واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: معرفی سامانه های مدیریت محتوا
http://3.bp.blogspot.com/_r3jP0MmG9aQ/R_pinmZYR3I/AAAAAAAAAjU/H0XWg-UdMrU/s320/opensourceCMS.jpg
سامانهٔ مدیریت محتوا ( Content Management System و به اختصار: CMS)، برنامهای است که با بهرهگیری از بانک اطلاعاتی امکان ویرایش، انتشار، و مدیریت دادهها را - بدون نیاز به برنامهنویسی - فراهم میکند.
برای نمونه، سامانهٔ مدیریت محتوای ویکیپدیا، نرمافزار مدیاویکی است.CMS یک برنامه نرم افزاری روی سرور است که به مدیر سایت اجازه میدهد تا محتوای سایت را بدون نیاز به طراحی دوباره سایت، تغییر دهد. در واقع طراح اولیه سایت، یک بار سیستم محتوا را طراحی میکند و تعدادی قالب آماده برای صفحات طراحی کرده و آن را روی سایت شما نصب میکند. و حال شما به راحتی میتوانید صفحات دیگری را به آن کم یا اضافه یا ویرایش کنید.
سایتهای مجهز به سیستم مدیریت محتوا که در اصطلاح به CMS که مخفف Content Management System است مشهورند، وبسایتهایی از نوع پرتالها یا سایتهای پویا هستند که برای مصارف خاص توسط طراحان حرفه ای و یا شرکتهای طراحی حرفه ای ایجاد میشوند.
تمام مزایا و معایب مربوط به سایتهای پویا در مورد سایتهای مجهز به سیستم مدیریت محتوا صدق می کند. البته در نظر داشته باشید که سایتهای پویا و پرتالها نیز مجهز به سیستم مدیریت محتوا هستند اما آنچه که در CMS ها متفاوت است طراحی آنها و سیستمهای مدیریت محتوای آنها برای مصارف خاص است.
تفاوت سیستم های مدیریت محتوا با سایتهای پویا و داینامیک
از مزایای سیستمهای مدیریت محتوا نسبت به سایر سایتهای داینامیک میتوان به آماده بودن و جامع بودن آنها اشاره کرد. از این رو اغلب اینگونه از سایتها در کمتر از 3 روز کاری قابل نصب و استفاده هستند.طراحی سایتهای CMS مانند یک خط تولید محصول است و از آنجا که طراح باید نمونه های محدودی را به صورت انبوه تولید کند سعی در رعایت تمام اصول امنیتی، گرافیکی، موارد مربوط به رنکینگ و امتیاز موتورهای جستجو و سایر موارد موثر، در محصول اصلی می کند.
با توجه به مزیتهای CMS ها به تمامی افراد، سازمانها و شرکتهایی که شرایط داشتن سایتهای داینامیک را دارند توصیه می شود تا ابتدا به دنبال سیستمهای مدیریت محتوای مخصوص به کار خود بگردند و در صورتی که پیدا نشد به طراحی سایتهای پویا روی بیاورند.
صرفه جویی در هزینههای نگهداری سایت
با استفاده از CMS، وبگاه شما هرقدر هم که گسترده باشد، یک اپراتور ساده میتواند آنرا به سادگی نگهداری و به روز کند. نیازی به پرداخت هزینه زیاد برای به روز رسانی توسط یک طراح وب حرفهای نخواهد بود. برای اطلاع از جدیدترین cms های تولید شده به این سایت مراجعه نمایید.
سهولت توسعه و افزایش کارآیی وبگاه
با استفاده از CMS به سادگی قادر خواهید بود هر امکانی را که بخواهید به سایت اضافه کنید. در واقع شرکتهای طراحی وب، سالها تجربه خود در راه اندازی وبگاههای مختلف را در قالب یک نرم افزار CMS به شما ارائه میدهند و شما میتوانید از امکانات آماده این نرم افزارها نهایت استفاده را ببرید.
پیاده سازی سریع تر وبگاه
توجه به اینکه قسمت های مختلف یک نرم افزار CMS از قبل طراحی و آماده شده اند، راه اندازی سایتهای متکی به نرم افزار CMS معمولاً بسیار سریع تر از سایتهای ایستا (Static) صورت می پذیرد.
به روز رسانی سریع و آسان
در واقع بزرگترین مزیت CMS به طراحی سنتی در همین زمینه است. با استفاده از CMS، شما برای به روز رسانی وبگاه خود تنها به یک کامپیوتر متصل به اینترنت نیاز خواهید داشت و برای این کار از هیچ نرم افزار دیگری لازم نیست استفاده کنید.
مووبل تایپ(MovableType) چیست؟
http://movable-type.ir/media/images/mt-4.3.jpg
مووبل تایپ(MovableType) چیست؟
سیستم مدیریت محتوای(CMS) مووبل تایپ(MovableType)، جزو یکی از بهترین پلتفرم(Platform) ها جهت انتشار مطالب شما بر روی وب می باشد. ویژگی های منحصر بفرد مووبل تایپ، مجموعه ای از کاربردی ترین ابزارهای انتشار مطالب بر روی سایت(Site) و بلاگ(Blog) می باشد. قدرت مانور بالا و طراحی کاربر پسند(User Friendly) این سیستم، یکی از بزرگترین امتیازات آن بشمار می آید. با استفاده از مووبل تایپ، شما این امکان را دارید که به تعداد نامحدودی بلاگ ساخته و مدیریتی حرفه ای بر آنها داشته باشید. نکته جالب توجه اینکه نیازی به نصب چند باره آن نیست و با یکبار نصب سیستم مووبل تایپ بر روی فضای ذخیره سازی خود بر روی وب(Host)، این امکان برای شما بوجود می آید که به تعداد نامحدودی بلاگ بر روی فضای خود منتشر کنید. مووبل تایپ این اجازه را به شما می دهد که سایت و یا بلاگ خود را بصورت پویا(Dynamic) و ایستا(Static) منتشر کنید.
قابلیت ها و امکانات سیستم مووبل تایپ
انتشار آسان سایت یا بلاگ بر روی فضا(Host) و دومین(Domain) شخصی.
اعمال دسته بندی و آرشیو های متعدد و متفاوت.
امکان ثبت نظرات(Comment) بازدید کنندگان و درج مطالب مرتبط سایت های دیگر(Track Back).
امکان جستجو در میان محتویات سایت.
امکان تهیه نسخه های پشتیبانی.
ساخت خوراک(Feed) مطابق با قالب مورد نظر شما، برای سایت.
امکان استفاده از پلاگین های متعدد و کاربردی.
خصوصیات و ویژگی های سیستم مووبل تایپ
نصب و راه اندازی سریع و آسان.
تغییرات کلی در رابط کاربری و ایجاد محیطی جذاب.
امکان تغییر داشبورد برای نمایش اطلاعات مورد نیاز.
نمایش تراکم ارسال نظر و مطلب به صورت نمودار در داشبورد.
امکان ایجاد صفحات ثابت بوسیله ویرایشگر حرفه ای.
امکان ارسال نظر(Comment) و بازخورد برای صفحات ثابت.
امکان ارسال مطلب بوسیله ویرایشگر حرفه ای.
امکان Upload نمودن فایل ها.
ویرایشگر قدرتمند WYSIWYG با قابلیت ذخیره اتوماتیک.
مدیریت حرفه ای مطالب، نظرات، فایل ها، بازخورد ها، فهرست ها، پوشه ها، تگ ها و کاربران.
طراحی حرفه ای قالب ها، استایل ها و ویدجت ها.
سیستم عضوگیری داخلی ام تی، برای مدیریت بر خوانندگان و نظردهندگان.
وارد کردن نوشته از چندین بلاگ به یک بلاگ.
اختیارات گسترده برای آرشیو و نمایش مطالب.
http://www.nofactzone.net/wp-content/images/wordpress_tn.png
وردپرس
یک سیستم مدیریت محتوا برای وبلاگ هاست که با زبان برنامه نویسی پی اچ پی نوشته شده و توسط مایاسکیوال پشتیبانی میشود.این سیستم کاملاً رایگان و متن باز است.
وردپرس در ادامه راه پروژهٔ موفق b۲ است که در سال ۲۰۰۳ شکل گرفت. نام وردپرس را کریستیان اِسلِک، دوست مت مولنوگ (توسعهدهندهٔ اصلی وردپرس) پیش نهاد و از آن روز وردپرس با سرعت و پیشرفتی قابل ملاحظه تبدیل به معروفترین و پرکاربردترین ابزار ساخت وبلاگ بر روی هاست شده است.
تاریخچه
مت مولنوگ پایهگذار وردپرس است ،نرمافزار کدبازی که به طور گسترده از سوی وبلاگنویسان برای نوشتن وبلاگ مورد استفاده قرار میگیرد.«مت چارلز مولنوگ» ، در تاریخ ۱۱ ژانویه ۱۹۸۴ در هوستون تگزاس به دنیا آمد و در حال حاضر در سانفرانسیسکوی کالیفرنیا زندگی میکند.
مولنوگ در ابتدا مدتی به مطالعه ساز ساکسیفون پرداخت و در آموزشگاه بازیگری و هنرهای نمایشی حضور مییافت.
اولین سیستمی که مولنوگ برای وبلاگنویسی از آن استفاده کرد ، سیستم b2/cafelog بود. او برای نخستین بار برای انتشار عکسهایی که در سفر به واشنگتن گرفته بود از این سیستم استفاده کرد. همین تجربه باعث شد که به این فکر بیفتد که خود ، برای وبلاگنویسی نرمافزاری بهروز و سازگار با استاندادهای وب که نیازهایش را برآورده کند ، بنویسد. او در ژانویه ۲۰۰۳ ، در وبلاگش این مطلب را اعلام کرد.
مولنوگ به سرعت با شخصی به نام «مایک لیتل» تماس گرفت و با کمک هم ، این دو شروع به نوشتن وردپرس با استفاده از b۲ کردند. توسعه دهنده اصلی b۲ یعنی Michel Valdrighi هم به زودی به جمع دو نفره آنها اضافه شد.
در مارس ۲۰۰۳ او Global Multimedia Protocols Group را تأسیس کرد که در آن نخسیتن «میکروفرمتها» نوشته شد.
او در آوریل ۲۰۰۴ ، سرویس نامآشنای Ping-O-Matic را تأسیس کرد که همانگونه که از نام آن برمیآید ، سرویسی است که با آن میشود پینگ کرد و موتورهای جستجویی مانند تکنوراتی را از بهروز شدن وبلاگ ، آگاه کرد. به یاری آن میشود ، به صورت بسیار ساده سرویسهای بسیار زیادی از جمله بلاگرولینگ محبوب وبلاگ نویسان ایرانی را پینگ کرد. در حال حاضر Ping-O-Matic روزانه یک میلیون بار پینگ میشود.
در می ۲۰۰۴ ، رقیب وردپرس یعنی مووبل تایپ ، اعلام کرد که قیمتهایش را تغییر داده است. مسئلهای که باعث شد هزاران کاربر مووبل تایپ به فکر استفاده از نرم افزاهای جایگزین بیفتند. وردپرس به خوبی از این فرصت استفاده کرد.
در اکتبر ۲۰۰۴ ، CNET مولنوگ را استخدام کرد تا در آنجا ، روی وردپرس کار کند و در اداره وبلاگها و رسانههای جدید به آنها کمک کند. در دسامبر ۲۰۰۴ ، مولنوگ bbPress را عرضه کرد ، سیستمی که وی در طی چند روز تعطیلات نوشته شده بود.
در فوریه ۲۰۰۵ ، نسخه ۱٫۵ وردپرس آماده شد که نام Strayhorn را بر آن نهاده بودند. این نسخه ۹۰۰ هزار بار دانلود شد.
در آوریل ۲۰۰۵ شخصی متوجه شد که در سایت WordPress.org ، مقالههای زیادی به صورت مخفی وجود دارد که با تکنیک cloaking نوشته شدهاند. در cloaking دارنده یک سایت ، کاری میکند که نسخهای از سایت که به عنکبوتهای جستجو عرضه میشود متفاوت از چیزی باشد که به بازدیدکنندگان عادی نشان داده میشود. مولنوگ مجبور شد که مطلب را بپذیرد و همه مقالات را حذف کند.
مولنوگ در اکتبر ۲۰۰۵ از CNET جدا شد. چند روز بعد او Akismet را معرفی کرد ، سرویسی که جلوی کامنتها و ترکبکهای اسپم را میگیرد
در نوامبر ۲۰۰۵ ، شرکت در پروژه وردپرس از حالت دعوتنامهای درآمد و مشارکت در آن برای همه آزاد شد.
در دسامبر ۲۰۰۵ ،او Automattic را معرفی کرد ، سرویسی که خدمات میزبانی وبلاگ ارائه میدهد و نرمافزارهای ضد اسپم میسازد.اکنون ، بر اساس آمار Comscore ، سایت Automattic ، ماهانه ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده دارد و در میان ۲۵ سایت برتر جهان قرار دارد.
در مارس ۲۰۰۷ ، مجله معتبر PC World ، مولنوگ را به عنوان یکی از ۵۰ فرد مهم در اینترنت برگزید و در رده شانزدهم قرار داد.
وردپرس یک نرمافزار انتشار شخصی پیشرفته در عین حال ساده و زیبا میباشد، وردپرس یک نرمافزار آزاد٬ رایگان و بازمتن است. گستردهگی افزودنیها، پوستهها، مستندات و پشتیبانی این سیستم مدیریت وبلاگ در آن حد میباشد که آن را برای مدیریت هرگونه وبلاگ یا وبگاه با هرگونه امکانات سازگار نموده است.
هدف گروه وردپرس فارسی ارایه خدماتی است تا وردپرس را بهیک ابزار مناسب برای کاربران فارسیزبان برای انتشار نوشتههایشان و ایجاد وبگاه تبدیل کند. شما میتوانید بستههای افزودنی وردپرس فارسی را بارگذاری کنید و با افزودن آنها به نرمافزار وردپرس از یک سکوی انتشار کاملا فارسی لذت ببرید.
وردپرس
وردپرس یک سکوی انتشار مبتنی بر وب یا به بیان سادهتر یک نرمافزار تحت وب است که در واقع ادامه موفقیتآمیز پروژه b2 می باشد و توسط مت مولوگ بنیان گذاری شده است.
مت و همکارانش با تاسیس شرکت Automattic هماکنون در حال گسترش این نرم افزار و پروژه های موازی آن مانند Akismet می باشند.
عمومیترین استفاده از وردپرس برای راهاندازی یک وبلاگ میباشد زیرا وردپرس دارای هستهای قدرتمند است و پیشروترین نرمافزار در این زمینه بهشمار میرود.
وردپرس با زبان برنامه نویسی محبوب و قدرتمند PHP نوشته شده و از قدرت MySQL استفاده می کند. وردپرس یک نرم افزار بازمتن (Open Source) می باشد و بر مبنای اجازه نامه Gnu Public License) GPL) منتشر می شود بنابراین اجازهنامه تمامی موارد استفاده از وردپرس کاملا رایگان می باشد، همچنین شما می توانید وردپرس را با خیال راحت تغییر دهید و به عنوان سکویی برای پروژه های خود به کار گیرید.
http://i7.tinypic.com/4qf0ccm.jpg
وردپرس فارسی
اولین استفاده کنندگان از وردپرس در بین وبلاگ نویسان ایرانی، وبلاگ های محسن طالب٬ گناهکار٬ Virtual Life و Alvan Web بودند.
از همان زمان تلاشهای توسط آقایان کامبیز مظفری و علی ستاری برای فارسیسازی وردپرس با ارائه فایلهای ترجمه زبان و پوستههای فارسی آغاز شد. در فروردین ۱۳۸۴ انتشار افزونه تاریخ شمسی برای وردپرس توسط آقای مانی منجّمی سرعت بومیسازی وردپرس را دو چندان کرد. تا پایان خرداد ماه همان سال نسخه دوم آن افزونه نیز منتشر شد و پروژه وردپرس فارسی رسما آغاز به کار نمود. فعالیت های این دوستان باعث افزایش چشمگیر محبوبیت وردپرس در میان کاربران وب فارسی زبان شد.
در طی دو سال بعد، تلاش های این دوستان در زمینه بهروز رسانی افزونه، بهروزنگاهداری فایلهای زبان و فارسیسازی پوستهها ادامه داشت. همچنین با همکاری نزدیک تیم توسعه وردپرس و تیم وردپرس فارسی بسیاری از نیازهای کاربران فارسی زبان به تدریج به متن نرم افزار وردپرس اضافه شد و بسیاری از مشکلات در این زمینه بر طرف گردید.
از فروردین ماه ۱۳۸۶ و با اضافه شدن افراد علاقهمند دیگری به این پروژه و انسجام بیشتر فعالیتها، برنامهریزی برای راهاندازی وبسایت و ارائه خدمات کامل در زمینه پشتیبانی از کاربران وردپرس فارسی آغاز شد.
هم اکنون بسته های ارائه شده توسط تیم وردپرس فارسی، وردپرس را به یک نرمافزار بیرقیب در زمینه بومیسازی فارسی تبدیل می کنند. خصوصیت تمامی بستههای ارائه شده توسط تیم وردپرس فارسی این است که تغییری در اصل و هسته نرمافزار وردپرس ایجاد نکرده و همهگی به صورت افزودنی می باشند.
فعالیت های تیم وردپرس فارسی
به روز نگاه داری فایل های ترجمه وردپرس به زبان فارسی
به روز نگاه داری و افزودن امکانات افزونه وردپرس فارسی
ارائه مستندات لازم به کاربران وردپرس فارسی در قالب ویکی
پشتیبانی وردپرس فارسی از طریق انجمن تخصصی
ارائه پوستههای استاندارد و زیبا به صورت مداوماجازه نامه وردپرس فارسی
تمامی محصولات تولید شده توسط تیم وردپرس فارسی همانند نرم افزار وردپرس بر مبنای اجازه نامه Gnu Public License (GPL) منتشر می شوند و استفاده از آنها کاملا رایگان می باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 396]