واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: گروه محیط طبیعی : با گذشت نزديك به 4 ماه از سال و در حالي كه تاكنون از هيچ يك از مناطق زيست يوز اخباري از مشاهده و يا عكسبرداري از توله يوز در سال 1389 گزارش نشده است، سرانجام نخستين اخبار خوش از پارك ملي سياهكوه در استان يزد منتشر شد .
http://isdle.ir/news/thumbnail.php?file=2010_07_24__7__211438496.jpg&size=article_large
به گزارش دبيرخانه پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي ، هفته گذشته از يك ماده يوزپلنگ به همراه سه توله كوچك كه احتمال مي رود سه ماهه باشند توسط دوربين هاي تله اي در پارك ملي سياهكوه عكسبرداري شد. حسن اكبري، معاون محيط طبيعي اداره كل حفاظت محيط زيست استان يزد با اعلام اين مطلب گفت: حدودا 20 روز بود كه محيطبانان زحمتكش منطقه از مشاهده رد يوز و توله ها در اين منطقه خبر مي دادند اما موفق به مشاهده آنها نشده بودند و چون تمامي دوربين هاي تله اي مان به منظور براورد جمعيت يوز در پناهگاه حيات وحش دره انجير كار گذاشته اند، نتوانستيم از آنها عكسبرداري كنيم،اما يكي دوتا دوربين تله اي خراب در اداره داشتيم كه يكي از محيطبانان با تعمير اين دوربين، آن را در يكي از مناطق مورد نظر در پارك ملي سياهكوه نصب كرد.
وي افزود : خوشبختانه همين يك دوربين بعد از يك روز موفق به عكسبرداري از ماده يوز و توله هايش شد كه البته به دليل اشكالات فني دوربين، كيفيت عكس زياد خوب نيست . اين مقام خاطر نشان كرد: به احتمال زياد توله ها سه تا هستند كه يكي از انها در تصوير زياد مشخص نيست به همين دليل دوربين ديگري در منطقه كار گذاشتيم تا از سه تا بودن توله ها مطمئن شويم. با اين وجود محمد فرهادي نيا، معاون پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي با بررسي تصاوير تهيه شده تعداد توله ها را سه تا عنوان كرد و گفت : در سال 1386 نيز در همين منطقه سياهكوه يك ماده يوز به همراه سه توله ديده شده بود كه محيطبانان نتوانستند از آن عكس بگيرند و يكماه بعد از آن نيز همين مشاهده با سه توله يوز در منطقه عباس آباد نايين تكرار شد . وي مي افزايد: از آنجا كه عباس آباد نايين و منطقه سياهكوه به هم وصل هستند احتمال دارد كه مهاجرت طبيعي در اين دو منطقه همواره صورت بگيرد . پارك ملي سياهكوه واقع در مرز شمالي استان يزد و 40 كيلومتري شهر اردكان، قرار دارد و يكي از 10 زيستگاه منتخب يوزپلنگ در ايران محسوب مي شود.
عمدهترين تعارض در پارك ملي سياهكوه در حال حاضر معدن و چراي دام است كه بصورت محدود در ارتفاعات قاسم وزير و اطراف سياهكوه ديده مي شود. جادهها و مسيرهاي دسترسي به معادن فعال يا متروكه (جادههاي خاكي) نيز شكل ديگري از دخالت انسان در اين منطقه قلمداد ميشود.
لینک منبع: http://alborzhunting.blogfa.com/post-189.aspx
بعد از گذشت 5 سال از آخرین مشاهده توله های یوزپلنگ در پناهگاه حیات وحش میاندشت، بار دیگر دو توله یوز به همراه مادرشان دراین منطقه مشاهده شدند.
http://www.iren.ir/Images/News/Smal_Pic/26-5-1389/IMAGE634176519092812500.jpg
به گزارش خبرگزاری محیط زیست ایران به نقل ازدبیرخانه پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، یکی از محیطبانان پناهگاه حیات وحش میاندشت به نام بهزاد شرافتی، صبح روز یکشنبه 24 مرداد ماه،موفق به مشاهده این توله ها به همراه یک ماده یوز در منطقه شد .
حسین هراتی، رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جاجرم دراین باره گفت: این یوزها ساعت 6 صبح یکشنبه در منطقه "قطارگزی" در شمال شرقی پناهگاه حیات وحش میاندشت مشاهده شدند. وی افزود : این دومین مشاهده یوز در سال جاری در این منطقه است ، ضمن اینکه یکماه قبل نیز محیطبانان دو یوز دیگر را در این منطقه مشاهده کردند که به دلیل نداشتن دوربین عکاسی نتوانستند عکسی از انها تهیه کنند اما بررسی رد یوزپلنگ ها صحت این گزارش ها را تایید کرد .
وی عمده ترین دلیل افزایش مشاهدات یوز در سال جاری نسبت به سالهای قبل تر را، افزایش شمار آهوها در منطقه عنوان کرد و گفت: طعمه یوز در میاندشت آهو است که در مقایسه با سالهای قبل جمعیت آهو ها به دلیل برقراری امنیت بیشتر درمنطقه افزایش یافته و همین امر در زاد و ولد یوزپلنگ ها می تواند موثر باشد .
در حال حاضر پناهگاه حیات وحش میاندشت در استان خراسان شمالی تنها زیستگاه دشتی یوزپلنگ در ایران محسوب می شود که بین 300 تا 400 آهو در این منطقه زیست می کند . در این منطقه همچنین یک یوزپلنگ نر به نام کوشکی که سه سال قبل، از متخلفان شکار گرفته شد، در اسارت نگهداری می شود که تاکنون به دلیل عدم وجود جفت مناسب، موفق به جفت گیری با هیچ یوزی نشده و در تنهایی زندگی می کند.
منبع (http://www.iren.ir)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]