محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827893667
تب ساختوساز در دبي سرد ميشود
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: تب ساختوساز در دبي سرد ميشود
دنياي اقتصاد- در حالي كه تبليغات سرمايهگذاري در بازار ساختمان و مسكن دبي حجم زيادي از برنامههاي تلويزيونهاي بينالمللي را پر كرده، تحقيقات موسسه معتبر پراپرتي واير (موسسهاي بينالمللي براي بررسي وضعيت آمار و ارقام ساختوساز و مسكن در سراسر دنيا) حاكي است: ساختوساز در دبي فقط تا دو سال ديگر رونق دارد و از آن به بعد با پيشي گرفتن عرضه از تقاضا وارد ركود ميشود.
سرمايهگذاران خارجي فريب تبليغات را نخورند
تب ساخت و ساز در دبي سرد مي شود
بازار ملك و ساختمانسازي در دبي تا سال 2010 به اوج ميرسد و از آن به بعد با پيشي گرفتن عرضه از تقاضا وارد ركود ميشود
هر ساعت 33 نفر به شهروندان دبي اضافه ميشود كه البته اين رقم جداي از آمار ورود توريست به اين جزيره شيخ نشين است
نيلوفر قديري
در حالي كه تبليغات سرمايهگذاري در بازار ساختمان و مسكن دبي حجم زيادي از برنامههاي تلويزيونهاي بينالمللي را پر كرده، تحقيقات موسسه معتبر پراپرتي واير (موسسهاي بينالمللي براي بررسي وضعيت آمار و ارقام ساختوساز و مسكن در سراسر دنيا) حاكي است: ساختوساز در دبي فقط تا دو سال ديگر رونق دارد. خلاصه اين تحقيقات ثابت ميكند انبوه ساختمانسازيها در اين جزيره تا دو سال ديگر كليه تقاضاها در بازار مسكن را پوشش خواهد داد وكارگاههاي بزرگ ساختمانسازي در دبي تا دو سال ديگر تعطيل ميشوند.
بزرگترين شيخنشين حاشيه خليج فارس اكنون به بزرگترين كارگاه ساختمانسازي در جهان تبديل شده است.
ساختوساز مسكوني در اين جزيره با حجم و سرعت زيادي در جريان است و بزرگترين و منحصر بهفردترين برجها در آن در حال ساخت است.
اما اين ساختوسازها تنها تا دو سال ديگر ادامه خواهد داشت و از سال 2010 هم حجم ساختوساز و هم ارزش ملك در دبي افت خواهد كرد.
شركتهاي ساختماني دولتي و خصوصي در دبي طي چند سال گذشته آنقدر از محل ساخت مسكن در دبي سود و تجربه كسب كردهاند كه حالا پاي همين شركتها براي سرمايهگذاري خارجي به اروپا و آسيا و حتي آفريقا باز شده است.
ساخت مسكن در بزرگترين شيخنشين حاشيه خليج فارس تا دو سال ديگر رونق دارد، چون ورود جمعيت تازه به اين جزيره فوقالعاده زياد است.
پيشبيني شده جمعيت دبي تا ده سال ديگر بيش از دو برابر جمعيت فعلي افزايش پيدا كند.
اوضاع بازار مسكن دبي به لحاظ ارزش املاك نيز فعلا روي بورس است. گزارش يك موسسه معتبر بينالملي از اوضاع بازار مسكن دبي نشان ميدهد رونق ساختوساز و مسكن در اين جزيره عربي همچون فواره در حال اوج گرفتن است و تا سال 2010 به اوج خود ميرسد و بعد از آن با پيشي گرفتن عرضه از تقاضا ارزش ملك و حجم ساختوساز به تدريج كاهش خواهد يافت.
نام دبي اينروزها در محافل اقتصادي و همچنين ميان مردم عادي سراسر دنيا زياد شنيده ميشود. اين شهر كوچك عربي كه عمرش به بيش از چند دهه نميرسد، در مدت كوتاهي توانست در بسياري از زمينههاي تجاري و توسعهاي به پيشرفت قابلتوجهي دست يابد. يكي از زمينههاي پيشرفت اين شهر كوچك عربي در خليجفارس، ساختوساز و نوآوريهاي آن در عمر مسكن و سازه است.
بلندترين، عجيبترين و لوكسترين برجها و ساختمانهاي جهان با سرمايهگذاري هنگفت داخلي و خارجي توسط معماران غربي در اين شهر در حال ساخت يا ساختهشدن است. آمارها نشان ميدهد كه هر ماه 25هزار نفر ساكن جديد به ساكنان دبي اضافه ميشوند و اين افزايش جمعيت براي شهر كوچك دبي، رونق ساختوساز را به همراه ميآورد. وجود بنگاههاي بزرگ ملكي و ساختماني در دبي، اين شهر را به يكي از بزرگترين بورسهاي صنعت ساختوساز و مسكن در منطقه خاورميانه و حتي به تعبيري در كل دنيا تبديل كردهاست.
اضافه شدن 25هزار نفر ساكن جديد به ساكنان شهر دبي در هر ماه به اين معني است كه در هر ساعت 33 نفر به شهروندان اين شهر اضافه ميشوند. اين رقم جداي از تعداد توريستهايي است كه از دبي ديدن ميكنند كه اكنون تعداد آنها از 5ميليون نفر در سال گذشته است، جمعيت كنوني دبي اكنون به بيش از 6/1ميليون نفر رسيده و پيشبينيها حاكي از آن است كه تا سال 2010 اين رقم به 2/2ميليون نفر ميرسد. در برنامههاي شهري و توسعهاي كه مسوولان اين شهر در دست اجرا دارند، پيشبيني شده كه جمعيت دبي تا سال 2020 به بيش از 4ميليون نفر برسد.
حتي بدون اين آمار و ارقام هم شكي نبود كه دبي در حال پيشرفت و توسعه شهري است. بعد از ورود به فرودگاه دبي و نگاهي سطحي به اين شهر بندري هم ميتوان به اين نكته رسيد. با ورود جمعيت رو به رشد مهاجر به دبي، همه صنايع اين شهر رشد خواهد كرد. قرار گرفتن دبي ميان شرق و غرب و تبديل شدن آن به پل ارتباطي ميان اين دو نقطه از جهان باعث شده كه اين شهر جاي سنگاپور را از نظر محل ترانزيت كالا و مسافر ميان شرق و غرب بگيرد.
ساختوساز يكي از صنايع پولساز و رو به رشد دبي است. آمارها نشان ميدهد كه سرمايهگذاري دولتي در ساختوساز دبي تا 5 سال آينده دو برابر شده و به 2/272ميليارد دلار ميرسد. بسياري از شركتهاي ساختماني دولتي و خصوصي دبي اكنون با توسعه كار خود در اين شهر، به سراغ ديگر نقاط دنيا رفته و سرمايهگذاري خود را در نقاطي مانند هند، پاكستان، تونس، قطر، ازبكستان، مالديو و ماداگاسكار گسترش دادهاند. علاوهبر پروژه عظيم نخل كه چندين شهرك مسكوني را در كنار هم به شكل يك نخل عظيم در ساحل خليج فارس قرار داده، چند پروژه ساختماني عظيم و خبرساز ديگر نيز در دبي در حال انجام است كه مهمترين آن، ساخت يك مجموعه شهرك به شكل نقشه جهان و همچنين پروژه ساختماني ماه و خورشيد است كه اين دو پروژه به گفته سازندگان و طراحان آن، از فضا قابلمشاهده است. از سوي ديگر، بلندترين سازه جهان در دبي در حال ساخت است. اين سازه برج دبي نام دارد كه آسمانخراشي است با ارتفاع بيش از 800 متر. اين برج در پايان سال ۲۰۰۸ تكميل خواهد شد و عنوان بلندترين برج جهان را به خود اختصاص خواهد داد.
اين برج داراي بيش از ۱۶۰ طبقه خواهد بود، و تقريبا ۸۰۸ متر ارتفاع خواهد داشت و پس از اتمام احداث ساختمان در ۳۰ دسامبر ۲۰۰۸ بلندترين برج جهان خواهد بود. هرچند اكنون برج ديگري با نام البرج در منطقه جبلعلي دبي در مراحل اوليه ساخت است كه ۱۲۰۰ متر طول خواهد داشت و ركورد ارتفاع برج دبي را خواهد شكست.
برج دبي احتمالا در سپتامبر ۲۰۰۹ به روي عموم گشوده خواهد شد. پيشبيني ميشود كه برج دبي به يكي از مهمترين جاذبههاي شهر دبي تبديل شود. اين برج در خيابان شيخ زايد در بر دبي ساخته ميشود و داراي بخشهايي با كاربردهاي تفريحي، مسكوني، تجاري و اداري ميباشد. بخشي از آن نيز به عنوان هتل در نظر گرفته شده است.
از سال 2002 كه دبي با تصويب و تسهيل قوانين خود، امكان سرمايهگذاري خارجيها در بخش ساختوساز را فراهم كرد، اين بخش هر ساله با رشد دو رقمي همراه بودهاست. اما اين وضعيت تا سال آينده به پايان خود نزديك ميشود و روياي رشد املاك دبي به پايان ميرسد.
يكي از نشانههاي به پايان رسيدن اين رويا، خروج نسبي سرمايهگذاران غربي از بازار املاك دبي در ماههاي اخير است. البته بعضي كارشناسان دليل اين خروج را بيشتر وخيمشدن وضعيت وام و اعتبارها در سراسر دنيا ميدانند. در سال 2008 بيش از يك پنجم خريدهاي ملكي دبي توسط سرمايهگذاران آمريكايي و انگليسي انجام ميشد.
پايان يك رويا
موسسه تحقيقات مسكن پراپرتي واير كه موسسهاي بينالمللي براي بررسي وضعيت آمار و ارقام ساختوساز و مسكن در سراسر دنيا است، هفته گذشته گزارشي درباره وضعيت ساختوساز و مسكن دبي منتشر كرد كه نشان ميدهد اين رونق چشمگير همچون فوارهاي كه وقتي به اوج برسد دچار سقوط ميشود، تا سال ميلادي آينده به اوج خود خواهد رسيد و بعد مسير فرود را طي ميكند. آمار اين گزارش نشان ميدهد كه قيمت مسكن در دبي تا پايان سال 2008، 35درصد ديگر رشد خواهد داشت.
بر اساس اين آمار، تا پايان سال 2009، رشد قيمت مسكن در دبي كند شده و به 5/8درصد ميرسد و سپس در سال 2010 با سقوط ارزش روبهرو خواهد شد. تا امسال يعني سال 2008 ميلادي، دبي براي پاسخ گفتن به نياز ساكنان قديم و جديد به مسكن، هر سال به 30 تا 35هزار واحد مسكوني جديد نياز داشت. اما به گفته كارشناسان تا سال 2010 ميزان عرضه مسكن در دبي از تقاضاي آن پيشي ميگيرد و به اين ترتيب قيمتها كاهش خواهد يافت.
بر اساس اين گزارش پيشبيني وضعيت املاك و قيمت آن در دبي، در بدترين شرايط، املاك دبي شرايط سنگاپور در اواخر دهه 1990 را خواهد داشت. در سنگاپور طي 18 ماه قيمت مسكن 80درصد كاهش يافت. البته بعضي كارشناسان و تحليلگران بروز اين وضعيت را در دبي بعيد و بدبينانه ميدانند. قيمت مسكن در دبي از آغاز سال 2007 تاكنون بيش از 79درصد رشد كردهاست. اما در سال 2009 اين بازار دچار مازاد عرضه خواهد شد.
اين وضعيت براي ديگر بازارهاي ملكي در خاورميانه پيامدهايي به همراه خواهد داشت. در نيمه نخست سال 2008 قيمت مسكن در دبي 25درصد رشد داشت.
تاريخچه دبي
دبي (تحت تاثير املاي انگليسي دبي هم نوشته ميشود) يكي از شهرهاي مهم امارات متحده عربي است. دبي يكي از هفت امارت اميرنشين امارات متحده عربي است. دبي بيشترين جمعيت را در ميان اين هفت امارت دارد و دومين امارت بزرگ آن بعد از ابوظبي است. دبي از ديگر امارتهاي امارات متحدهعربى متمايز است و دليل آن هم اين است كه درآمد نفت آن تنها 6درصد از توليد ناخالص داخلي را تشكيل ميدهد و اكثر درآمد امارت دبى از منطقه آزاد جبل علي يا (JAFZ) و همچنين از گردشگري و ديگر خدمات تجاري تامين ميشود. تاسيسات و پيشرفتهاي زياد در صنايع و فعاليتهاي مختلف در دبي باعث شده تا توجهات جهاني را در تمام زمينهها و پروژهها جلب كند. دبي مدتي هم «الوصل» ناميده ميشد.
دبي واقع در جنوب خليج فارس در سال ١٩٣٠ با جمعيتي در حدود 20هزار نفر كه حدود يك چهارم آن را خارجيها كه غالبا ايراني و ما بقي از كويت ، بحرين و هند بودند شكل گرفت. دبي به صورت پيشرفته در طي 25 سال گذشته و با تلاش شيخ راشد بن سعيد آل مكتوم شكل گرفت. در طي اين ساليان دبي به صورت يك مركز داد و ستد براي ايران و هند و اينك به صورت پل ارتباطي داد و ستد در ميان آفريقا و آسياي شرقي ميانه در آمده است.
خور دبي شهر دبي را به ۲ بخش ديره و بردبي تقسيم كرده. دو پل به نامهاي قرهود و آل مكتوم كه از روي خور و يك تونل به نام نفق الشندقه كه از زير آب ميگذرد اين ۲ قسمت را به هم مربوط ميكنند. (ديره در شرق (راست)و بر دبي در غرب (چپ) قرار دارند) ديره محلي بازاري، سنتي و قديمي و كارگري است. اما بخش بر دبي محلي است كه مسوولين دبي قصد دارند از آن شهري مدرن با بافت مدرن درست كنند.
حدود ۵۰درصد سرمايه وارد شده در سالهاي اخير به دبي از طريق بخش املاك بوده، به طوري كه متقاضيان با خريد خانهها و آپارتمانها به صورت هوايي و ۹۹ ساله، صاحب امتياز اقامت خواهند شد. قبلا اختيار خانه بدون اجاره كردن آن براي بيگانهتباران امكانپذير نبود. ساختوساز در دبي خيلي سريعتر از كشورهاي غربي پيش ميرود و علتش اين است كه نيروي كار ارزاني از آسيا در اختيار گرفته است. يكي از مهمترين علل پيشرفت در ساختوساز اين است كه دبي در حال متنوع ساختن اقتصادش است. در واقع دبي نميخواهد به درآمد نفت كه تصور ميشود تا سال ۲۰۱۰ تمام شود، تكيه كند.
دبي و ديرا، بنادر مهمي براي توليدكنندگان غربي است. بيشتر مراكز مالي و بانكها در منطقه بندري است.
دبي اهميتش را به عنوان يك مسير تجاري در دهههاي ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ به دست آورد. شهر دبي تجارت آزاد طلا دارد. بندر جبل علي در دهه ۱۹۷۰ ساخته شده و بزرگترين بندر دستساز بشر در جهان است. اما دبي به صورت فزايندهاي در حال پيشرفت به عنوان مركزي براي صنايع خدماتي از قبيل فناوري اطلاعات و سرمايه گذاري است. خطوط حملونقل توسط هواپيمايي امارات تقويت شده و در سال ۲۰۰۶ حدود ۲۸ ميليون مسافر را جا به جا كرده است.
همچنين در دبي مناطق آزاد براي صنايع بهخصوص وجود دارد از قبيل شهر اينترنتي دبي و شهر رسانهاي دبي.
پنجشنبه 14 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]
-
گوناگون
پربازدیدترینها