واضح آرشیو وب فارسی:قدس: سياست - نامزدي محسن رضايي جدي شد
سياست - نامزدي محسن رضايي جدي شد
محمدرضا يزدانپناه:با سخنان يكي از چهرههاي نزديك به دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، احتمال نامزدي «محسن رضايي» در انتخابات دهم رياستجمهوري افزايش يافت. «اميرعلي اميري» قائممقام حزب توسعه و عدالت و مديرمسوول سايت تابناك، در گفتوگويي كه ديروز با ايلنا انجام داد، رضايي را شخصي دانست كه «ميتواند در صورت حضور در پست رياستجمهوري، بدون توجه به گرايش سياسي نيروهاي موجود از پتانسيل آنها در جهت منافع نظام و كشور استفاده كند.» همزمان با اظهارات اميري، دبير اجرايي ائتلاف فراگير اصولگرايان كه از تشكلهاي حامي «محسن رضايي» و «محمدباقر قاليباف» تشكيل شده است نيز تاكيد كرد كه «انتخابات 22 خرداد 88 شامل سه قطب حاميان دولت با كانديداتوري احمدينژاد، اصلاحطلبان به اجماعرسيده با كانديداتوري خاتمي يا كروبي و اصولگرايان مستقل با نامزدي يكي از كانديداهاي منتسب به اين جريان خواهد بود.» قائممقام حزب توسعه و عدالت نيز در سخناني مشابه با دبير اجرايي ائتلاف فراگير اصولگرايان تصريح كرد كه انتخابات آينده سهقطبي خواهد بود: «اگر فرد مورد اجماع منتقدان، يك اصولگراي منعطف فارغ از كاستيهاي احمدينژاد باشد، پذيرش آن براي اصولگرايان منتقد راحتتر است.» اين در حالي است كه رضايي چند روز پيش در حاشيه يك مراسم افطاري گفته بود كه هنوز براي حضور در انتخابات رياستجمهوري تصميم نگرفته و معلوم نيست كه در انتخابات شركت ميكند يا نه. دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين افزوده بود كه از اوضاع آينده كشور بياطلاع است و تصميم نهايياش به آينده بستگي دارد. اما تغييرات محتوايي اخير سايت شخصي وي و اضافه شدن بخشهاي جديدي به آن، شائبه آغاز فعاليتهاي انتخاباتي رضايي را دامن زد. سايت فردا كه زيرنظر «مرتضي طلايي» فرمانده سابق پليس و عضو كنوني شوراي شهر تهران اداره ميشود، با اعلام اين خبر، افزود كه «اين اقدام، اولين گام عملي محسن رضايي جهت محك افكار عمومي و تصميمگيري براي شركت در انتخابات رياستجمهوري آتي باشد.»
برتري رضايي به احمدينژاد
در حاليكه «محمد خرسند» عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي، از تلاش اصولگرايان براي به حداقل رساندن تعداد كانديداهاي اين جريان در انتخابات آينده خبر داده، سخنان «اميرعلي اميري» قائممقام حزب توسعه و عدالت، از اجتنابناپذير بودن تعدد كانديدا در اين جريان خبر ميدهد. وي اضافه كرد: براي اداره بهينه كشور ضروري است كه جمعي از نيروهاي كارآمد دو جناح سياسي كشور تشكيل شود و رئيسجمهور آينده را انتخاب كنند. در اين صورت دولت از افرادي متعادل و كارآمد تشكيل ميشود كه نيروهاي دو جناح سياسي را دربر خواهد داشت. قائممقام حزب توسعه و عدالت درباره آرايش سياسي اصولگرايان در انتخابات آتي اظهار داشت: به نظر من اصولگرايان در وهله اول بايد احمدينژاد را متقاعد كنند تا اصولگرايان به كانديداي واحدي برسند كه مورد قبول همه گروهها باشد اما به نظر ميرسد اين امر دستنيافتني است زيرا كانديداتوري احمدينژاد قطعي است. اميري افزود: در غير اين صورت اصولگرايان منتقد بايد حول كانديدايي به اجماع برسند كه براي راهيابي به دور دوم انتخابات و كسب پشتباني اصلاحطلبان براي پيروزي مقابل احمدينژاد شانس داشته باشد. وي درباره مصداق چنين كانديدايي در جمع منتقدان سياستهاي فعلي دولت گفت: چهرهاي مانند محسن رضايي در جناحبنديهاي سياسي موجود نميگنجد و در مسووليتهايش از جمله در مديريت جنگ و در مجمع تشخيص مصلحت نظام نشان داده است كه توانايي استفاده از نيروهاي كارآمد بدون توجه به گرايشهاي سياسي آنها را دارد.
رئيسجمهور يكدورهاي
مدير سايت تابناك كه از او به عنوان يكي از مسوولان ارشد ستاد انتخاباتي رضايي ياد ميشود، در ادامه اين گفتوگو ضمن محتمل دانستن ائتلاف ميان اصلاحطلبان و اصولگرايان منتقد دولت در انتخابات دهم رياستجمهوري، احمدينژاد را رئيسجمهور يك دورهاي بيان كرد. اميري در اين خصوص گفت: در انتخابات گذشته رياستجمهوري براي اولينبار انتخابات به دور دوم كشيده شد و اين احتمال وجود دارد كه در انتخابات آتي نيز اين اتفاق براي اولينبار اتفاق بيفتد كه يك رئيسجمهور تنها براي يكبار انتخاب شود. وي با بيان اينكه در انتخاباتهاي گذشته حاميان و منتقدان دولت به طور معمول با دو جناح سياسي راست و چپ منطبق بودند، افزود: با وجود آنكه دولت فعلي اصولگراست اما هم منتقد اصولگرا و هم منتقد اصلاحطلب دارد. قائممقام حزب توسعه و عدالت احتمال ائتلاف اصولگرايان منتقد دولت و اصلاحطلبان را در دور اول انتخابات رياستجمهوري كم دانست و در عين حال افزود: اگر انتخابات به دور دوم كشيده شود منتقدان اصلاحطلب و اصولگرا چارهاي جز حمايت از يك كانديداي خاص در مقابل احمدينژاد ندارند و امكان ائتلاف ميان منتقدان در مرحله دوم بيشتر است. اميري تصريح كرد: در صورت ايجاد چنين ائتلافي در دور دوم انتخابات، ممكن است سرنوشت هاشميرفسنجاني در انتخابات قبلي براي احمدينژاد در اين انتخابات تكرار شود. وي گفت: در دور دوم انتخابات رياستجمهوري اگر فرد مورد اجماع منتقدان، يك اصولگراي منعطف فارغ از كاستيهاي احمدينژاد باشد، پذيرش آن براي اصولگرايان منتقد راحتتر است.
مردم با راي خود مسير را اصلاح ميكنند
«محسن رضايي» كه در كنار «غلامعلي حدادعادل»، «محمدباقر قاليباف»، «علي لاريجاني»، «علياكبر ولايتي» و «احمد توكلي» در زمره كانديداهاي بالقوه اصولگرايان منتقد دولت در انتخابات آينده قرار دارد، در انتخابات گذشته رياستجمهوري نيز نامزد شده بود. با اين حال، پس از آنكه متوجه عدم اقبال شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب اسلامي به خود شد، در فاصله چند روز مانده به انتخابات، انصراف از اين رقابت را اعلام كرد. اما پس از روي كار آمدن دولت نهم به رياست «محمود احمدينژاد» و بيتوجهي رئيس دولت به استفاده از ظرفيت رقباي اصولگراي خود در كابينه، رضايي نيز به جمع منتقدان صريحاللهجه او پيوست. اينگونه بود كه انتقادات دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام و سايتهاي منتسب به او (بازتاب و تابناك) به اقدامات و سياستهاي دولت نهم، روزبهروز افزايش يافت. اين اعتراضات تا آنجا بود كه رسانههاي خبري در تابستان سال گذشته، به نقل از رضايي خبر دادند كه او با انتقاد شديد از دولت، گفته بود: «مردم در انتخابات آينده با راي خود مسير را اصلاح ميكنند.» دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، در نشست گروه «منصورون» كه اوايل امسال برگزار شده بود، نسبت به شكلگيري «نئوحجتيه و منافقين جديد» هشدار داده بود. اينها البته به خبر انتقادات هميشگي رضايي مانند اعطاي «مقام اول تورم و بيكاري در منطقه به ايران» به علت ضعف در اهداف سند چشمانداز 20 ساله كشور است. حملات تند فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در دوران جنگ تحميلي عليه دولت نهم، واكنش متقابل رئيس دولت را به دنبال داشت. احمدينژاد در سفر نوروزي امسال خود به قم، طي يك سخنراني عمومي گفت: «دخانيات ما دو سال است كه دارد دستها را يكييكي قيچي ميكند.» وي در توضيح اين دستها، اضافه كرد: كسي هست كه اگر من اشاره كنم شما او را ميشناسيد. دخانيات ما براي اينكه اين شبكه را به هم بزند گفته است كه آقا من امتيازات واردات سيگار به جاي اينكه دست يك نفر باشد، آزاد ميگذارم. هركس ميخواهد طبق مقررات و ضوابط بهداشتي و عوارض گمركي سيگار وارد كند. كس ديگري هم آمده كه حالا آدم به ظاهر سالمي است و گفته است من بدون قاچاق و تقلب و رشوه ميخواهم سيگار وارد كنم. رئيسجمهوري افزود: آقايي كه هنوز هم در يكي از مراكز است و زياد هم مصاحبه ميكند و ادعاهاي خيلي گنده ميكنه و تحليلهاي عجيب و غريب، اين آقا را صدا زده و گفته تو ميخواهي سيگار وارد كني. گفته بله. گفته است پنج ميليارد دلار بايد بدهي به فلان آقا. گفته است براي چي بايد بدهم؟ گفته مگر نميخواهي سيگار وارد كني؟ گفته بله ميخواهم وارد كنم و عوارض قانوني را ميپردازم و سيگار مورد قبول بهداشت را وارد ميكنم. گفته است نخير نميشود تا تو اين پول را ندهي امكان ندارد بتواني سيگار وارد كني. آنگونه كه سايت اصلي حامي دولت، در تكمله اظهارات احمدينژاد نوشت، فرد مورد اشاره رئيس دولت «يك فرمانده سابق نظامي عضو يك مجمع» است كه قاچاق سيگار Marlboro به ايران را از طريق شركت «الراشدين» امارات، در دست دارد به گفته سايت حامي دولت، سايت وابسته به اين فرمانده نظامي پيش از اعلام ماجراي بانك پارسيان از سوي رئيسجمهور نيز بهرهگيري فراواني انجام داده بود. اخيرا و همزمان با افزايش مباحث مربوط به انتخابات در ميان جريانات سياسي، اخباري درباره تلاشهاي «محسن رضايي» و «علي شمخاني» براي تشكيل لوييجرگه اصولگرايان با هدف اجماع اين جريان بر يك كانديدا در انتخابات آينده رياستجمهوري و رايزني آنها با برخي روحانيون متنفذ مانند «محمد محمديريشهري» منتشر شده است.
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]