واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: ضرورت طراحي لباس متحدالشكل براي قاريان و مبلغان ايراني در خارج از كشور محمدرضا ستودهنيا:لباس قاريان قرآن بايد ساده و بدون آرايههاي دنيوي باشد
گروه فعاليتهاي قرآني: لباس قاريان قرآن كريم بايد ساده و بدون آرايههاي دنيوي، بلكه نمادي براي سادگي و معنويت باشد.
«محمدرضا ستودهنيا» عضو هيئت علمي گروه الهيات دانشگاه اصفهان، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب اظهار كرد: هيئت متخصص فرهنگي كه آشنا به مكارم، اخلاق و آداب مسلماني هستند، با كارشناسي كردن روايتهاي نقل شده از سوي ائمه اطهار(ع) و با در نظر گرفتن ملاكهايي كه در روايات عنوان شده بايد به طراحي لباس قاريان بپردازند.
وي يادآور شد: قبل از طراحي لباس بهتر است اقدامات تحقيقي مناسبي انجام شود و لباس قاريان قرآن كريم هرچه كه باشد بايد ساده و بدون آرايههاي دنيوي و نمادي براي سادگي و معنويت باشد تا مبادا با طراحي لباس، قاريان مورد تمسخر قرار بگيرند كه اين اقدام صحيحي نيست.
اين داور بينالمللي قرآن درباره استفاده از رنگها در لباس قاريان قرآن گفت: در طراحي لباس متحدالشكل براي قاريان ميتوان از رنگهاي سرمهاي و آبي استفاده كرد و نيز ميتوان با الگوگيري از لباس روحانيت به طراحي لباس قاريان قرآن كريم پرداخت.
وي تاكيد كرد: لباس قاريان بايد به گونهاي طراحي شود كه نمادي داشته باشد چراكه بزرگترين وظيفه و رسالت قاري، تلاوت قرآن كريم است تا قاري با قرائت خود آيات قرآني را در قلوب مردم جاي دهد و اگر هم لباس قاريان عين پوشش روحانيت طراحي شود چه فرقي بين قاريان و روحانيت خواهد بود.
ستودهنيا در ادامه اظهار كرد: طراحي و شكلگيري لباس متحدالشكل براي هر صنفي جالب است و براي قاريان نيز مانند روحانيان امر شايستهاي است و در كشورهاي مصر و عراق به ويژه قاريان و حافظان قرآن لباس مخصوص دارند ولي اين امر در فرهنگ كشور ما رايج نيست.
وي در ادامه افزود: پوشش لباس قاريان ايراني ابتدا بايد در فرهنگ كشورمان حل شود و اين مطلب بايد ابتدا به صورت بنيادي بررسي شود كه آيا طراحي لباس متحدالشكل قاريان امري ضروري است و مردم از قاريان چون روحانيان توقع استفاده از پوشش خاصي را دارند.
اين داور بينالمللي قرآن كريم يادآور شد: پوشش روحانيان كه به عنوان امام جماعت در بين مردم شناخته شدهاند كاربرد و جنبه عبادي و مذهبي دارد؛ در زمان رسول اكرم(ص) چنين موضوعي درباره لباس قاريان قرآن كريم مطرح نبوده و در آموزههاي ديني هم شاهد چنين مواردي نيستيم.
اين استاد دانشگاه در ادامه اظهار كرد: در آموزهاي ديني رعايت مواردي چون داشتن شرايط طهارت و رو به قبله بودن ذكر شده اما درباره استفاده پوشش متحدالشكل توسط قاريان مطلبي عنوان نشده و نميتوان اصرار داشت كه قاريان حتماً براي قرائت قرآن كريم از لباس متحدالشكلي استفاده كنند.
ستودهنيا تصريح كرد: كشورهاي مصر و عراق هم متاثر از فرهنگ ترك از لباس مخصوص و كلاه قرمز استفاده ميكنند اما استفاده از پوشش خاص و چنين كلاهي در كشور ما جالب نيست و اگر كسي به طراحي لباس براي قاريان قرآن كريم اقدام كند بايد با توجه به شرايط حاكم بر جامعه و با دقت به اين امر بپردازد.
وي در پايان افزود: در كشورهاي عربي، هند، مالزي و اندونزي هم شاهد استفاده قاريان از كلاه مخصوص و عمامه هستيم كه نسبت به اين موضوع هم بسيار حساس هستند درحاليكه در ايران استفاده از كلاه يا لباس مخصوص رايج و مطلوب نيست.
جمعه 22 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]