واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بيماران قلبي كه مبتلا به نارسايي شديد هستند روزه نگيرند
رييس بخش CCU بيمارستان اميراعلم گفت: به بيماران قلبي كه نارسايي پيشرفته دارند توصيه مي شود كه جهت حفظ سلامتي خود روزه نگيرند.
منوچهر قاروني عضو دادگاه عالي و بدوي نظام پزشكي قانوني در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي برنا، در رابطه با روزه گرفتن بيماران قلبي در ماه رمضان گفت: بهترين توصيه به بيماران قلبي براي گرفتن روزه در ماه رمضان اين است كه در ابتدا يكي دو روز اول را روزه گرفته كه اگر بعد از زمان افطار حالشان بد نشد و دچار ناراحتي هايي همچون، طپش قلب و تنگي نفس نشدند مي توانند روزهاي ديگر ماه رمضان را روزه بگيرند.
رييس بخش CCU بيمارستان اميراعلم در ادامه افزود: بيماران قلبي معمولا زمان سحر تا افطار را خوب تحمل مي كنند و هيچ مشكلي ندارند و بيشتر مشكلات و ناراحتي ها در زمان بعد از افطار به علت پر شدن معده به وجود مي آيد. درحقيقت مديريت غلط در غذا خوردن و مصرف غذاهاي آبكي مانند؛ آبگوشت، آش و...كار قلب و بار آن را زياد كرده و اين مسئله در بيماراني كه قبلا سكته كرده اند خطر بروز سكته مجدد را به وجود مي آورد. همچنين در بيماراني كه نارسايي قلبي دارند با خوردن چنين غذاهايي در زمان افطار مشكلشان تشديد مي شود.
اين متخصص قلب و عروق به علاقه زياد مسلمانان به روزه گرفتن اشاره كرد و بيان داشت: به علت علاقه زياد مسلمانان به روزه گرفتن، درنتيجه براي اينكه بيماران دچار مشكلات روحي و عذاب وجدان نشوند، مي توانند با توصيه پزشك خود و تحت نظر بودن كامل، داروهايشان را در وعده هاي سحر و افطار ميل كنند و در زمان افطار در ابتدا روزه خود را با يك الي دو خرما و يك تكه مختصري نان و پنير باز كرده و وعده شامشان را دو الي سه ساعت بعد ميل كنند.
اين عضو انجمن قلب ايران با بيان اينكه بيماران قلبي بايد از خوردن برنج و نان به ميزان زياد در وعده هاي شام و يا سحري پرهيز كنند ابراز داشت: وعده هاي شام اين افراد نبايد برنج يا نان زياد باشد و بيشتر بايد شامل سبزيجات، ميوه جات، لبنيات و مايعات باشد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران تصريح كرد: در فصل تابستان به علت گرماي هوا، بدن آب زيادي را از دست مي دهد درنتيجه روزه داري در اين فصل بسيار سخت تر از زمستان است به همين علت بيماران قلبي بهتر است كه حدالامكان تا زمان افطار از خانه بيرون نيايند و اگر مهماني دعوت داشتند بهتر است كه بعد از افطار به مهماني بروند اما درصورت مجبور بودن ترك خانه، حتما در سايه قرار گرفته و از قرار گرفتن درمعرض نور مستقيم آفتاب پرهيز كنند. همچنين به اين افراد توصيه مي شود كه هميشه يك دستمال خيس براي خنك كردن پيشاني خود به همراه داشته باشند. در فصل تابستان به علت تعريق زياد و به دنبال آن از دست دادن آب زياد بدن، خون غليظ شده و باعث بروز ضايعات عروقي و ايجاد لخته در قلب، مغز، چشم و يا حتي كوري نيمه چشم مي شود.
قاروني خاطر نشان ساخت: روزه داران چون تقريبا 12 ساعت را روزه هستند ناخودآگاه در تشخيص مزه هاي غذا دچار مشكل شده و ممكن است كه غذاهاي چرب و شور بخورند كه اين مسئله براي آن ها بسيار خطر آفرين خواهد بود.
وي در خاتمه توصيه كرد: به بيماران قلبي كه نارسايي پيشرفته دارند توصيه مي شود كه جهت حفظ سلامتي خود روزه نگيرند.
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]