واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: همگام با شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريمدر نشستي با حضور مسئولان وزارت علوم مطرح شدمتوليان امور فرهنگي در جهت استمراربخشي به اثرات قرآني ماه رمضان برنامهريزي و حركتكنند
گروه فعاليتهاي قرآني:ماه رمضان به عنوان يك زمان ويژه و متبرك، نقطه عطف فعاليتهاي قرآني است و متوليان امور فرهنگي بايد در جهت استمراربخشي به اثرات قرآني ماه رمضان برنامهريزي و حركتكنند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، در نشست «تاثير نمايشگاه بينالمللي قرآن بر جامعه و جايگاه اين نمايشگاه در مجامع بينالمللي» كه با حضور «اسلامي» مديركل امور فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري و «روحالله محمدعلينژاد» مسئول دبيرخانه دائمي فعاليتهاي قرآن و عترت وزارت علوم در غرفه ايكنا در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم برگزار شد، درباره موضوعاتي چون نقش برگزاري نمايشگاه قرآن در مجامع بينالمللي و اثرات آن بر جامعه، بحث و تبادل نظر شد.
در ابتداي اين نشست «اسلامي» مديركل امور فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري ضمن تشكر از خبرگزاري قرآني ايران به منظور پوشش ويژه اخبار شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم و اطلاعرساني و فضاسازي قرآني اين مجموعه در سطح كشور، اظهار كرد: شرايط ويژه معنوي ماه رمضان و اين فضاي آماده براي انس با قرآن، همچنين رسيدن به معبود ميتواند به عنوان تسريعكننده فعاليتهاي قرآني و ترويج اين فعاليتها در مجامع بينالمللي در اين ماه عمل كند و به طور طبيعي اثرات مطلوبي خواهد داشت.
وي زمان راعنصري ارزشمند معرفي و تصريح كرد: در آيات و روايات بسياري چون «والعصر» و «الامور مرهونة بالاوقات» تاكيد بر زمان به چشم ميخورد و ماه رمضان يك زمان ويژه و متبرك است كه در رواياتي نيز بر بستهشدن درهاي جهنم در اين ماه اشاره شده است.
اسلامي با اشاره بر نقش تعيين كننده زمان براي به نتيجه رسيدن برخي از امور افزود: يكي از اموري كه در زمان خاص پاسخ ميدهد برپايي نمايشگاه قرآن در زمان رمضان به جهت فضاسازي مناسب قرآني و دلهاي آماده براي انس با قرآن كريم است.
رمضان نقطه عطف فعاليتهاي قرآني است
مديركل امور فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري عنوان كرد: نقاط عطف در طول تاريخ مانند روز بعثت پيامبر اسلام، پيروزي انقلاب صنعتي، دوره رنسانس و يا پيروزي انقلاب اسلامي ايران، زمان شروع اثرگذاري موضوع است و اثرات نقطه عطف فعاليتهاي قرآني يعني رمضان بايد توسط رسانه و خبرگزاريها منعكس شود.
وي با اشاره به شكلگيري يك مجموعه هيجانات در ماه رمضان و اتمام اين علاقهمنديها پس از اين ايام تاكيد كرد: متوليان امور فرهنگي كشور چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با ارائه راهكارهايي بايد به ماندگاري هيجانات ايجاد شده در ماه رمضان و انس با قرآن كمك كنند و اين نقطه عطف را استمرار دهند.
اسلامي اظهار كرد: پيشنهاد من براي ماندگار كردن انس ايجاد شده با قرآن در ماه رمضان اين است كه متوليان فرهنگي از فرصت نمايشگاه قرآن استفاده كرده و به طور مثال از بازديدكنندگان علاقهمند شماره تماس و يا آدرسي دريافت و تمامي محصولات و مرسولات قرآني كشور را كه بخشي از آن در نمايشگاه ارائه ميشود طي سال براي آنان ارسال كنند تا هر آنچه در ذهن افراد در ماه رمضان نقش بسته است، تثبيت شود.
مديركل امور فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري تصريح كرد: تاثيرات نمايشگاه قرآن با فضاسازي مناسب در محيط قرآني ميتواند تقويت شود و يكي از مواردي كه اين مهم را تاييد ميكند برپايي نمايشگاههاي قرآن در استانهاي مختلف است و به اين ترتيب تئوري معروف «زنجير» ادامه مييابد و اين مطلب نقطه كليدي نمايشگاه قرآن است.
وي تاثيرگذاري فعاليتهاي قرآني و فرهنگي را در سه زمان گذشته، حال و آينده تشريح و اظهار كرد: تمامي تلاش متوليان فرهنگي و افراد دلسوز و فعال قرآني در اشاعه و گسترش فعاليتهاي قرآني و فرهنگي بايد معطوف بر آينده باشد.
اسلامي در پاسخ به اين سئوال كه برپايي نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم چه تاثيراتي در جهان اسلام و مجامع بينالمللي خواهد داشت، گفت: به طور طبيعي گستردگي كار اثرات مطلوبي به ارمغان خواهد آورد اما بايد توجه داشت كه براي انعكاس و اثرگذاري فعاليتهاي قرآني ايران در مجامع بينالمللي بايد كارها با دقت بيشتر و كارشناسي شده صورت پذيرد.
بازتاب جهاني نمايشگاه قرآن منوط به دعوت از سفيران كشورهاي مختلف است
مديركل امور فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري تاكيد كرد: كشورهاي شركتكننده در نمايشگاه بينالمللي قرآن تنها آثاري ارسال كردهاند و اين براي رسيدن به اهداف عالي قرآني در سطح بينالمللي كافي نيست، پيشنهاد من اين است كه در زمان برپايي نمايشگاه از سفيران كشورهاي مختلف دعوت شود چراكه تاثيرات فعاليتهاي هنرمندان در سنوات شكل ميگيرد اما تاثير سياسي در لحظه اتفاق ميافتد و حضور سياستمردان و يا سفيران يك كشور در نمايشگاه قرآن بازتاب جهاني خواهد داشت.
وي در پاسخ به اين سئوال كه بخش دانشگاهي نمايشگاه براي تداوم هيجانات ايجاد شده در ماه رمضان چه اقداماتي انجام خواهد داد، اظهار كرد: بخش دانشگاهي حدود سه سال است كه با در نظر داشتن ارائه فعاليتهاي نوين و همراه با ابتكار در نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم حضور دارد اما به دليل تداخل فصل تعطيلي دانشگاهها با برپايي نمايشگاه ما قصد داريم يك نسخه كوچك شدهاي از بخش دانشگاهي نمايشگاه بينالمللي قرآن را در مناطق مختلف و همزمان با زمان فعاليت علمي دانشگاهها ارائه كنيم تا ارتباطات دانشجويي با فعاليتهاي قرآني تقويت شود.
در ادامه اين نشست «روحالله محمدعلينژاد» مسئول دبيرخانه دائمي فعاليتهاي قرآن و عترت وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري با ارائه گزارشي از عملكرد اين دبيرخانه و راهاندازي سايت قرآني وزارت علوم گفت: بر اساس هماهنگي به عمل آمده با معاونت آموزشي وزارت علوم، كليه سرفصلهاي دروس در رشتههاي قرآني دانشگاهها و مراكز آموزش عالي در غرفه اين وزارتخانه در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن مورد استفاده عموم بازديدكنندگان، به ويژه دانشجويان قرار ميگيرد.
وي تصريح كرد: يكي از ضرورتهاي احساس شده در دبيرخانه دائمي فعاليتهاي قرآن و عترت وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري بحث لينك شدن با حوزه صف است، نياز ارتباطي بين حوزه وزارت علوم و دانشگاههاي تابعه آن به ويژه در كانونهاي قرآن و عترت احساس و به صورت ناپيوسته در مجمع كانون قرآن و عترت دانشگاهها برقرار ميشد اما نياز به پل ارتباطي قويتري بود.
رونمايي سايت وزارت علوم در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن
علينژاد با اشاره به افتتاح سايت وزارت علوم در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم اظهار كرد: به منظور ايجاد ارتباط گسترده و آنلاين وزارت علوم با دانشگاههاي تابعه سايت قرآن وزارت علوم با آدرس (www.quranmsrt.ir) راهاندازي شد و طي نشستي با حضور دبيران كانون قرآن و عترت دانشگاهها ايميلي براي هر كدام از دانشگاههاي تابعه وزارت علوم به منظور انعكاس اخبار قرآني آنان و ارتباط دو سويه براي ارائه فعاليتهاي قرآني موثر در دانشگاهها تعريف شد.
مسئول دبيرخانه دائمي فعاليتهاي قرآن و عترت وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري در پاسخ به اين پرسش كه شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن را چگونه ارزيابي كردهايد، عنوان كرد: نمايشگاه قرآن محل بسيار مناسبي براي انعكاس دستآوردهاي قرآني كشور است و با عنايت خداوند هر ساله شاهد تكاپو و روند رو به رشد اين نمايشگاه هستيم.
وي در ادامه افزود: حضور 40 غرفه در بخش دانشگاهي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم حاكي از حضور فعال اين بخش و نويدبخش دوري از روزمرگي در فعاليتهاي دانشگاهي است و اميدواريم اين بخش بتواند شايستگيهاي خود را اثبات كند.
از ابتداي سال تحصيلي 60 اثر هنري- قرآني در دانشگاههاي كشور به نمايش در ميآيد
علينژاد در پاسخ به اين سئوال كه با توجه به همزماني سال نوآوري و شكوفايي با شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، بخش دانشگاهي نمايشگاه با چه دستآوردهايي در اين سال حاضر شده است، تاكيد كرد: اجراي طرح فضاسازي قرآني در سطح دانشگاههاي تابعه وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري با تهيه 60 تابلوي هنري با مضامين قرآني به اهتمام دانشگاه علوم اقتصادي يزد به منظور عرضه در دانشگاههاي كشور و ايجاد انس بيشتر دانشجويان با قرآن از فعاليتهاي بخش دانشگاهي است.
وي در پايان با اشاره به طرح معرفي مفاخر قرآني، انتشار نشريههاي «الف لام ميم و راه قرآن» و ارسال مجموعه نرمافزارهاي قرآني به منظور تجهيز كانونهاي قرآن و عترت دانشگاههاي كشور از سوي دبيرخانه دائمي فعاليتهاي قرآن و عترت وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري يادآور شد: طرح ثبتنام ارسال پيامك قرآني طي يك سال و جمعآوري ايدههاي برتر قرآني از جمله فعاليتهاي بخش دانشگاهي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم است.
در پايان به نظر ميرسد، اثربخشي بيشتر فعاليتهاي قرآني و به ويژه نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم در مجامع بينالمللي نيازمند كار كارشناسي دقيقتر و ارائه راهكارهاي بهروز و اثرگذار از جمله درگير كردن بخش سياسي كشورهاي مختلف با اين پديده قرآني است، همچنين تداوم هيجانات ايجاد شده در نمايشگاه قرآن و تاثير آن بر آحاد مردم و جامعه نيز بايد توسط متوليان امور فرهنگي استمرار يابد.
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]