تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى گويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821067467




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تصاویر شگفت انگیز ناسا از سطح مریخ


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: تصاویر شگفت انگیز ناسا از سطح مریخ

تصاویری که در این گزارش تصویری می*بینید،* در واقع تصاویر منتخب وایرد از بین 13 هزار تصویری است که تاکنون از سطح سیاره مریخ گرفته شده است. دوربین تصویربرداری با وضوح بالای تجربه علمی یا به اختصار، های*رایز که روی مدارگرد اکتشافی مریخ ناسا نصب شده، در حال حاضر قوی*ترین دوربینی است که ناسا بر روی فضاپیماهای خود نصب کرده است.
تصاویری که این دوربین گرفته واقعا شگفت*انگیز و زیبا هستند. در این تصاویر به خوبی می*توانید ببینید که برخی از قسمت*های مریخ چه قدر به زمین شبیه هستند در حالی که برخی قسمت*های دیگر واقعا غیرعادی و متعلق به دنیایی بیگانه*اند.

http://www.up.iranblog.com/images/2fhu6mkyrsqkgqp51ngy.jpg

این تصویر، شن*های روان مریخ را روی دهانه*ای که بر اثر برخورد یک سیارک ایجاد شده است، نشان می*دهد. مریخ پر از این گونه دهانه*های ناشی از برخورد است.

http://www.up.iranblog.com/images/ktrljb2mpvm6l7mt647f.jpg

این تصویر در سال 2007/ 1386 توسط دوربین* های*رایز مدارگرد اکتشافی مریخ ناسا گرفته شده و رسوب*های لایه*ای را در یکی از فلات*های منطقه*ای از مریخ به نام والس مارینریز نشان می*دهد. دانشمندان فکر می*کنند که در این لایه*ها باید سیلیس شیری و سولفات آهن وجود داشته باشد که توسط آب*های اسیدی شکل گرفته**اند.

http://www.up.iranblog.com/images/td12ps1yg3a8hs6iuvt.jpg

این تصویر کلاهک یخ دی*اکسید کربن را در قطب جنوب مریخ نشان می*دهد. الگویی که می*بیند بر اثر تبخیر دی*اکسید کربن به وجود آمده است. دانشمندان بر این باورند که با ذوب شدن کلاهک یخی از پایین به بالا، دی*اکسید کربن مستقیما به گاز تبدیل می*شود و با باز کردن راهی برای خروج، این شبکه*های عنکبوتی را به وجود می*آورد. رنگ تیره غباری است که با گاز بیرون می*آید.

http://www.up.iranblog.com/images/a6lcla7l29l2mioq10b.jpg

این تصویر ترکیبی از موج و تپه را در دهانه پروکتور نشان می*دهد. شیارهای روشن وکوچک، *موج*هایی هستند که از ماسه بسیار ریز تشکیل شده*اند. اشکال بزرگ وتیره، تپه*های شکل*گرفته از غبار حاصل از سنگ*های آتشفشانی تیره*رنگ هستند. این تصویر را دوربین های*رایز در سال 2009/ 1388 از روی مدارگرد اکتشافی مریخ ناسا گرفته است.

http://www.up.iranblog.com/images/u4cy5bd1klkyf82sgdh4.jpg

تصویری که با این زاویه از دهانه ویکتوریا گرفته شده است، به خوبی لایه*های موجود در دیواره*های این دهانه را نشان می*دهد. الگوی کف دهانه را هم تپه*های ماسه*ای به وجود آورده*اند. رد اپورچیونیتی ناسا را می*توانید در سمت چپ دهانه ببینید. این تصویر هم در سال 2009/ 1388 توسط های*رایز گرفته شده است.

http://www.up.iranblog.com/images/2o1y7guj9dahjvgcnm7w.jpg

این تصویر با رنگ*های غیرواقعی، درست مانند تصاویر بیابان*های جنوب غربی آمریکای شمالی روی زمین است. کانال*هایی که از روی یک صخره در نزدیکی دهانه آتشفشانی به پایین می*روند،* درست به الگوی رودهایی که روی زمین خاک را می*شویند و جلو می*روند شبیه هستند.

http://www.up.iranblog.com/images/0qyruindhdham63v073c.jpg

دانشمندان در این منطقه شواهدی از وجود سولفات*های آهن*دار پیدا کرده*ا*ند. همچنین در لبه*های این منطقه آثاری از مواد تشکیل*دهنده رس یافته*اند. بخش*هایی از سطح این منطقه با تل*های شنی روان پوشانده شده است.

http://www.up.iranblog.com/images/5g51dmicn7g5zdb4xpb7.jpg

در این تصویر می*توانید دره*ای به طول 600 مایل (معادل بیش از 960 کیلومتر) را ببینید که کاسما نامیده شده و بخشی از والس مارینریز،* بزرگ*ترین سیستم دره*ای شناخته*شده در کل منظومه شمسی است. قسمت*های تیره تصویر،* صخره*ای ساخته شده از جریان گدازه و قسمت*های روشن آن، شیارهای غول*پیکر را نشان می*دهد.

http://www.up.iranblog.com/images/zxbwcf8oahxzlo3frdrh.jpg

این تپه*ها که با شکل*های عجیب و غریب کنار هم شکل گرفته*اند هم در مریخ و هم روی زمین رایج هستند. آن*ها اغلب در جایی شکل می*گیرند که باد همیشه در یک جهت بوزد. در منطقه*ای که در این تصویر می*بینید،* باد از سمت راست و بالا به سمت چپ و پایین تصویر می*وزد. ماسه خیلی نرم و گرد بالا رفته و در سوی دیگر ناگهان به پایین ریخته است.

http://www.up.iranblog.com/images/zwa9f7k30xcclwjjd92.jpg

این تصویر هم کف دهانه آنتونیادی را نشان می*دهد. مناطق تیره و انشعاب*مانند، می*توانند بقایای کانال*های حاصل از آب چشمه*ها باشند که کم*کم با مواد سخت پر شده*اند. طی میلیون*ها و شاید میلیاردها سال،* باد مواد اطراف کانال*ها را برده و کانال*های پر از مواد سخت که مقاوم*تر بوده*اند، بر جای مانده*اند.

http://www.up.iranblog.com/images/x8qvsozht5mcp01djv3z.jpg

روی تپه*های کف این دهانه آتشفشانی را لایه*ای از برفک دی*اکسید کربن پوشانده شده است. در بهار که این یخ*ها آب می*شود، مستقیما به گاز تبدیل می*شود. رگه*های تیره احتمالا محل خروج گاز را نشان می*دهد. این تصویر در اول ژانویه 2010/ 11 دی*ماه 1388 توسط دوربین های*رایز گرفته شده است.

http://www.up.iranblog.com/images/2u3ufa8ongavvbcbfx9u.jpg

این تصویر هم کف هلاز بسین،* دهانه*ای 1400 مایلی (معادل بیش از 250،2 کیلومتر) ناشی از برخورد با نشان می*دهد. همان*طور که در تصویر می*بینید، درست مثل این است که ماده*ای چسبناک روی سطح آن جریان داشته است. این تصویر اواخر سال 2009 میلادی/ 1388 گرفته شده است.

http://www.up.iranblog.com/images/n3hzg2o8orm5d2ct21.jpg

انگار در دل تپه*های مریخی درخت روییده است. اما این درخت*ها در واقع خطای بصری هستند. آن*ها در حقیقت رگه*های تاریکی از رسوب روی تپه*ها هستند. این رگه*های تاریک هم در محل آزاد شدن گاز ناشی از تصعید یخ دی*اکسید کربن موجود در لایه*های زیرین هستند. مثل نمونه*های قبلی، گاز همراه خودش غبار را به سطح می*آورد که روی سطح می*نشیند.

http://www.up.iranblog.com/images/qfsxo00d7kqc9z43g8ab.jpg

این الگوی راه*راه را تپه*های خطی موجود روی کف دهانه*ای به نام نوآچیز ترا به وجود آورده است. قسمت*های تیره خود تپه*ها هستند و قسمت*های روشن،* خطوط شکل*گرفته از تخته*سنگ*های پهن بین دو تپه را نشان می*دهد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن