واضح آرشیو وب فارسی:فارس: متن كامل گزارش البرادعي درباره برنامه هستهاي ايران (2) ايران اتهامات مطرح شده را بر اساس اطلاعات ساختگي و جعلي ميداند
خبرگزاري فارس: در سند مربوط به متن گزارش البرادعي درباره برنامه هستهاي جمهوري اسلامي ايران به پاسخ ايران به بخش مطالعات ادعايي اشاره شده و آمده است كه بنا بر توضيحات ايران، اتهامات مطرح شده بر اساس سندي جعلي و اطلاعات ساختگي مطرح شده است.
به گزارش فارس، سند مربوط به گزارش اخير مدير كل آژانس درباره اجراي پادمانهاي انپيتي در جمهوري اسلامي ايران لحظاتي پيش در اختيار 35 عضو شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي در مقر اين سازمان در وين اتريش قرار گرفت كه به شرح زير است:
D- ديگر موضوعات مربوط به اجرا
D-1- تبديل اورانيوم
9- تا تاريخ سوم اوت 2008، حدود 28 تن اورانيوم به شكل UF6 در تاسيسات تبديل اورانيوم (UCF) از 8 مارس 2008 ، يعني آخرين راستيآزمايي درباره موجودي فيزيكي صورت گرفته توسط آژانس در UCF، توليد شد. اين توليدات جمع كل اورانيوم توليد شده به صورت UF6 در تاسيسات تبديل اورانيوم را از مارس 2004 تاكنون به 342 تن رساند كه همه آنها تحت نظارت و محدويت آژانس قرار دارند. در پرسشنامههاي بازبيني شده مربوط به اطلاعات طراحي (DIQ) و آزمايشگاههاي چندمنظوره جابربنحيان (JHL) كه در پاراگراف 6 به آن پرداخته شده، ايران همچنين عنوان كرد كه تبديل مرتبط با فعاليتهاي تحقيق و توسعه در آزمايشگاههاي چندمنظوره جابربنحيان انجام خواهد شد. (cf.GOV/2008/15 پاراگراف 9)
D-2- اطلاعات مربوط به طراحي
10- همانگونه كه در گزارشهاي قبلي در تاريخ 30 مارس 2007 به شوراي حكام اعلام شد (GOV/2007/22 پاراگرافهاي 12 الي 14)، آژانس از ايران خواست كه در تصميم خود در تعليق در به كارگيري متن اصلاحشده از بخش عمومي ترتيبات تابعه كد 1 . 3 تجديدنظر كند. هيچ پيشرفتي در اين مورد وجود نداشته است.
11- آژانس در دسامبر 2007 درخواست خود را مطرح كرد اما هنوز اطلاعات اوليه مربوط به طراحي براي نيروگاهي را كه قرار است در "دارخوين" ساخته شود را دريافت نكرده است.
D-3- ديگر مسائل
12- در دوم آوريل 2008، آژانس از ايران خواست كه در راستاي اقدامي شفافساز، در كنار مسايل ديگر امكان دسترسي به ديگر اماكن مرتبط با ساخت سانتريفيوژها ، تحقيق و توسعه درباره غنيسازي اورانيوم و استخراج و آسياب اورانيوم را در اختيار قرار دهد (GOV/2008/15، پاراگراف 13). ايران تاكنون با درخواست آژانس موافقت نكرده است.
13- در 3 سپتامبر 2008، آژانس بازرسيهايي در نيروگاه هستهاي بوشهر انجام داد. همه قطعات سوختي كه از سوي فدراسيون روسيه براي استفاده در نيروگاه ارايه شده همچنان تحت مهر و موم آژانس قرار دارد.
E- ابعاد نظامي احتمالي
14- تعدادي موضوعات مهم باقيمانده به قوت خويش باقي است كه در گزارش پيشين مدير كل به شورا (GOV/2008/15،پاراگراف 14) به آن اشاره شده است. اين موضوعات مطرح كننده نگرانيهايي درباره ابعاد نظامي احتمالي برنامه هستهاي ايران هستند. همانگونه كه در گزارش مدير كل ذكر شد، براي اين كه آژانس قادر باشد به اين نگرانيها رسيدگي كند و درباره نبود مواد و فعاليتهاي هستهاي اعلام نشده در ايران اطمينان حاصل كند، لازم است ايران در كنار مسايل ديگر، اطلاعاتي و دسترسي لازم را در موارد زير ارايه كند: حل مسايل مربوط به مطالعات ادعايي، ارايه اطلاعات بيشتر در زمينه شرايط دستيابي به سند مربوط به فلز اورانيوم. توضيح درباره فعاليتهاي مربوط به تهيه و تحقيق و توسعه نهادها و شركتهاي نظامي كه ميتوانند به برنامه هستهاي مرتبط باشند. ارايه توضيح درباره توليد تجهيزات و قطعات هستهاي توسط شركتهاي وابسته به صنايع دفاعي.
15- همچنين همانگونه كه در گزارش GOV/2008/15 و در پاراگرافهاي 16 الي 25 توضيح داده شده است، نشستهاي متعددي در آوريل و ماه مه 2008 برگزار شد. آژانس مباحثاتي با مقامات ايراني در اين باره انجام داد و خواستار توضيحات اضافي درباره ماهيت برنامه هستهاي ايران شد. ايران پاسخهاي مكتوبي را در 14 و 23 ماه مه 2008 ارايه كرد كه در تاريخ اول مربوط به سند 117 صفحهاي است كه در آن ايران به اتهامات مربوط به پروژه نمك سبز، آزمايش مواد با قابليت انفجاري بالا و پروژه محفظه كلاهك پاسخ داده است. ايران درستي برخي از اطلاعات ارايه شده در پيوست مربوط به گزارش GOV/2008/15 را تاييد كرد و تاكيد كرد كه همه اتهامات مطرح شده بر اساس سندي جعلي و دادهها و اطلاعات ساختگي مطرح شده است. ايران بر نقصهايي كه در شكل و ساختار اين گزارش وجود داشت تاكيد كرد و گفت كه اگر چه به اين كشور نسخههاي الكترونيكي اسناد ارايه شده است اما ايران نسخههاي اين اسناد را دريافت نكرده كه قادر باشد ساختگي و يا جعلي بودن آنها را تاييد كند. ايران همچنين نگراني خود را در اين باره اعلام كرد كه حل و فصل برخي از اين موضوعات نيازمند دسترسي آژانس به اطلاعات حساس مرتبط با فعاليتهاي متعارف نظامي و موشكي اين كشور است.(4)
پاورقي (4): ايران اين نگرانيها را در نامهاي به تاريخ 5 سپتامبر 2008 به مدير كل بيان كرد.
ادامه دارد...
انتهاي پيام/.
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 302]