تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه روزه او را از غذاهاى مورد علاقه‏اش باز دارد برخداست كه به او از غذاهاى بهشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851391161




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ربات ‌هاي جراح در راه است


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: جام جم آنلاين: هيجان و اميدواري كه در استفاده از ربات‌هاي جراح ديده مي‌شود موجب شده تا شمار زيادي از دانشمندان و محققان در سراسر جهان بخش قابل توجهي از تحقيقات خود را به اين مقوله اختصاص دهند. در اين رهگذر هراز گاهي خبرهاي خوشحال‌كننده‌اي به گوش مي‌رسد كه گرچه تا تبديل‌شدن به واقعيت كاربردي فاصله زيادي دارند، اما اميدواري‌هاي زيادي را به همراه دارند.

يكي از اين دستاوردها مربوط به ربات پرآوازه داوينچي مي‌شود. اين ربات مي‌‌تواند با ايجاد يك شكاف كوچك در گردن، عمل جراحي تيروئيد را با موفقيت كامل انجام دهد. ربات داوينچي توسط محققان دانشگاه‌هاي جورجيا و تگزاس ساخته شده است.
به گفته محققان اين دو دانشگاه، طي سال‌هاي اخير ربات‌ها در اعمال جراحي اورولوژي و بيماري‌هاي زنانه حضور يافته‌‌اند، اما اين نخستين باري است كه از آنها در عمل جراحي تيروئيد استفاده مي‌‌شود.
بيماري تيروئيد در پي نوعي اختلال صورت مي‌گيرد كه به موجب آن در گردن فرد برجستگي به اندازه ميوه كيوي ايجاد مي‌شود. اين بيماري تاكنون از طريق يك شكاف بزرگ در قسمت تحتاني گردن جراحي مي‌شد اماجاي بخيه‌ها روي گردن فرد بيمار باقي مي‌‌ماند.
اما محققان اعلام كرده‌ اند كه ربات جديد قادر است جراحي مورد نياز براي درمان اين بيماري را از طريق ايجاد يك شكاف كوچك در گردن به وجود آورد تا در نهايت اثري از بخيه‌هاي جراحي باقي نماند.
غده تيروئيد ميزان سوخت‌وساز بدن را كنترل مي‌كند و بيماري مربوط به 2 حالت خوش‌ خيم و بدخيم رخ مي‌دهد. استفاده از ربات‌هاي جراح در امور پزشكي نظامي نيز در سالهاي اخير با سرمايه‌گذاري‌هاي كلاني همراه بوده است.
آژانس تحقيقاتي پيشرفته دفاعي آمريكا از جمله نهادهايي است كه سرمايه‌گذاري‌هاي كلاني در اين خصوص انجام داده است.
محققان اين مركز معتقدند ربات‌ها در آينده‌اي نه چندان دور جايگزين پزشكان نظامي خواهند شد. در همين راستا شركت بين‌المللي
SRI
با همكاري گروهي از دانشمندان سيستم جراح رباتي را ابداع كرده است كه مي‌تواند در آينده‌اي نزديك جايگزين بيمارستان‌هاي متحرك و پزشكان نظامي در ميادين جنگ شود.

از اين رو مي‌توان پيش‌بيني كرد به‌زودي بيمارستان‌هاي متحرك نظامي توسط ترونا پاد يا همان جراح و پرستار رباتيك اداره شوند. اين ابزار كه در حال حاضر تحت آزمايش‌هاي اوليه قرار دارد به جراح كنترل از راه دور با 3 بازوي رباتيك مجهز است.

ربات جراح به ۱۲ سيستم ديگر از جمله سيستم فعالسازي صوتي تجهيز شده است. همچنين يك تك‌بازو وظيفه حمل ابزار جراحي مورد نياز را به جراح رباتيك داشته و در عين حال ابزاري كه نيازي به آنها نيست را جا به جا مي‌كند.
ربات پرستار سياري نيز وظيفه توزيع ابزار مناسب را در حين كنترل علائم حياتي به عهده خواهد داشت. در حقيقت مي‌بينيم كه همه اعمالي كه در يك بيمارستان صحرايي يا نظامي صورت خواهد گرفت، تحت كنترل سيستم‌هاي رباتيكي خواهد بود.
اما هدف اصلي از اين همه سرمايه‌گذاري كلان چيست؟ محققان هدف اصلي از توليد اين سازه يكپارچه رباتيك جراح را ارائه خدمات درماني سريع و مطمئن به سربازان مجروح قبل از انتقال آنها به بيمارستان‌ها عنوان مي‌كنند. در نتيجه اين ربات بايد توانايي انجام فرآيندهاي احياي افراد را نيز داشته باشد.
به گفته محققان موسسه بين‌المللي

SRI
اين سيستم روي حداقل فرآيندهايي كه علائم حياتي مجروحان را به حالت پايدار خواهد رساند، تمركز دارد.

از جمله اين فرآيندها فراهم‌كردن مسير جريان هوا و ارائه درمان‌هاي سريع براي جراحت‌ها مانند كنترل خونريزي در افراد است. ربات جراح توسط پزشكي از راه دور كنترل شده و مي‌تواند با ديگر ربات‌ها ارتباط برقرار كرده و آنها را هدايت كند.

يكي از 3 بازوي ربات اندوسكوپي را نگه مي‌دارد تا كنترل‌كننده قادر به مشاهده بيمار باشد و اين در حالي است كه 2 بازوي ديگر عمليات درماني را بر روي فرد انجام مي‌دهند.
همچنين اين ربات اجازه انجام برخي عمليات ساده از قبيل بخيه‌زدن را بدون نياز به هدايت انسان‌ها دارد. هزينه ساخت اين ربات جراح بالغ بر ۱۲ ميليون دلار تخمين زده شده كه توسط آژانس تحقيقات پيشرفته دفاعي آمريكا تامين شده است.
در حال حاضر تنها مراحل اوليه عملياتي ترونا پاد به اتمام رسيده است كه طي آن ربات با موفقيت به درمان آدمكي مجروح به گلوله پرداخته است.
همان طور كه كاملا مشخص است هزينه طراحي و ساخت اين دسته از ربات‌ها بسيار قابل توجه است و معمولا شركت‌هاي كوچك تحقيقاتي توان تأمين آنها را ندارند.
در ميان تمامي ربات‌هاي جراحي كه با تكيه بر فناوري‌هاي نوين طراحي و ساخته مي‌شوند آن دسته از اهميت و جذابيت بيشتري برخوردارند كه كمترين نياز را به حضور نيروهاي متخصص انساني داشته باشند. ربات جراحي كه در دانشگاه داك اسپانيا ساخته شده است از جمله اين نوع ربات‌هاست.
اين ربات جراح بدون كمك گرفتن از انسان موفق به انجام جراحي ظريف و يافتن تركش فلزي شده است. اين فناوري مي‌تواند هزينه و زمان مورد نياز براي نمونه‌برداري و ديگر انواع جراحي را كاهش دهد.يافتن تراشه‌هاي فلزي آخرين دستاورد ربات‌هاي جراح به شمار نمي‌رود.
طي 2 سال گذشته گروهي از دانشمندان همين دانشگاه موفق به انجام 2 عمليات ديگر نيز شده‌اند. اولين عمليات يافتن موقعيت تراشه با استفاده از امواج ماوراء صوت سه‌بعدي بوده و سپس اين تراشه با استفاده از سوزني لمس و بيرون كشيده شده است.
عمليات دوم براي ربات جراح موقعيت‌يابي و نمونه‌برداري از يك تومور داخل بدن يك بوقلمون بوده است. چند ماه پيش اين ربات ارتقا پيدا كرده و موتورها و مفاصل بيشتري به آن افزوده شد. عمليات سوم اين ربات يافتن تراشه فلزي در ابعاد 2 ميلي‌متر در مخزني بزرگ از آب بوده است كه اين عمليات با سرعت بيشتري نسبت به ربات ارتقانيافته انجام گرفت.
ابعاد كوچك اين سوزن امكان رديابي آن را با استفاده از ماوراء صوت غيرممكن مي‌ساخت و دانشمندان به منظور افزايش امكان رديابي تراشه از ميدان مغناطيسي براي ايجاد لرزش تراشه فلزي استفاده كردند.
ربات با كمك ميدان مغناطيسي موفق شد تراشه را به راحتي رديابي كرده و لمس كند. انجام هر يك از اين عمليات، 3 دقيقه زمان را براي تصويربرداري ماوراء صوت، نقشه‌برداري رايانه‌اي و حركت سوزن براي لمس شيء مورد نظر زمان صرف كرده است.
با استفاده از سيستم مدرن ماوراء صوت و رايانه‌هاي قدرتمندتر انجام اين عمليات به يك دقيقه كاهش پيدا خواهد كرد كه اين زمان با زماني كه جراح انسان براي انجام عملياتي مشابه نياز خواهد داشت، برابري مي‌كند.
به گفته دانشمندان، استفاده از ربات‌هاي جراح مي‌تواند زمان انجام بسياري از جراحي‌ها را كه از انواع آزمايش‌ها و معاينات تشكيل شده است از چند هفته به چند ساعت كاهش دهد.
مـحققان معتقـدنـد سوزن موجود در ربات جراح جديد را مي‌توان به‌وسيله ابزاري متعدد جايگزين كرد تا ربات بتواند در انجام عملياتي ديگر از قبيل بيهوشي بيمار شركت داشته باشد.
دانشمندان دانشگاه داك بر اين باورند گسترش كامل استفاده از ربات‌ها به عنوان جراحي قابل اطمينان تا ۱۰ سال آينده امكان‌پذير خواهد بود كه با وجود هزينه بالا، دقت بالاي انجام جراحي و ايمني آن مي‌تواند استقبال از اين فناوري جديد را با گسترش مواجه سازد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن