واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مقررارت بيست و هفتمين جشنواره بينالمللي فيلم فجر اعلام شد
فرهنگي. سينما. جشنواره
مقررات بيست و هفتمين دوره جشنواره بينالمللي فيلم فجر اعلام شد و بر اساس اين مقررات فيلمسازان براي تكميل و ارائه فرم تقاضاي شركت در جشنواره تا سي ام مهر ماه فرصت دارند.
به گزارش روز يكشنبه ايرنا از روابط عمومي جشنواره فيلم فجر، در اين دوره از جشنواره ۴۰سيمرغ به برگزيدگان بخشهاي مختلف اهدا ميشود.
در اين دوره از جشنواره علاوه بر سيمرغ زرين جايزه ويژه سينماي ايران به نگاه ملي، ۱۶سيمرغ بلورين در بخش سوداي سيمرغ ، هفت سيمرغ بلورين در بخش جام جهان نما، سه سيمرغ در بخش در جست و جوي حقيقت و سه سيمرغ در بخش جلوه گاه شرق به برگزيدگان اهدا ميشود.
امسال در بخش نگاه نو، مسابقه فيلمهاي اول و دوم نيز دو سيمرغ بلورين به بهترين فيلم و بهترين كارگرداني اختصاص يافته و همچنين دو سيمرغ بلورين نيز در بخش مرور سينماي ايران توسط دبيرخانه جشنواره به برگزيدگان اهدا خواهد شد.
در جشنواره بيست و هفتم، بخش مسابقه ويديو سينما (مسابقه آثار ويديويي بلند) به صورت مستقل برگزار ميشود و در اين بخش دو سيمرغ بلورين بهترين فيلم و بهترين كارگرداني به برگزيدگان اختصاص خواهد يافت.
دو سيمرغ بلورين نيز در بخش مسابقه آثار مستند و دو سيمرغ بلورين به ترتيب به بهترين فيلم از نگاه تماشاگران در بخشهاي سينماي ايران و سينماي جهان اهدا خواهد شد.
همچنين در اين دوره از جشنواره به مناسبت سي امين سال پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي و به منظور ارج نهادن به كوششهاي هنرمندان سينماي پس از انقلاب، دبيرخانه جشنواره ضمن نمايش برخي از آثار سينماي انقلاب، طي برگزاري آييني، از برگزيدگان تجليل به عمل خواهد آورد.
بر اساس اين گزارش در متن كامل مقررات بيست و هفتمين جشنواره بينالمللي فيلم فجر آمده است: بنياد سينمايي فارابي (وابسته به معاونت امور سينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي) به مناسبت دهه فجر همزمان با سي امين سالگرد پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي بيست و هفتمين دوره جشنواره بينالمللي فيلم فجر را از ۱۲تا ۲۲بهمن ماه سال ۱۳۸۷در دو بخش سينماي ايران و سينماي جهان برگزار ميكند.
الف) سينماي ايران، هدف اين بخش معرفي فيلمهاي ارزشمند يك سال فيلمسازي در كشور و نيز ارزيابي و تشويق هنرمندان به منظور اعتلاي هنر صنعت سينماي ايران است.
-۱سوداي سيمرغ ، مسابقه آثار سينمايي ايران
فيلمهاي سينمايي كه تا بهمن ماه ۱۳۸۷در تهران و هم چنين در دورههاي گذشته جشنواره به نمايش در نيامده و از تاريخ توليد آنها بيش از دو سال نگذشته باشد، ميتوانند متقاضي شركت در اين بخش باشند.
هيات داوران شامل حداقل پنج نفر از هنرمندان و صاحب نظران جوايز زير را اهداء ميكند:
؟ سيمرغ زرين جايزه ويژه سينماي ايران به نگاه ملي (شرقي، ديني، ايراني) ؟ سيمرغ بلورين بهترين فيلم
؟ سيمرغ بلورين بهترين كارگرداني
؟ سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه
؟ سيمرغ بلورين بهترين بازيگر زن نقش اول
؟ سيمرغ بلورين بهترين بازيگر مرد نقش اول
؟ سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه اقتباسي
؟ سيمرغ بلورين بهترين فيلمبرداري
؟ سيمرغ بلورين بهترين تدوين
؟ سيمرغ بلورين بهترين موسيقي متن
؟ سيمرغ بلورين بهترين بازيگر زن نقش مكمل
؟ سيمرغ بلورين بهترين بازيگر مرد نقش مكمل
؟ سيمرغ بلورين بهترين صداي فيلم
؟ سيمرغ بلورين بهترين طراحي صحنه و لباس
؟ سيمرغ بلورين بهترين جلوههاي ويژه
؟ سيمرغ بلورين بهترين چهره پردازي
؟ سيمرغ بلورين بهترين فيلم كوتاه
بنابر اين گزارش، آثار كوتاهي كه در بخشهاي رقابتي جشنوارههاي معتبر داخلي و خارجي شركت كردهاند ميتوانند متقاضي شركت در اين بخش باشند منوط به اينكه طي دو سال گذشته به نمايش عمومي و يا در دورههاي قبلي جشنواره فجر به نمايش در نيامده باشند.
مدت زمان آثار مذكور بين ۳تا ۱۵دقيقه است و فيلمهاي كوتاه سي و پنج ميليمتري از اين قاعده مستثني هستند.
-۲مرور سينماي ايران
فيلمهاي اين بخش از ميان آثاري انتخاب ميشوند كه هم طراز فيلمهاي بخش مسابقه هستند ولي به دليل محدوديت در تعداد فيلمها در اين قسمت نمايش داده ميشوند. دبيرخانه جشنواره با اهداي دو سيمرغ بلورين بهترين فيلم و بهترين كارگرداني از آثار اين بخش تقدير خواهد كرد.
-۳نگاه نو، مسابقه فيلمهاي اول و دوم
هيات داوران مستقلي، آثار اول و دوم فيلمسازان حاضر در بخشهاي مسابقه و مرور سينماي ايران را جداگانه داوري كرده به بهترين فيلم و بهترين كارگرداني سيمرغ بلورين اهدا ميكند.
-۴ويدئو- سينما (مسابقه آثار ويديويي بلند)
هيات داوران مستقلي، آثار ويديويي بلند ايراني را كه تاكنون از تلويزيون پخش نشده باشد مورد ارزيابي قرار داده به بهترين اثر و بهترين كارگرداني سيمرغ بلورين اهدا خواهد كرد.
-۵مسابقه آثار مستند
آثار مستند نيمه بلند و كوتاه كه در بخشهاي رقابتي جشنوارههاي معتبر داخلي و خارجي شركت كرده باشند ميتوانند متقاضي حضور در اين بخش باشند منوط به آنكه طي دو سال گذشته و در دورههاي قبلي جشنواره فجر به نمايش در نيامده باشند. مدت آثار مستند بلند بالاتر از شصت دقيقه، آثار مستند نيمه بلند سي تا شصت دقيقه، آثار مستند كوتاه تا سي دقيقه است و آثار مستند بلند از اين قاعده مستثني هستند.
هيات داوران مستقلي جوايز زير را به بهترين آثار اين بخش اهداء ميكند:
؟ سيمرغ بلورين بهترين مستند بلند
؟ سيمرغ بلورين بهترين فيلم مستند نيمه بلند و كوتاه
۶فيلم برگزيده تماشاگران
دبيرخانه جشنواره از طريق مراجعه به آراء تماشاگران، به محبوبترين فيلم ايراني حاضر در بخش مسابقه آثار بلند سينمايي سيمرغ بلورين اهداء خواهد كرد.
-۷راه انبياء - جايزه ويژه بين الاديان
يك گروه داوري بينالمللي پس از بررسي فيلمهاي حاضر در بخش مسابقه سينماي ايران جايزه ويژهاي را به بهترين فيلم با مضمون گفتگوي بين اديان و تعاليم مشترك انبياي الهي اهداء ميكند.
-۸جوايز جنبي
سازمان ها، نهادها، موسسات دولتي و خصوصي ميتوانند با رعايت ضوابطي كه از سوي دبيرخانه اعلام ميشود، بهترين اثر مسابقه سينماي ايران را انتخاب و به آنها جايزه خود را اهدا كنند.
-۹مرور سي سال سينماي انقلاب و نكوداشت سه دهه حيات نوين سينماي ايران به مناسبت سي امين سال پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي و به منظور ارج نهادن به كوششهاي ارزشمند هنرمندان سينما، دبيرخانه جشنواره ضمن مرور برخي از آثار سينماي انقلاب، طي برگزاري آئيني، از خدمات برگزيدگان اين حوزه تجليل به عمل خواهد آورد.
ب) سينماي جهان
هدف از برپايي اين بخش، نمايش آثار بينالمللي است كه علاوه بر كمك به ترويج و تعامل فرهنگي بين جوامع، امكان ارزيابي بهتر موقعيت سينماي ايران را در مقايسه با ديگر كشورها فراهم آورده اند.
برنامههاي اين بخش شامل قسمتهاي زير است:
:۱جام جهان نما - مسابقه سينماي بينالملل
اين بخش با هدف شناخت و ارزيابي آن گونه از تواناييها و ظرفيتهاي انساني كه موقعيت يگانه او را در جهان متمايز ميسازد، برگزار ميشود.
جشنواره در اين بخش فيلمهاي كوتاه يا پويانمايي (با زمان نمايش سه تا پانزده دقيقه) و بلندي را ميپذيرد كه شرايط زير را دارا باشد:
- سال توليد آنها از ۲۰۰۶به بعد باشد.
- در دورههاي گذشته جشنواره به نمايش در نيامده و پيش از فوريه ۲۰۰۹در تهران نمايش داده نشده باشند.
- به زبان انگليسي يا فرانسه و يا داراي زيرنويس به يكي از اين دو زبان باشند.
هر كشور ميتواند حداكثر دو فيلم بلند، سه فيلم كوتاه و ايران سه فيلم بلند و چهار فيلم كوتاه را در اين بخش شركت دهد.
هيات انتخابي كه توسط دبير جشنواره تعيين ميشود فيلمهاي متقاضي شركت در اين بخش را بررسي و تعدادي از آنها را براي حضور در مسابقه گزينش خواهد كرد.
هيات داوران بينالمللي شامل حداقل پنج نفر كه اعضاي آن از ميان هنرمندان و صاحب نظران برگزيده خواهند شد، فيلمهاي اين بخش را ارزيابي و جوايز زير را اهداء ميكنند:
؟ سيمرغ بلورين بهترين فيلم بلند
؟ سيمرغ بلورين جايزه ويژه هيات داوران
؟ سيمرغ بلورين بهترين كارگرداني
؟ سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه
؟ سيمرغ بلورين بهترين بازيگر
؟ سيمرغ بلورين بهترين دستاورد هنري يا فني
؟ سيمرغ بلورين بهترين فيلم كوتاه داستاني
هيات داوران حداقل ۴۸ساعت قبل از مراسم پاياني، نامزدهاي دريافت جوايز را معرفي خواهند كرد.
:۲در جستجوي حقيقت - مسابقه سينماي معناگرا
اين بخش به منظور توجه به نقش سينما به عنوان رسانهاي غني براي بيان مفاهيم غير مادي، معنوي و شهودي برگزار ميشود. از اين رو، هر اثري كه بتواند مخاطب را به تعالي خصلتهاي انساني از طريق دستيابي به مفاهيم ارزشمند رهنمون شود، ميتواند در اين بخش شركت كند.
جشنواره در اين بخش فيلمهايي را ميپذيرد كه داراي شرايط زير باشند:
- سال توليد آنها از ۲۰۰۶به بعد باشد.
- در دورههاي گذشته جشنواره به نمايش در نيامده و پيش از فوريه ۲۰۰۹در تهران نمايش داده نشده باشند.
- به زبان انگليسي يا فرانسه و يا داراي زيرنويس به يكي از اين دو زبان باشند.
فيلمهاي متقاضي اين بخش توسط هيات انتخابي كه از سوي دبير تعيين شده اند
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]