تعادل CO2-H2CO3 را به سمت راست جا به جا می کند.
چرا اجاق های ریز موج (تند پز) غذا را بهتر از اجاق های معمولی می پزند ؟
تابش های ریز موج گستر ه300تا300000 مگا هرتز طیف الکترومغناطیس را تشکیل می دهند.اما اجاق های ریز موج در فرکانس ثابت 2450مگا هرتز طراحی شده اند تابش ریز موج با این فرکانس تا عمق 2تا 4سانتی متری غذا نفوذ می کند و باعث چرخش و ارتعاش اجزای مولکولی متحرک وقطبی غذا به ویژه اب درون ان می شود که این همان صورت گرم شدن وجوشیدن اب است.
اب غذا در اجاق های ریز موج یک باره شروع به جوشیدن می کند بنابراین غذا به مراتب سریعتر از زمانی است که از اجاق های معمولی استفاده می شود.در اجاق های معمولی اب ابتدا در سطح غذا به جوش می اید وسپس گرما به تدریج به داخل نفوذ می کند.همچنین دراین اجاق ها برای گرم کردن غذا تمامی محدوده طول موج از امواج رادیویی گرفته تا فرو سرخ بوجود می اید که تنها بخش کوچکی از ان را غذا جذب و صرف پخت میکند و بقیه ان تلف می شود ولی در اجاق های ریز موج فقط طول موج مفید برای پخت غذا به کار می رودکه انعکاس ان نیز از دیواره های اجاق دو باره به غذا بر می گردد.
چگونه می توانیم صابون دلخواه خود را بسازیم :
300 گرم روغن را در یک بطری بزرگ و محکم بریزید سپس محلول 61 گرم پتاس و 100گرم الکل و150گراب مقطر را به اهستگی به ان اضافه می کنید . این مجموعه را 24ساعت در جایی ثابت قرار می دهید دراین مدت بطری را چند بار به هم می زنید تا عمل صابونی شدن محلول انجام شود سپس 200گرم الکل و200گرم اب مقطر و عطر دلخواه را به این مجموعه اضافه کنید صابون مایع با بوی دلخواه اماده است.
در صورتیکه پتاس نداشتید از کمی صابون اماده استفاده کنید 50گرم صابون زیتون را به حرارت غیر مستقیم (حمام اب) ذوب کنید و40گرم گلیسیرین و 9گرم الکل 90درصد را به ان اضافه کنید. سپس مخلوط را با پارچه کتانی مرطوب صاف کنید ویک گرم عطر دلخواه به ان اضافه کنید.در این صورت صابون مایع گلیسیرین با عطر دلخواه اماده است.
مصرف اسپیرین از نابینایی جلوگیری می کند :
از عوارض قند خون اسیب دیدن شبکیه چشم است که به نابینایی می انجامد . تحقیقات علوم پزشکی در بوستون نشان می دهد که نابینایی دیابتی به دلیل بسته شدن مویرگ های ظریفی است که تغذیه شبکیه چشم را به عهده دارند. این مویرگ ها با صد ها لخته ی میکروسکوپی بسته می شوند. به این ترتیب خون حاوی مواد غذایی از رسیدن به شبکیه باز می ماند.
از ان جا که اسپیرین یک داروی ضد انعقاد وضد التهاب است پیش بینی شده که این ماده از لخته شدن خون در مو یرگ های شبکیه جلوگیری می کند. هم چنین این دارو برای جلوگیری از بیماری های قلب و عروق در بیماران مبتلا به قند خون تجویز می شود.
اسپیرین با مهار انزیم پروستا گلاندین از لخته شدن خون در رگ ها جلوگیری می کند پلاکت ها اجزایی در خون هستند که هنگام تشکیل زخم و خونریزی با ترشح انزیم یادشده خون را لخته می کنند و به خونریزی پایان می دهند .از این رو اسپیرین نباید با دارو های ضد انعقاد خون مصرف شود زیرا احتمال افزایش خونریزی را بالا می برد.در کسانی که به بیماری قند خون مبتلا هستند مصرف اسپیرین اثر انسولین را افزایش می دهد.
از ان جا که انحلال اسپیرین در اب کم است و در محیط های اسیدی بهتر جذب می شود در محیط معده وروده که PH پایین است به سرعت جذب می شود در حالی که مصرف غذا و وجود ان در معده از سرعت جذب این دارو می کاهد . هم چنین این دارو میزان احساس درد را کاهش می دهد.این کار در نتیجه پیوند با گیرنده های موجود در سامانه مر کزی اعصاب انجام می گیرد.
بیرون اوردن یک قالب یخ از یک لیوان به کمک یک تکه نخ (اثر کاهش نقطه ی انجماد)
همانطور که می دانیم افزودن یک ماده حل شدنی به یک مایع خالص نقطه ی انجماد ان مایع را کاهش می دهد به عنوان مثال افزودن نمک اشپزخانه به اب نقطه ی انجماد اب را پایین تر می اورد. کاهش نقطه ی انجماد بلند کردن قالب یخ را به کمک یک تکه نخ امکان پذیر می کند
بری بلند کردن یخ یک نخ خیس شده را روی یخ می گذاریم وروی این مجموعه نمک را به صورت یک توده می ریزیم از ان جا که نقطه ی انجماد محلول اب و نمک پایین تر از یخ خالص است مقداری از یخ در سطح قطعه ی یخ ذوب می شود. ذوب یخ فرایندی گرماگیر است که این گرما را از محیط (نخ) می گیرد و دمای ان را کاهش می دهد ابی که نخ را خیس کرده است منجمد می شود و نخ به قطعه ی یخ می چسبدو می توان با بیرون کشیدن ان یخ را نیز از لیوان بیرون اورد.
بهتر است قبل از چسبیدن نخ به قطعه ی یخ اقدام به بلند کردن یخ از لیوان نکنید.هم چنین اگر نمک به طور یکنواخت بر سطح قطعه ی یخ پاشیده شده باشد احتمال افتادن یخ به لیوان وجود دارد.اگر چه شکر نیز نقطه ی انجماد را کاهش می دهد اما از نمک استفاده می شود زیرا نمک نقطه ی انجماد را بیشتر کاهش می د هد ز یرا ذر های بشتر ی در محلو ل ایجاد می کند
نیره پورحسینی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]