واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
يكي از جديدترين ، سريعترين و با صرفه ترين روشها براي تحكيم و با بالا بردن مقاومت زميتهايي كه باربري لازم جهت احداث سازه هاي مورد نظر بر روي آنها را ندارند احداث ميكروپايل و تزريق سيمان ميباشد . به وسيله اين تكنيك علاوه بر تغيير مشخصات مكانيكي و ژئوتكنيكي خاك و بالا بردن مقاومت آن مي توان از توان باربري خود ميكروپايل به عنوان سازه باربر استفاده نمود . اين روش در مقايسه با روشهاي شمع كوبي و يا احداث شمع درجا اعم از شمع گرد و يا مستطيلي ( بارت ) از مزيتهاي عمده اي برخوردار است .بخصوص در زمينهاي فوق العاده سست نظير زمينهاي باتلاقي زمينهاي كنار دريا و ماسه هاي بادي نظير اكثر مناطق مركزي ايران كه امكان حفاري و احداث شمع درجا به سادگي ميسر نمي باشد و حتي در صورت احدات هم به علت سستي بيش از حد زمين باربري زيادي نخواهد داشت ، توسط اين روش مي توان با صرف هزينه و زمان خيلي كمتر از روشهاي ديگر به اهداف و مقاومت لازم دشت پيدا كرد .
از مزيتهاي ديگر اين سيستم در رابطه با سازه هايي كه تحت اثر نيروي كشش ( Up Lift ) قرار دارند اين است كه ميكروپايل برخلاف شمعهاي كوبيدني و يا درجا كه بيشتر به نيروي انتهايي ( End Beering ) متكي مي باشند تنها به صورت اصطكاكي عمل نموده و لذا در برابر نيروهاي كششي نيز مقاومتي برابر با مقاومت فشاري خواهد داشت .
در ادامه پس از شرح روش اجرا و نحوه محاسبه باربري ميكروپايل مقايسه اي بين انواع شمعهاي كوبيدني و درجا با ميكروپايل از جهات مختلف انجام خواهد شد .
كليات
بطور كلي ميكروپايل عبارتست از يك لوله بقطر 2 تا 4 اينچ كه بطرز خاصي پرفوره ( سوراخكاري ) شده و در انتهاي آن يك سرنيزه اي قرار دارد با كوبيدن اين لوله در زمين و تزريق سيمان با مواد افزودني از داخل آن و نصب انكر در داخل آن مي توان از آن به عنوان سازه باربر ، ديوار آب بند ، ديوار حائل و انكر استفاده نمود .
روش اجرا
جهت احداث ميكروپايل مراحل زير به ترتيب و بسته به شرايط زمين محل احداث پروژه اجرا خواهد شد .
1- حفاري
درصورتي كه زمين محل احداث ميكروپايل از مقاومت نسبتاً بالايي برخوردار باشد و يا امكان برخورد با قطعات بزرگ سنگ در هنگام لوله كوبي وجود داشته باشد بصورتيكه امكان عبور لوله ميكروپايل از آن وجود نداشته باشد ابتدا گمانه اي به قطر 2 الي 4 اينچ ( قطر مورد نظر براي ميكروپايل احداثي ) حفاري مي گردد . عمق اين گمانه لزوماً به اندازه عمق ميكروپايل احداثي نبوده و در صورت عبور از لايه هاي سخت و يا درشت دانه مي توان حفاري را متوقف نمود . براي مثال ممكن است براي احداث يك ميكروپايل به عمق 10 متر حفاري به عمق كمتر از 4 متر انجام گيرد .
2- لوله كوبي
پس از حفاري در صورت نياز و يا در زمينهايي كه نيازي به حفاري وجود ندارد ، نوبت به لوله كوبي مي رسد . در اين مرحله لوله هاي مانسمان بدون درز به قطر 2 الي 4 اينچ ( بسته به شرايط سازه احداثي در روي زمين مورد نظر و باربري مورد نياز ) كه از قبل در طولهاي 1 تا 3 متري بريده و سوراخكاري شده اند توسط لوله كوب هاي ضربه اي و يا پنوماتيك در زمين كوبيده مي شود . براي بهتر فرو رفتن لوله در زمين و جلوگيري از ورود خاك به داخل لوله كوبيده شده از يك سرنيزه اي مانند شكل مقابل در انتهاي ميكروپايل استفاده مي شود . لوله كوبي با اضافه كردن قطعات تا رسيدن به ارتفاع مورد نظر براي ميكروپايل احداثي ادامه پيدا مي كند . در برخي موارد براي قطعه آخر از يك لوله كه يك متر آخر آن سوراخكاري نشده است استفاده ميكنيم . اين كار براي جلوگيري از بيرون زدن دوغاب در آخرين مرحله تزريق مي باشد .
3- خارج كردن مواد زائد از داخل ميكروپايل
در اين مرحله درصورتيكه امكان وارد شدن مواد به داخل ميكروپايل وجود داشته باشد ( نظير ميكروپايل هاي احداثي در زمينهاي باتلاقي ) با روش شستشوي با آب و با هوا مواد زائد از داخل ميكروپايل خارج مي شود.
4- تزريق
پس از آماده سازي لوله ميكروپايل جهت تزريق با نصب پكرهاي پنوماتيك و يا پكر انتگرال عمليات تزريق با فشار 10 الي 11 اتمسفر و با فاصله هاي 2 تا 4 متري از پايين به بالا انجام ميگيرد . فواصل پكرها نيز بستگي به شرايط زمين و مقاومت مورد نظر دارد . نوع سيمان ، مواد افزودني و غلظت دوغاب تزريق بستگي به مشخصات مكانيكي و شيميايي محل احداث ميكروپايل دارد .
5- نصب انكر
آخرين مرحله احداث ميكروپايل مرحله نصب انكر مي باشد . در اين مرحله با توجه به نياز پروژه و قطر ميكروپايل احداثي و شرايط و مقدار نيروي اعمالي به ميكروپايل انكر مورد نياز تعيين و نصب ميگردد . انكر نصب شده مي تواند از آرماتورهاي معمولي به صورت تكي ، دوتايي و يا سه تايي ، انكرهاي مقاومت بالا و يا سيمهاي فولادي تهيه گردد . همچنين مهار انكر احداث شده در سازه بستگي به نوع انكر و شرايط سازه دارد كه با توجه به اين شرايط محاسبه و طراحي و نصب مي گردد .
کافه دیزاین
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5716]