تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همه گناهان گذشته كسى كه از روى ايمان و براى رسيدن به ثواب الهى معتكف شود، آمرزي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831223749




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سورنا 2، نخستین ربات انسان‌نمای ایرانی رونمایی شد


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: نخستین روبات انسان نمای ایرانی به نام سورنا 2 با حضور رئیس جمهور رونمایی شد.

http://www.hamshahrionline.ir/images/upload/news/posa/8904/sorena-ss.gif

این روبات محصول بیش از 10 هزار نفر ساعت کار فشرده است. 20 نفر از زبده‌ترین کارشناسان و مهندسین رباتیک در بخش‌های طراحی، ساخت، نرم‌افزار، کنترل و بهینه‌سازی در طول یک سال گذشته مشغول فعالیت در ارتباط با این پروژه بوده‌اند که امروز در حاشیه برگزاری همایش گرامیداشت روز صنعت و معدن در سالن اجلاس سران در تهران رونمایی شده است.

این روبات با استفاده از آخرین فناوری‌های روز روباتیک در اندازه و وزن مشابه انسان طراحی و ساخته شده است.

سورنا 2 می تواند همانند یک انسان اما با سرعتی آهسته تر و با ترکیبی از حرکات دست، سر و پا، با حفظ تعادل گام بردارد. قد این روبات انسان نمای ایرانی 145 سانتی متر و وزن آن 45 کیلوگرم است و دوربین، میکروفن و اسپیکر از جمله تجهیزات جانبی آن است.

گفتنی است سورنا 1 به عنوان نمادی برای آغاز پروژه طراحی، ساخت، هوشمندسازی ربات انسان‌نما در سال 1387 ساخته شد و سورنا 2 که امروز رونمایی شد، دارای قابلیت‌های بیشتری از سورنا 1 است.

ربات انسان‌نمای سورنا2 را انجمن تخصصی مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن با همکاری مرکز وسایل نقلیه پیشرفته دانشگاه تهران (cav) ساخته است.

سورنا 2 دارای 12درجه آزادی در پاها، 8 درجه آزادی در دست‌ها و 2 درجه آزادی در سر است.

گام برداشتن آرام و شبیه انسان، حرکات منظم دست و پا و حرکات مشابه رفتار انسانی از ویژگی‌های سورنا 2 است.

در مرحله کنونی مهمترین موضوع، اندازه و وزن ربات است؛ چراکه با تغییر اندازه ربات از اندازه‌ های کوچک نظیر ربات‌های فوتبالیست به اندازه طبیعی انسان، تغییرات اساسی در دینامیک حرکتی ربات ایجاد میشود.

این موضوع سبب پیچیده‌ترشدن نحوه کنترل و حفظ تعادل ربات میشود.

با این حال، متخصصان با بهره‌گیری از آخرین فناوری‌های نوین و کمک انجمن تحقیق و توسعه و دیگر متخصصان داخلی توانسته اند این چالش بزرگ را پشت سر بگذارند و به سوی کاملتر کردن این ربات گام بردارند.

در حال حاضر فعالیت بر روی حوزه‌های شنوایی، بینایی و سخنگویی ربات آغاز شده و مراحل اولیه توسعه بینایی و صدا، ارتقا سطح هوشمندی، تقلید رفتارهای انسانی و افزایش سرعت گام برداشتن انجام گرفته است که پس از تکمیل در نسل‌های بعدی سورنا ارائه خواهد شد.

نسل‌های بعدی سورنا خواهد توانست چهره‌ها، اشیا، کلمات و جملات را تشخیص و عکس‌العمل مناسب از خود نشان دهد.

سورنای ایرانی مجری همایش می‌شود



طراحی و ساخت ربات انسان‌نما، یکی از فناوری‌های در حال رشد در سطح جهانی است، که تاکنون دانشگاه‌ها و صنایع مطرح دنیا پیشرفت‌های زیادی در این حوزه داشته‌اند.
اگر تا چند وقت دیگر شاهد بودید که یک مراسم ایرانی را یک ربات مجری گری می کند، زیاد تعجب نکنید چرا که قرار است نسل‌های بعدی سورنای ایرانی توانایی اجرا در یک همایش را داشته باشند.

سورنای 2 که دیروز در مراسم روز صنعت و معدن رونمایی شد، نسبت به نمونه قبلی خود سورنای 1 که در آذر ماه سال 87 رونمایی شده بود، نمونه ای تکامل یافته تر است: سورنا 1 تنها به عنوان نمادی برای «اعلام آغاز پروژه طراحی، ساخت و هوشمند سازی روبات انسان نما»، در سال 1387 ارائه شد.

این ربات دارای قابليت حركت بر روي مسير از قبل تعيين شده توسط موتورهاي DC و سيستم مسيرياب و همچنین، حركت و فعاليت به صورت دستي از طريق اپراتور بود. علاوه بر این، سورنا1 قابلیت تكلم متن هاي از پيش تعيين شده (در تمامي مراحل فعاليت) را نیز داشت.


http://hamshahrionline.ir/images/upload/news/pose/8904/surena3-13-ss.jpg


حمید طاهباز توکلی، دبیر انجمن تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن با بیان این مطلب، خصوصیات نسل دوم سورنا را اینچنین عنوان می کند: نسل دوم سورنا در اندازه و وزن مشابه یک انسان، ساخته شد. سورنا2 قادر است همانند یک انسان ولی با سرعتی آهسته تر و با ترکیبی از حرکات دست، سر و پا گام بردارد. این روبات 145 سانتی متری 45 کیلوگرم وزن دارد، با حفظ تعادل قدم بر می دارد، در پایین تنه 12 درجه آزادی، در دست ها 8 درجه آزادی و 2 درجه آزادی در سر دارد، پردازنده های داخلی اش میکروکنترلرهای AVR, DSP است و به دوربین، میکروفن و speaker مجهز است.


طراحی مکانیکی بدنه سورنا2 به گونه ای صورت گرفته است که بیشترین درجات آزادی قسمت های مختلف بدن تأمین گردد. برای تأمین حرکت روان، با دقت بالا و بدون لقی مفاصل، از هارمونیک درایو استفاده شده است. به علاوه تیم سازنده از سنسورهای فشار در کف پای سورنا استفاده کرده اند تا این روبات حرکت بهتر و متعادل تری داشته باشد.



کدام روبات‌ها انسان نما هستند؟

آدم آهنی یکی از رایج ترین اسباب بازی های دهه گذشته بچه ها در بسیاری از کشور هاست. روبات های کوچکی که راه می روند، چند جمله آدم آهنی وار می گویند و احیانا نور قرمزی منتشر می کنند و ...

اما آیا این اسباب بازی ها را می توان یک روبات انسان نما نامید؟ در تعریف روبات انسان نما گفته می شود که هر روباتی که به شکل انسان باشد، روبات انسان نما نامیده می شود یعنی دو پا، دو دست و بالاتنه داشته باشد.

حتی در این دیدگاه نیز نمی توان آدم آهنی ها را روبات انسان نما نامید چون سایز کوچکی دارند و همین تولید روبات در سایز واقعی انسان کار را بسیار دشوار تر می کند. اما از دیدگاه آکادمیک، روبات انسان نما به روباتی گفته می شود که قادر به انجام اعمال انسانی باشد. از این منظر شباهت ظاهری به انسان از اهمیت کمتری برخوردار است ولی به هر حال یکی از مشخصه های رباتهای انسان نما، شباهت فیزیکی و ظاهری او به انسان است، چرا که همین شباهت ظاهری به انسان موجب احساس خوب و بهتری نسبت به آنها می شود.

هدف از طراحی، ساخت و هوشمند سازی این نوع روبات ها، استفاده از آن‌ها در موقعیت‌های کاری حساس و دشوار به جای انسان و یا به عنوان همکار در کنار انسان است.

روبات‌های انسان نما براساس ویژگی‌های فیزیکی بدن انسان طراحی می شوند و می‌توانند کارهای مختلفی را که حتی برای انسان خطرناک یا طاقت فرسا است انجام دهند مثل: حضور در میادین مین و محیط‌های رادیواکتیویته، حرکت در مناطق صعب العبور به منظور امداد یا تحقیقات علمی، استفاده در صنایع فضایی و نظامی و همچنین در محیطهای اجتماعی مثل منازل به عنوان خدمتکار، نیروی کار و . . .

نمونه های پیشرفته تر این روبات ها شبیه انسان دارای احساس هستند و در برخورد با حوادث و مسایل مختلف از خود واکنش نشان می دهند. در این روباتها، بخشی وجود دارد که به عنوان مغز روبات عمل می کند. در این بخش اطلاعات دریافتی از حسگرها، تجزیه و تحلیل شده و دستورات لازم به مفاصل و بازوها فرستاده می شود. این روباتهای انسان نما دارای یک سیستم مبنایی هستند و از نوعی هوش مصنوعی برخوردارند که به کمک نرم افزارهای مخصوص که در طراحی آنها به کار رفته است، همانند مغز انسان داده های ورودی را پردازش می کند و قادر به تصمیم گیری است.



دست پخت متخصصان ایرانی

http://hamshahrionline.ir/images/upload/news/posb/8904/surena-13-ss.jpg

حدود یک دهه است که دلبری روبات‌های ژاپنی آغاز شده است. در این سال ها عادت کرده ایم که هر از چند گاهی شاهد شیرین کاری جدیدی از آسیمو روبات انسان نمای شرکت هوندا باشیم. یا اخبار کرکری خوانی هیتاچی برای هوندا را دنبال کنیم که معتقدند سریع ترین روبات انسان نما را ساخته اند و عمیو (Emieue) ی آنها خیلی سریع تر از آسیوی هوندا راه می رود.

شاید قبلا تصور می شد که بومی کردن چنین فناوری پیچیده ای ده ها سال طول بکشد. اما، تنها پس از گذشت 10 سال متخصصان کشورمان توانستند رباتی بسازند که راه برود و حرف بزند: « طراحی، ساخت و هوشمند¬سازی ربات انسان¬نما با ابعاد و وزن نزدیک به انسان، که قابلیت انجام رفتارهای دقیق و نرم مشابه رفتارهای انسانی را داشته باشد، هدف اصلی پروژه سورنا است.»

از مجموع حرکات و رفتارهای انسانی، در حال حاضر سورنا از عهده کارهایی چون مسیریابی به کمک مادون قرمز، قابلیت حرکت به کمک دو چرخ بر روی مسیر از قبل تعیین شده، حفظ تعادل، هماهنگی سر و دست و پا و قدمها و همچنین سخنگویی طبق متنهای از پیش تعیین شده برمی آید. نشستن بر صندلی و بالا رفتن از پله ها از کارهای دیگری است که برای سورنا پیش بینی شده است. اکنون تیم سازنده این روبات در تلاشند تا مهارت های دیگری مانند شنوایی و بینایی را به آن اضافه کنند، سطح هوشمندیش را ارتقا دهند و همچنین سرعت گام برداشتن سورنا را بیشتر کنند.

طبق پیش بینی ها قرار است سورنا در سال 90 توانایی مدیریت و اجرای همایش را داشته باشد.

http://hamshahrionline.ir/images/upload/news/pose/8904/surena2-13-ss.jpg

این روبات ایرانی حاصل همکاری میان «انجمن تخصصي مراكز تحقيق و توسعه صنايع و معادن» با تيم «مركز وسايل نقليه پيشرفته (CAV)» دانشکده مهندسی مکانیک پرديس دانشكده‌هاي فني دانشگاه تهران است. البته در اجرای پروژه سورنا در دانشگاه تهران که یک پروژه فرارشته ای محسوب می شود، از همکاری چند گروه تخصصی رباتیک در داخل کشور نیز بهره برده شده است.

در همین زمینه:
رباتیک و جایگاه آن در ایران (http://p30city.net/showthread.php?t=9965)

روبات انسان‌نماي ايراني
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1389/04/26/100880653641.jpg
از روبات انسان‌نماي ايراني پرده‌برداري شد. سورنا2 داراي 145سانتي‌متر قد، 45 كيلوگرم وزن، 12درجه آزادي در پاها، 8درجه آزادي در دست‌ها و2درجه آزادي در سر است.

گام برداشتن آرام و شبيه انسان، حرکات منظم دست و پا و حرکات مشابه رفتار انساني از ويژگي‌هاي سورنا2 است.

در مرحله کنوني مهم‌ترين موضوع، اندازه و وزن روبات است؛ چراکه با تغيير اندازه روبات از اندازه‌هاي کوچک نظير روبات‌هاي فوتباليست به اندازه طبيعي انسان، تغييرات اساسي در ديناميک حرکتي روبات ايجاد مي‌شود. اين موضوع سبب پيچيده‌تر شدن نحوه کنترل و حفظ تعادل روبات مي‌شود. با اين حال، متخصصان با بهره‌گيري از آخرين فناوري‌هاي نوين و کمک انجمن تحقيق و توسعه و ديگر متخصصان داخلي توانسته‌اند اين چالش بزرگ را پشت‌ سر بگذارند و به‌سوي کامل‌تر کردن اين روبات گام بردارند. گفتني است كه سورنا 1 نيز در سال 1387 به عنوان اولين روبات انسان‌نماي (Humanoid) ايراني معرفي شد، اما از آنجا كه از حداقل امكانات و استانداردهاي تعريف شده براي يك انسان‌نما بي‌بهره بود، بسياري از كارشناسان داخلي آن‌را هيومنويد نمي‌دانستند زيرا آن روبات تنها داراي قابليت حرکت روي مسير از پيش تعيين‌شده، به‌وسيله موتورهاي D
30 (و نه گام برداشتن) و سيستم مسيرياب و همچنين حرکت و فعاليت به‌صورت دستي از طريق اپراتور بود و فقط مي‌توانست متن‌هاي از پيش تعيين‌شده را بخواند. حال بايد منتظر ماند تا سورنا2 نيز توسط متخصصان فن روباتيك آزمايش شود تا از نظرات ايشان آگاه شويم.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 558]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن